جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

مقایسه تاثیر نمک طعام با الکل در درمان گرانولوم نافی شیرخواران


مقایسه تاثیر نمک طعام با الکل در درمان گرانولوم نافی شیرخواران
● زمینه:
گرانولوم نافی یک واکنش التهابی شایع در هنگام افتادن بند ناف است. برخی از درمان های این ضایعه استفاده روزانه از الکل، سوزاندن با قلم نیترات نقره و لیگاتورگرانولوم است.
● هدف:
مطالعه به منظور مقایسه تاثیر پودر نمک طعام با الکل در درمان گرانولوم نافی شیرخواران انجام شد.
● مواد و روش ها:
این کارآزمایی بالینی طی سال های ۸۱- ۱۳۷۸ بر روی ۱۰۵ کودک شیرخوار مبتلا به گرانولوم نافی در شهر سمنان انجام شد. شیرخواران به صورت تصادفی به سه گروه تقسیم شدند. گروه اول تحت درمان با نمک طعام به مدت سه روز و هر روز دو بار، گروه دوم تحت درمان با الکل۷۰ درجه روزی دو بار و هر بار ۰.۵ میلی لیتر و گروه سوم (شاهد) تحت درمان با آب مقطر روزی دو بار و هر بار ۰.۵ میلی لیتر بر روی ناف قرار گرفتند. داده ها با آزمون های آماری مجذور کای و آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شد.
● یافته ها:
%۱۰۰ شیرخواران تحت درمان با نمک طعام، %۳۴.۳ افراد تحت درمان با الکل و %۱۴.۳ افراد گروه شاهد طی سه روز مصرف درمان شدند که این اختلاف از نظر آماری معنی دار بود (۰.۰۰۰=p). در %۲۵.۷ شیرخواران تحت درمان با الکل و %۶۰ گروه شاهد که قبل از سه روز بهبود یافته بودند، گرانولوم نافی عود کرد (به طور متوسط به ترتیب ۸.۳ و ۴ روز پس از بهبودی) ولی گروه دریافت کننده نمک طعام عود نداشتند. تمام شیرخواران گروه شاهد و تحت درمان با الکل که طی سه روز درمان بهبود نیافته یا عود داشتند، تحت درمان با نمک طعام قرار گرفتند و همگی قبل از سه روز بهبود یافتند. تمام کودکان تحت درمان با نمک دو ماه پی گیری شدند که در هیچ یک از موارد عود مشاهده نشد.
● نتیجه‌گیری:
با توجه به یافته ها و ارزان و بدون عارضه بودن نمک طعام توصیه می شود از این روش برای درمان گرانولوم نافی استفاده شود.
محمد فرانوش
محمدصادق یزدی ها
راهب قربانی
مجتبی ملک
محمداسماعیل امین بیدختی
منبع : پایگاه اطلاعات علمی


همچنین مشاهده کنید