شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا
نیازهای تغذیهای در سالمندان
با افزایش سن به علت تغییر متابولیسم، فعالیت بدنی و کاهش بافت ماهیچهای نیاز به انرژی کاهش مییابد. متوسط نیاز انرژی زنان ۱۸۰۰ - ۱۵۰۰ کیلوکالری و مردان ۲۴۰۰- ۱۷۰۰ کیلوکالری است.
▪ پروتئین:
توصیه میشود که ۱۲ تا ۲۰ درصد از انرژی دریافتی روزانه از پروتئینها تأمین شود که حــدود ۵۰ - ۴۵ در زنان و۶۰ - ۵۵ گرم در مردان (روزانه) است.
▪ کربوهیدرات:
۵۰ تا ۶۰ درصد از کل کالری از کربوهیدراتها تأمین میشود.
▪ چربی:
۲۰ تا ۲۵ درصد از انرژی روزانه از چربیها تأمین میشود. تأکید بر محدودیت مصرف موادغذایی سرخ شده وجود دارد ولی مصرف کمی از روغنهای گیاهی مانند روغن زیتون توصیه میشود.
● راهنمای غذائی برای سالمندان در روز
یک فنجان شیر یا ماست ،۳۰ تا ۴۵ گرم پنیر ۳۰ گرم گوشت بدون چربی ،گوشت ماکیان یا ماهی پخته شده (معادل ۳- ۲ تکه گوشت خورشتی بدون چربی) ،نصف فنجان حبوبات پخته شده،یک عدد تخم مرغ یک عدد سیب، پرتقال و نارنگی متوسط،نصف فنجان میوه پخته شده ،یک فنجان آب میوه یک فنجان سبزیجات خام ،نصف فنجان سبزیجات پخته شده یک کف دست نان سنگک ۴ کف دست نان لواش (معادل ۳۰ گرم نان)،نصف فنجان برنج پخته شده
● توصیههای تغذیهای - کاهش مصرف نمک در برنامه غذائی روزانه برای کاهش فشار خون
- کنترل وزن و مناسب نگه داشتن آن با توجه به نوع استخوانبندی
- رعایت تنوع در گروههای غذائی
- پرهیز از مصرف غذاهای چرب و سرخ شده
- مصرف گروه شیر و لبنیات در روز
- مصرف کمتر گوشتهای قرمز و استفاده بیشتر از مرغ و ماهی و حبوبات جهت تأمین پروتئین
- مصرف کمتر غذاهای پر کالری نظیر شیرینی، شکر، آب نبات و کیک خامهای
- مصرف مستمر سبزیجات خام جهت تأمین فیبر غذایی میوههای غنی از ویتامین A , C
- کاهش مصرف سبزیجات نفاخ مثل گل کلم و کلم و ...
- افزایش تعداد وعدههای غذائی و کاهش حجم آنها
- کاهش مصرف نوشابههای گازدار و کافئیندار
- استفاده از ادویه جات و گیاهان معطر جهت بهبود طعم و مزه و بوی غذا
- استفاده از آب در طول روز ۶ - ۳ لیوان
- مصرف حداکثر ۳ عدد تخم مرغ در هفته
- عدم مصرف چای و قهوه قبل از خواب
- مصرف حداقل غذاهای دودی و کنسرو شده
- عدم مصرف سسهای چرب (مانند مایونز) برای سالاد و سبزیجات پخته، استفاده از ماست بجای سسهای چرب
- قرار گرفتن در مقابل نور خورشید جهت کسب ویتامین D
- با توجه به مشکل یبوست در اکثر سالمندان مصرف کافی مایعات و موارد پرفیبر نظیر نان کامل گندم و سبزیجات و میوههائی مثل گلابی، آلو، زردآلو اهمیت دارد.
منبع : روزنامه اطلاعات
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید میز و صندلی اداری
خرید بلیط هواپیما
گیت کنترل تردد
گشت ارشاد حماس رئیس جمهور ایران حجاب پاکستان رئیسی دولت سیزدهم امام خمینی کارگران رهبر انقلاب سریلانکا
سلامت کنکور عربستان تهران سیل هواشناسی سازمان سنجش اصفهان آتش سوزی شهرداری تهران پلیس زنان
خودرو دلار تورم قیمت خودرو آفریقا قیمت دلار قیمت طلا بازار خودرو سایپا ارز بانک مرکزی ایران خودرو
پایتخت خانواده تلویزیون سریال ترانه علیدوستی فیلم سینمای ایران موسیقی مهران مدیری کتاب
کنکور ۱۴۰۳ عبدالرسول پورعباس دانش بنیان
اسرائیل رژیم صهیونیستی غزه فلسطین جنگ غزه روسیه چین طالبان ایالات متحده آمریکا اوکراین ترکیه طوفان الاقصی
پرسپولیس فوتبال جام حذفی آلومینیوم اراک استقلال فوتسال بازی بارسلونا تیم ملی فوتسال ایران باشگاه پرسپولیس تراکتور باشگاه استقلال
هوش مصنوعی سامسونگ گوگل همراه اول ناسا الماس تسلا فیلترینگ ماه
مالاریا کاهش وزن استرس سلامت روان آلزایمر زوال عقل