شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

سفارشهای سر آشپز


سفارشهای سر آشپز
ـ اگر گوشت شما خیلی سفت و تازه است ، روی همه قسمت های آن جوش شیرین بمالید ، بگذارید چند ساعت بماند ، سپس قبل از پختن به طور همیشگی بشویید .
ـ وقتی می خواهید گوشت را با زدن چکش یا کارد نرم کنید ، روی آن آرد بپاشید ، این کار از خارج شدن آب گوشت جلوگیری خواهد کرد .
ـ برای از بین بردن بوی بد ظروف در دار و جعبه های پلاستیک ، روزنامه مچاله شده را داخل ظرف قرار داده و در را محکم ببندید و بگذارید تمام شب را به همان حالت بماند .
ـ استفاده از دستکش های دولایه که دارای لایه برزنتی در هنگام شستن ظرف است . محافظ خوبی برای دستتان می باشد و چون دارای دو لایه است دوام خوبی دارد ، در نتیجه مقرون به صرفه نیز است .
ـ در خرید مایع ظرفشویی دقت کنید که هم معطر باشد و هم غلیظ و با صرفه باشد .
وقتی گوشت ماهی یا سبزیجات بودار را روی تخته نان بری خرد می کنید بوی آنها را به خود جذب می کند . برای از بین بردن بوی پیاز ، سیر یا ماهی ، یک لیمو ترش را از وسط نصف کرده روی سطح تخته بمالید ، یا آن که خمیری از جوش شیرین و آب درست کرده و روی تخته گذاشته ، سپس آب بکشید .
برای این که کوفته های شما در آب از هم نپاشد ، قدری آرد و تخم مرغ به آن بیفزایید و حرارت آتش را زیاد کنید .
ـ در موقع پختن مرغ برای از بین بردن بوی زهم آن چند عدد هویج حلقه شده به آن اضافه کنید ، با این کار هم بوی مرغ از بین می رود و هم طعم بهتری پیدا می کند.
ـ در هنگام آب پز کردن تخم مرغ دقت کنید کمی آب لیمو در ظرف بریزید تا سیاه نشود .
هنگام برداشتن تخم مرغ ها از شانه ، انگشتان خود را نم دار کنید . این کار از لغزیدن و افتادن تخم مرغ جلوگیری می کند.
ـ اگر می خواهید ظرف جایخی شما در فریزر نچسبد زیر آن یک حلقه پلاستیکی قرار دهید .
ـ برای آن که یخچال بوی خوبی بگیرد کمی وانیل را به پنبه ای آغشته کرده و درون یخچال بگذارید .
ـ برای آن که سالاد با طعم بهتری داشته باشد ، خیار را با پوست خرد کنید .
ـ قبل از گذاشتن هویج در یخچال ، سر هویج را ببرید . زیرا نوک آن رطوبت هویج را گرفته ، خشک و پلاسیده می شود .
ـ برای آن که آبگوشت غلیظ و پر مایه تر شود و لعاب بهتری بدهد ، چند تکه نان داخل آن بیندازید.
ـ برای این که سفیده تخم مرغ زودتر کف کند ، قدری نمک به آن اضافه کنید ، سپس هم بزنید .
ـ برای بریدن زرده تخم مرغ که به طور معمول خرد می شود قبل از بریدن آن چاقو یا وسیله برش را در آب سرد فرو کنید ، سپس زرده را برش دهید .
ـ اگر خواستید سیب زمینی هنگام پختن ترک نخورد ، قبل از پختن قدری روغن روی آن بمالید .
ـ به جای نان سفید از نان های سبوس دار استفاده شود ، نان سبوس دار حاوی فیبر ، آهن و پتاسیم است .
ـ به جای نوشابه های گازدار از دوغ و آب استفاده کنید . نوشابه های ایرانی نه تنها سبب چاقی مفرط می شود بلکه سیستم گوارشی را مختل کرده و ناراحتی های معده و در نهایت زخم معده را به دنبال خواهد داشت .
ـ به جای دسر های شیرین از میوه استفاده کنید .
ـ برای آن که شیر سر نرود قطعه سنگی را به اندازه توپ تنیس شسته و در داخل ظرف شیر بیندازید .
ـ موز را در حالتی که نرسیده داخل روزنامه گذاشته و دو ، سه روز خارج از یخچال نگهداری کنید.
ـ برای بهتر ماندن خیار ، ابتدا آنها را شسته و خشک کنید و سپس داخل یک قابلمه در دار بگذارید.
ـ اگر فلفل بیش از اندازه به غذای تان زده اید و خیلی تند شده است ، چند دقیقه قبل از آن که غذا را از روی حرارت بردارید ، آب یک لیمو ترش تازه را در آن بریزید و خوب هم بزنید ، تندی غذا از بین خواهد رفت .
ـ برای خوش بو شدن محیط خانه می توانید در یک نعلبکی کمی ادکلن خوشبو ریخته و یک حبه قند چهار گوش را در آن بیندازید . به طوری که ادکلن را به خود جذب کرده و قند خیس شود . سپس قند را آتش بزنید ، وقتی ادکلن تمام شد قند را خاموش کنید . با این تدبیر فضای خانه معطر خواهد شد .
ـ برای آن که گل کلم شما سفید و درخشان شود ، در هنگام پختن ، کمی شیر به اندازه یک پیمانه به آن اضافه کنید .
ـ وقتی غذایی را با کره سرخ می کنید یک قاشق مربا خوری روغن به آن اضافه کنید ، چرا که از سوختن آن جلوگیری می کند.
ـ هنگام پختن مخود ، لوبیا و سایر حبوبات ، هیچ گاه به آن نمک نزنید ، چرا که دیر خواهد پخت .
ـ اگر هنگام پختن گوشت سفید ، مقدار بسیار کمی جوش شیرین در آب بریزید ، زودتر خواهد پخت.
ـ اگر سوسیس را پیش از سرخ کردن ، مدت پنج دقیقه در آب بجوشانید ، کمتر از حد معمول چروکیده و یا جمع خواهد شد و به هیچ عنوان ترک نخواهد خورد .
ـ برای زود جوش آمدن آب سماور ، ابتدا آن را تا نیمه پر کنید و پس از گرم شدن بقیه آب را به آن اضافه کنید .


همچنین مشاهده کنید