جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

خواص ذرت


خواص ذرت
ذرت که بفارسی بلال نیز نامیده می شود گیاهی است یکساله و یک پایه , دارای ساقه ای راست که ارتفاع آن تا چهارمتر می رسد.ذرت گیاه بومی آمریکای مرکزی و مکزیک است و از آنجا به نقاط دیگر دنیا راه یافته است .
برگهای ذرت متناوب و دراز می باشد . گلهای نر ذرت بصورت خوشه ای بوده که مرکب از سنبل های قرمز روشن می باشد . گلهای ماده آن از ۲تا ۴ گل تشکیل شده در کنار برگ های ذرت قرار دارد .غشایی که روی بلال را می پوشاند سبز رنگ و مانند برگ می باشد .
دانه های کروی شکل ذرت در اطراف محور مرکزی بلال قرار گرفته اند . این دانه ها برنگ زرد یا قهو ه ای می باشند .
● ترکیبات شیمیایی:
رنگ زرد ذرت مربوط به موادی به نام زئین Zeine و زیازانتین Zeaxanthine می باشد .
● در صد گرم دانه ذرت خام مواد زیر موجود است :
▪ انرژی ۳۵۰ کالری
▪ آب ۱۳ گرم
▪ پروتئین ۹ گرم
▪ چربی ۴ گرم
▪ مواد نشاسته ای ۷۲ گرم
▪ کلسیم ۲۲ میلی گرم
▪ سدیم ۱ میلی گرم
▪ پتاسیم ۲۸۵ میلی گرم
▪ فسفر ۲۶۵ میلی گرم
▪ آهن ۲ میلی گرم
▪ ویتامین آ ۴۹۰ واحد
▪ ویتامین ب ۱ ۰/۴ میلی گرم
▪ ویتامین ب ۲ ۰/۱۲ میلی گرم
▪ ویتامین ب ۳ ۲/۲ میلی گرم
▪ ارسنیک ۳۰ میلی گرم
● کاکل ذرت دارای مواد معدنی مختلف و املاح پتاسیم و کلسیم می باشد .
در صد گرم کاکل ذرت مواد زیر موجود است :
▪ گوگرد ۲/۸ میلی گرم
▪ کلر ۳/۶ میلی گرم
▪ فسفر ۵/۲ میلی گرم
▪ سیلیسیم ۴ گرم
▪ آهن ۰/۰۶ میلی گرم
▪ کلسیم ۱/۷ میلی گرم
▪ منیزیم ۱/۴ میلی گرم
▪ سدیم ۰/۲ میلی گرم
▪ پتاسیم ۲۶/۵ میلی گرم
همانطور که در جدول بالا مشاهده می شود کاکل ذرت دارای مقدار زیادی پتاسیم است وبعلت وجود این ماده معدنی است که کاکل ذرت ادرار آور است .
● خواص داروئی:
خواص درمانی ذرت
ذرت دارای ارزش غذایی فراوانی است و بعلت نداشتن گلوتن (ماده چسب گندم) قابلیت تهیه نان از آن وجود ندارد . بنابراین برای تهیه نان ذرت باید آن را با سایر غلات مخلوط کرد .
ذرت از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است "
۱) پماد ذرت خشک کننده زخم ها می باشد .
۲) ذرت غذای خوبی برای پیشگیری از سرطان است.
۳) استفاده مداوم از ذرت از کرم خوردگی دندان جلوگیری می کند .
۴)روغن ذرت کلسترول خون را پائین می آرود .
۵)روغن ذرت برای درمان اگزما و بیماریهای پوستی مفید است.
● خواص درمانی کاکل ذرت
کاکل ذرت را قبل از رسیدن کامل میوه یعنی قبل از پژمرده شدن می چینند و بسرعت خشک می کنند . کاکل ذرت بعد از خشک شدن رنگ قهوه ای پیدا می کند .
برای درست کردن دم کرده کاکل ذرت ،‌مقدار ۳۰ گرم از آنرا در یک لیتر آب جوش ریخته و به مدت پنج دقیقه دم می کنند .
۱) دم کرده کاکل ذرت ادرار آور است و آرام کننده دستگاه ادراری است .
۲) درد و ناراحتی های دستگاه ادراری را تسکین می دهد .
۳) سنگ مثانه ،‌التهاب ،‌ورم مثانه و درد مثانه را از بین می برد .
۴) کاکل ذرت بطور کلی دستگاه ادراری را تمیز می کند .
▪ بغیر از کاکل ذرت از برگ و ریشه وساقه بلال نیز استفاده طبی بعمل می آید .
▪ جوشانده ساقه وسط بلال خونریزی از بینی را بند می آرود.
▪ برای دفع سنگ مثانه از جوشانده برگهای بلال استفاده کنید .
▪ جوشانده ریشه ذرت برای سوزش مجاری ادراری مفید است .
▪ جوشانده وسط بلال درد شکم و معده را از بین می برد .
▪ در قدیم برای معالجه سوزاک از جوشانده ساقه بلال استفاده می کردند .
● مضرات :
مضرات خاصی برای آن بیان نشده است .
منبع : سایت سیمرغ


همچنین مشاهده کنید