شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

کارامل شکلاتی مکزیکی


کارامل شکلاتی مکزیکی
● مواد لازم برای ۴ نفر:
▪ شکر (۱۲۰ گرم)
▪ آب (۲ قاشق غذا خوری)
▪ آب لیمو ترش (نصف یک عدد)
▪ شیر پاستوریزه (۲۸۰ میلی لیتر)
▪ شکلات (۶۰ گرم)
▪ دارچین نکوبیده (یک تکه)
▪ تخم مرغ (یک عدد)
▪ زرده ی تخم مرغ (۲ عدد)
▪ شکر (۴ قاشق غذا خوری یا ۶۰ گرم).
● طرز تهیه:
۱۲۰ گرم شکر را با آب و آب لیمو ترش در قابلمه ی کوچک ریخته و روی حرارت می گذاریم تا شکر حل شود. گاهی تابه را حرکت می دهیم، ولی به هیچ وجه هم نمی زنیم و می گذاریم بجوشد و به رنگ کاراملی در بیاید. فر را از قبل با حرارت ۱۸۰ درجه ی سانتیگراد یا ۳۵۰ درجه فارنهایت گرم می کنیم. قالب را با کارامل می پوشانیم، به این ترتیب، که کارامل را داخل قالب ریخته و تکان می دهیم تا یک لایه از آن داخل قالب را بپوشاند و می گذاریم تا خنک شود. شکلات را خرد کرده و داخل شیر می ریزیم. سپس، روی حرارت می گذاریم تا شکلات حل شود. بعد دارچین را هم اضافه می کنیم. یک عدد تخم مرغ، زرده ها را با باقی مانده ی شکر به هم می زنیم، سپس دارچین نکوبیده را از داخل شیر بیرون می آوریم و شیر گرم را در حال به هم زدن، به مخلوط تخم مرغ و شکر اضافه می کنیم. پس از آن مخلوط را داخل قالب ریخته و به صورت بن ماری داخل فر می گذاریم که ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بماند یا تا وقتی که وسط دسر خیلی کم بلغزد. (گرم کردن و حل کردن مواد غذایی روی بخار آب را طریقه ی بن ماری می گویند. به عنوان مثال: محتوی ظرف غذا را در ظرف آبی قرار داده و آن را روی حرارت اجاق قرار می دهیم تا آب آرام آرام بجوشد و غذای سرد به این وسیله گرم شود و این بهترین و بهداشتی ترین روش برای گرم کردن غذا و حل کردن شکلات می باشد.
در طرز تهیه این دسر هم آمده است که قالب محتوی مواد دسر را در یک ظرف آب گرم قرار داده و در فر می گذاریم تا به روش بن ماری تهیه شود.) سپس، از داخل فر خارج کرده، می گذاریم خنک شود و بعد به مدت ۵ تا ۶ ساعت می گذاریم در یخچال بماند؛ آنگاه داخل ظرف بر می گردانیم. کافی است اطراف قالب را با نوک چاقو جدا کنیم و کمی قالب را تکان دهیم تا دسر به راحتی بیرون بیاید.
منبع : خانواده ما


همچنین مشاهده کنید