آیا بازار کریپتو در آستانه یک اصلاح بزرگ است؟ نظرات تحلیلگران مطرح


حال که نیمی از سال ۲۰۲۵ را پشت سر گذاشته‌ایم، با عبور بیت‌کوین از مرز ۱۰۵ هزار دلار و اعتماد دوباره‌ی سرمایه‌گذاران به اتریوم، خوش‌بینی به بازار ارزهای دیجیتال بازگشته است. اما آیا شرایط بازار صعودی خواهد شد یا این صرفا آرامش قبل از طوفان اصلاح بازار است؟ در این مقاله ما رفتار اخیر بازار را بررسی می‌کنیم، نظر تحلیلگران مطرح را به اشتراک می‌گذاریم، به سراغ نشانه‌هایی که ممکن است حاکی از اصلاح بزرگ بازار باشند می‌رویم و شما را برای مواجه شدن با چنین شرایطی آماده خواهیم کرد.

بازار کریپتو در سال ۲۰۲۵: نگاهی به روندهای اخیر

سرمایه‌گذاران اخبار ارزهای دیجیتال را در میانه سال ۲۰۲۵ با شور و هیجان زیادی دنبال می‌کنند. بیت‌کوین صرفا طی ۲ ماه اخیر صعودی تقریبا ۴۰ درصدی را تجربه کرده و توانسته از مرز ۱۱۰ هزار دلار بگذرد و به سطحی برسد که تا به حال شاهدش نبوده‌ایم. همچنین قیمت اتریوم به لطف سرمایه‌گذاری‌های نهادی و به‌روزرسانی‌های فناوری، شتاب خوبی از خود نشان می‌دهد. طبق داده‌های Glassnode، بیش از ۳ میلیون بیت‌کوین به سطح سوددهی بازگشته‌اند و جریان سرمایه به بازار از ۱ میلیارد دلار در روز فراتر رفته است.

علی‌رغم این که چند ماه پیش صرافی Bybit هک شد و ارزش بازار به صورت موقت به ۳.۱۴ تریلیون دلار رسید، سطح فعالیت سرمایه‌گذاران در این حوزه همچنان بالا مانده است. ارز بیت کوین طی یک ماه اخیر در بازه بالای ۱۰۰ هزار دلار در نوسان بوده و سولانا هم در این مدت‌زمان یک اصلاح ۱۷ درصدی را تجربه کرده که به گفته برخی از تحلیلگران می‌تواند سیگنال ورود برای سوددهی بلندمدت باشد.

تمایل خالص خرید ارز بیت کوین و رمزارزهای برتر بازار در میان سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت به شدت بهبود یافته و از منفی ۲۰ درصد در ماه آوریل به مثبت ۲۰ درصد در ماه ژوئن رسیده است. به نظر می‌رسد نهان‌های مختلف هم نظرشان به سمت بازار رمز ارزها معطوف شده است: در حال حاضر صندوق‌های قابل معامله (ETF) بیت‌کوین در ایالات متحده اکنون بیش از ۱.۲۶ میلیون بیت‌کوین را مدیریت می‌کنند که یک رکورد تاریخی محسوب می‌شود. هرچند خوش‌بینی زیاد به بازار ارزهای دیجیتال موجب نگرانی برخی از تحلیلگران شده است؛ به خصوص با توجه به اینکه میزان قراردادهای آتی بیت کوین به ۶۸ میلیارد دلار رسیده که به طرز خطرناکی نزدیک به بالاترین رکوردهای قبلی است.

آیا بازار کریپتو در آستانه یک اصلاح بزرگ است؟ نظرات تحلیلگران مطرح

اصلاح بازار چیست و چرا در کریپتو اهمیت دارد؟

در دنیای نوسانات ارزهای دیجیتال، اصلاح بازار یعنی کاهش موقت قیمت (معمولا ۱۰ درصد یا بیشتر) پس از یک روند صعودی پایدار. در بازارهای سنتی به اصلاح به چشم یک وقفه سالم در یک روند صعودی کلی نگاه می‌شود. اما در دنیای رمز ارزها، این تغییرات می‌توانند سریع، بی‌رحمانه و به شدت تحت تاثیر عوامل کلان اقتصادی، فنی و روانشناختی باشند.

برای بازاری که شاهد بازگشت ۸۰ تا ۹۰ درصد ارزش بیت‌کوین و اتریوم نسبت به قیمت‌های پیشین بوده، حتی یک اصلاح کوچک هم می‌تواند اعتماد سرمایه‌گذاران را متزلزل کند، موجب فروش ناشی از وحشت‌زدگی شود و میلیاردها دلار را در عرض چند ساعت از بازار خارج کند.

علل احتمالی وقوع اصلاح بزرگ در بازار کریپتو

نشانه‌های هشدار دهنده متعددی هستند که می‌توانند به احتمال رکود بازار اشاره داشته باشند:

احساسات (Sentiment) بیش از حد بازار: بر اساس ادعای موسسه Bitwise، شاخص احساسات داخلی در مورد ارزهای دیجیتال در بالاترین نقطه‌ی خود از نوامبر ۲۰۲۴ قرار دارد که نشان‌دهنده‌ی اشباع احتمالی بازار است.

بیش از حد در معرض دید نهادی قرار گرفتن: اگرچه حضور پررنگ ETFها نشان‌دهنده اعتماد به بازار است، برخی از کارشناسان هشدار می‌دهند که انباشت سریع نهادی می‌تواند در صورت شکست روند صعودی، منجر به فروش‌های گسترده شود.

روندهای کلان: همبستگی زیاد بیت‌کوین با طلا (و نه سهام) ممکن است آسیب‌پذیری‌های جدیدی را ایجاد کند. در خصوص طلا اخیرا نشانه‌هایی از ضعف دیده می‌شود که می‌تواند به معنای حرکت مشابهی برای بیت‌کوین باشد.

الگوهای تاریخی: به گفته تحلیلگر معروف، دان کریپتو تریدز (Daan Crypto Trades)، سپتامبر ماه عملکرد ضعیف بیت‌کوین است. در دنیای معاملات ضرب‌المثلی معروف وجود دارد که می‌گوید «در ماه می بفروش و برو». این یعنی تریدرها باید از قبل خود را برای نوسانات کمتر یا حرکت نزولی آماده کنند.

نظرات تحلیلگران برجسته درباره آینده بازار کریپتو

صداهای پیشرو در حوزه ارزهای دیجیتال، دیدگاه‌های متفاوتی ارائه می‌دهند:

آندره دراگوش (André Dragosch)، از Bitwise Research، باور دارد که بیت‌کوین احتمالا از واقعیت بازار کمی جلوتر است. او هشدار می‌دهد که بازار بیش از حد به سمت معاملات خرید بلندمدت متمایل شده است، که از نظر تاریخی این حالت معمولا قبل از افت موقت قیمت اتفاق می‌افتد.

مت هوگان (Matt Hougan)، مدیر ارشد فناوری اطلاعات در بیت‌وایز، می‌گوید که تصمیم‌گیری نظارتی (به ویژه با توجه به تصمیمات سنای ایالات متحده در خصوص مقررات استیبل‌کوین‌ها) می‌تواند در تغییر روند بازار تاثیرگذار باشد.

مایکل فان دپوپه (Michael Van de Poppe)، یک تحلیلگر مطرح دنیای ارزهای دیجیتال، می‌گوید که احتملا بیت‌کوین پیش از ادامه حرکت صعودی اصلاحی تا محدوده ۵۸ تا ۶۰ هزار دلار را تجربه خواهد کرد. او اشاره کرده که چنین بازگشتی طبیعی است و می‌تواند سرمایه‌گذارانی که به بازار اعتماد ندارند را از بازار خارج کند.

کتی وود (Cathie Wood)، مدیرعامل ARK Invest، همچنان بسیار خوش‌بین است. او با اشاره به نقش فزاینده بیت‌کوین به عنوان یک ابزار پوشش ریسک در برابر کاهش ارزش پول فیات و بی‌ثباتی ژئوپلیتیکی، بار دیگر بر باور خود مبنی بر اینکه قیمت بیت‌کوین تا سال ۲۰۳۰ می‌تواند از مرز یک میلیون دلار عبور کند، تاکید کرد.

مارک یوسکو (Mark Yusko)، مدیرعامل Morgan Creek Capital، معتقد است که اگرچه نوسانات کوتاه‌مدت ممکن است ادامه یابد، اما شرایط فعلی (از جمله نرخ بهره پایین‌تر و افزایش تقاضا برای دارایی‌های فیزیکی) شرایط ایده‌آلی را برای دارایی‌های دیجیتال ایجاد کرده‌اند. او تاکید دارد که باید برای درک اکوسیستم گسترده‌تر رمز ارزها نگاه فراتر از بیت‌کوین داشت.

لین آلدن (Lyn Alden)، یکی از استراتژیست‌های برجسته و حامی بیت‌‌کوین، در حالی که به بازار نگاه بلندمدت و خوش‌بینانه‌ای دارد، هشدار می‌دهد که افزایش سطح بدهی‌های دولتی و نوسانات ناشی از تورم می‌تواند مارکت را در میان‌مدت واکنش‌پذیرتر و متلاطم‌تر کند.

چگونه باید در مقابل اصلاح بازار کریپتو رفتار کرد؟

اصلاح بازار اجتناب‌ناپذیر است. سرمایه‌گذاران باهوش صرفا به شرایط واکنش نشان نمی‌دهند، بلکه خود را برای رویارویی با سناریوهای مختلف آماده می‌کنند. علاوه بر دنبال کردن مداوم اخبار ارزهای دیجیتال و تحلیل‌های تحلیل گران برجسته، توصیه می‌شود موارد زیر را نیز برای مقابله و آمادگی در دوران اصلاح بازار در نظر داشته باشید:

اندیکاتورهای مهم را بشناسید: از معیارهایی مانند MVRV (نسبت ارزش بازار به ارزش واقعی) برای شناسایی شرایط اشباع خرید یا اشباع فروش استفاده کنید. MVRV بالای ۳.۵ اغلب نشان‌دهنده اوج بازار است، در حالی که زیر ۱ ممکن است نشان‌دهنده فرصت خرید باشد.

نظارت بر فعالیت درون‌زنجیره‌ای: افت ناگهانی فعالیت ولت‌ها (Wallet)، کاهش آدرس‌های جدید یا کم شدن شدید حجم تراکنش‌ها می‌توانند نشان از اصلاح بازار داشته باشند.

تنوع بخشیدن به دارایی‌ها: ارزهای مهم نظیر بیت‌کوین و اتریوم همیشه باید بخش اصلی سبد شما باشند، اما باید در این میان با دارایی‌هایی نظیر XRP، ارز لینک و VeChain تنوع را بیشتر کنید و ریسک را کاهش دهید.

انتظارات واقع‌گرایانه داشته باشید: نوسان در بازار ارزهای دیجیتال طبیعی است. اگر از نظر احساسی برای اصلاح ۱۰ تا ۳۰ درصدی آماده باشید، دست به تصمیمات ناگهانی و ناشی از ترس نخواهید زد.

پول‌تان را آماده کنید: دوره اصلاح معمولا بهترین زمان برای خرید است. باید به سراغ شناسایی پروژه‌های خوب با بنیاد قوی (مانند سولانا، Ondo و بیتنسور) بروید؛ ارزهایی که معمولا پس از دوره افت، سوددهی قابل‌توجهی دارند.

آیا بازار کریپتو در آستانه یک اصلاح بزرگ است؟ نظرات تحلیلگران مطرح

آیا اصلاح بزرگ قریب‌الوقوع است؟ توصیه‌های نهایی برای سرمایه‌گذاران

اگرچه به نظر می‌رسد روند فعلی قیمت، به ویژه با افزایش اخیر قیمت بیت کوین و توجه مجدد به اتریوم، صعودی باشد، اما ما در بازار سیگنال‌های متناقضی هم می‌بینیم که با توجه به آن‌ها باید احتیاط کنیم. پلتفرم‌های خبری برتر و تحلیلگران ارزهای دیجیتال تاکید می‌کنند که معامله‌گران باید حسابی حواس خود را جمع کنند. شاید بازار به سرعت فرو نریزد، اما باید گفت که در شرایط متزلزلی هستیم و یک شوک کوچک (مانند اخبار درباره بحث‌های نظارتی یا رویدادهای اقتصادی جهانی) می‌تواند اصلاح شدیدی را رقم بزند.

بازار کریپتو در سال ۲۰۲۵ بر سر یک دوراهی قرار دارد: از یک طرف ما شاهد افزایش تاریخی قیمت‌ها، پذیرش نهادی و افزایش علاقه عمومی هستیم و از سوی دیگر، احساسات مبهم و عدم قطعیت را می‌توانیم تشخیص دهیم. درنتیجه فرقی نمی‌کند در آستانه یک اصلاح بزرگ باشیم یا نه، چون در هر حالت باید احتیاط را در دستور کار قرار داد. سرمایه‌گذاران بهتر است با مدیریت ریسک، دنبال کردن اطلاعات درباره فعالیت‌های درون‌زنجیره‌ای و تعیین استراتژی‌های مشخص برای ورود و خروج، برای نوسانات آماده شوند. درست است که بیت‌کوین و اتریوم هنوز هم در بلندمدت حرف اول را می‌زنند، اما آن‌ها هم از تلاطم‌های کوتاه‌مدت مصون نخواهند بود. در نهایت باید ذکر کنیم که سرمایه‌گذاران باتجربه بازار ارزهای دیجیتال می‌دانند که روندهای صعودی همیشگی نیستند و اگرچه اصلاحات اصلا به مذاق کسی خوش نمی‌آیند، ولی اغلب برای رشد پایدار ضرورت دارند. مهم این است که بتوانید خودتان را برای شرایط دشوار آماده کنید تا دست به تصمیمات نادرست نزنید.


آیا تاسیان موفق تر از خاتون بود؟ بررسی نقاط قوت و ضعف سریال تینا پاکروان
سایت سلام سینما

آیا تاسیان موفق تر از خاتون بود؟ بررسی نقاط قوت و ضعف سریال تینا پاکروان

با تمام حاشیه‌ها و جنجال‌ها، «تاسیان» به پایان رسید؛ سریالی که میان ستایش جسارتش و نقد روایتش، مخاطبان را دو دسته کرد. اما آیا این اثر تاریخی‌ـ‌عاشقانه واقعاً موفق بود یا یک فرصت‌سوزی دیگر در شبکه نمایش خانگی؟
مسئله آب   در ایران و گسست قدرت
روزنامه شرق

مسئله آب در ایران و گسست قدرت

مسئله آب در ایران را می‌توان از منظر قدرت سیاسی نگریست. دستگاه اداری هر حکومتی در نقش کارگاهی است که قدرت تولید می‌کند و فرصت «اجبار قانونی» برای سیاست‌گذاری عمومی فراهم می‌کند.
ببینید | سعید جلیلی این حرف را از کجا آورده؟
سایت خبرآنلاین

ببینید | سعید جلیلی این حرف را از کجا آورده؟

سعید جلیلی در تلویزیون گفت: نخست‌وزیر سابق انگلیس هفته قبل گفت نظم جهانی در حال فروپاشی است و ایران در حال بنا کردن نظم جدید است. این در حالی است که ریشی سوناک، ۱۲ روز پیش مقاله‌ای در وال‌استریت‌ژورنال نوشته و در آن ذیل بحث جنگ اقتصادی چین و آمریکا توصیه می‌کند: «دهه آینده یکی از خطرناک‌ترین و در عین …
سایه لاریجانی بر سیاست خارجی؛ کمیته موازی دولت را به حاشیه می‌برد؟
سایت رویداد‌ ۲۴

سایه لاریجانی بر سیاست خارجی؛ کمیته موازی دولت را به حاشیه می‌برد؟

گمانه‌زنی‌ها درباره نقش آفرینی علی لاریجانی در سیاست خارجی بعد از سفر او به مسکو و اظهارات صالحی درباره کمیته موازی افزایش یافته است. شایعاتی نیز درباره رفتن او به شورای عالی امنیت ملی شنیده می‌شود.
اقتصاد ایران در سکوت مرگ
سایت جهان صنعت نیوز

اقتصاد ایران در سکوت مرگ

جهان صنعت نیوز - با پایان درگیری نظامی میان ایران و اسرائیل و اعلام آتش‌بس انتظار می‌رفت فضا تا حدی آرام شود. اما واقعیت میدانی چیز دیگری را نشان می‌دهد.
نقد سریال سووشون | سیاوش در آتش
سایت سلام سینما

نقد سریال سووشون | سیاوش در آتش

نرگس آبیار در «سووشون» به اصالت متن سیمین دانشور وفادار مانده و همچون دیگر آثارش بخشی از زندگی زنان طبقات مختلف جامعه را به تصویر کشیده است.
پایان «تاسیان» آب سردی بر آتشی که خاکستر شده بود
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

پایان «تاسیان» آب سردی بر آتشی که خاکستر شده بود

چند قسمت پیشین «تاسیان» بی آن که اتفاق خاصی بیفتد، پیش رفت، اما قسمت آخر که روز جمعه پخش شد، پر از رخدادهای غافلگیر کننده بود.
تهران تشنه‌تر از همیشه؛ آیا مجوزهای ساخت پایتخت را خشک کردند؟
روزنامه دنیای اقتصاد

تهران تشنه‌تر از همیشه؛ آیا مجوزهای ساخت پایتخت را خشک کردند؟

بررسی های دنیای اقتصاد نشان می دهد که تنها «خشکسالی و ضعف حکمرانی آب»، عوامل اصلی بحران آب تهران نیستند، بلکه ضلع سوم بی‌‌‌آبی پایتخت، «ساخت‌‌‌وسازهای توافقی (خارج از خطوط‌‌‌قرمز طرح جامع تهران)» است.
انتقال آب یا انتقال بحران؟ : پشت پرده پروژه‌های پرهزینه انتقال آب
سایت جهان صنعت نیوز

انتقال آب یا انتقال بحران؟ : پشت پرده پروژه‌های پرهزینه انتقال آب

سیاست انتقال آب در ایران، به‌جای آن‌که راه‌حلی پایدار برای بحران آب باشد، آن را به شکل خطرناک‌تری به آینده منتقل کرده است.
تاوان اروپا در پشتیبانی جنگ‌ها علیه ایران - دیپلماسی ایرانی
سایت دیپلماسی ایرانی

تاوان اروپا در پشتیبانی جنگ‌ها علیه ایران - دیپلماسی ایرانی

محمد مونسان در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می‌نویسد: ایران همیشه در طول تاریخ سعی داشته روابط حسنه خود با اروپا را حفظ کند ولی همیشه...
دو‌ آزمون بزرگ و میدان مین پیش روی ترامپ و اردوغان
سایت اکوایران

دو‌ آزمون بزرگ و میدان مین پیش روی ترامپ و اردوغان

اکوایران: زمانی رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، در عکس گروهی نشست ناتو در لاهه در ماه گذشته، با لبخند و دست دادن، یکدیگر را در آغوش گرفتند. زبان بدنشان یک «برومنس» تثبیت‌شده بود. رابطه «استثنایی» این دو «دوست»، همان‌طور که خودشان هم یکدیگر را می‌نامند، تاکنون …
حرف‌های احمدی نژادی جلیلی: ما جهان را تغییر می دهیم
سایت نامه نیوز

حرف‌های احمدی نژادی جلیلی: ما جهان را تغییر می دهیم

سعید جلیلی گفت: هدف قرار دادن دانشمندان و اساتید دانشگاه با حملات مستقیمی که عموماً مختص به میدان‌های جنگ است، نه تنها به لحاظ اخلاقی و انسانی بلکه از نظر سیاسی و امنیتی رویکردی قابل تامل است.
سیگنال مذاکره از واشنگتن؛ پاسخ تهران چیست؟ | هدف توافق است یا مدیریت بحران؟
سایت رویداد‌ ۲۴

سیگنال مذاکره از واشنگتن؛ پاسخ تهران چیست؟ | هدف توافق است یا مدیریت بحران؟

مارکو روبیو و استیو ویتکاف از بازگشت به مذاکره می‌گویند و این مواضع طرف آمریکایی گمانه بازگشت به میز مذاکره را تقویت کرده است. سوال، اما اینجاست که مذاکرات احتمالی به توافق منجر می‌شود یا صرفا فرصتی برای مدیریت بحران خواهد بود؟
18 ساعت «قطع آب» در محله‌هایی از پایتخت
روزنامه دنیای اقتصاد

18 ساعت «قطع آب» در محله‌هایی از پایتخت

دنیای اقتصاد: «آب شرب» محله‌هایی از تهران از ساعت 3 بعداز ظهر دیروز - 4 مرداد ماه 1404- قطع شد و با گذشت 18 ساعت از «قطعی»، ساکنان هنوز به آب دسترسی پیدا نکرده‌اند.
توافق، جنگ یا تداوم فشار حداکثری؟ - دیپلماسی ایرانی
سایت دیپلماسی ایرانی

توافق، جنگ یا تداوم فشار حداکثری؟ - دیپلماسی ایرانی

سید مهدی حبیبی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می‌نویسد: واقعیت میدانی و ساختاری موجود، به‌گونه‌ای است که ایالات متحده را ناگزیر می‌سازد تا خواسته ایران...
روایت مسیح مهاجری از دیدار اخیرش با میرحسین موسوی/ حیف که 15 سال از خدمات موسوی و کروبی استفاده نکردیم
سایت عصرایران

روایت مسیح مهاجری از دیدار اخیرش با میرحسین موسوی/ حیف که 15 سال از خدمات موسوی و کروبی استفاده نکردیم

«از دولت و حکومت چیزی نمی‌خواهیم، از شما و هیچکس هیچ خواسته‌ای نداریم و تنها آرزویمان اینست که سیاست‌ها طوری باشند که کشور به طرف ثبات و رشد و آرامش به پیش برود و سعادت مادی و معنوی مردم تأمین شود تا طمع تجاوز به ایران به ذهن دشمنان نرسد».
بسته پیشنهادى راهبردى جبهه اصلاحات ایران به رئیس جمهور براى عبور از بحران
سایت جماران

بسته پیشنهادى راهبردى جبهه اصلاحات ایران به رئیس جمهور براى عبور از بحران

سرمایه گذارى شما در ایجاد وفاق در سطح حاکمیت که بعضاً با بی اعتنایی به مطالبات جامعه و انتظارات طرفداران و نیروهای اصلاح طلب حامی همراه بود،‌ علی القاعده امروز و درچنین شرایطی می‌بایست به همراهی و حمایت همه جانبه در تصمیم‌گیری‌های کلان بینجامد ، اما رخدادهایی نظیر مصوبه اخیر مجلس در تعلیق همکاری با آژانس …
محمود واعظی: اداره کشور با بیانیه خوانی، رجز خوانی و شعار ممکن نیست/ بداخلاقی‌های سیاسی از دوران دولت نهم و دهم آغاز و همچنان استمرار یافته است/ دولت به دست اقلیت شکست خورده در انتخابات، مستمرا تخریب می‌شود
سایت جماران

محمود واعظی: اداره کشور با بیانیه خوانی، رجز خوانی و شعار ممکن نیست/ بداخلاقی‌های سیاسی از دوران دولت نهم و دهم آغاز و همچنان …

محمود واعظی قائم مقام حزب اعتدال و توسعه و رییس دفتر رییس جمهور در دولت دوازدهم گفت: اینکه در شرایط ناهموار کنونی، دولت به دست اقلیت شکست خورده در انتخابات، مستمرا تخریب می‌شود و عده‌ای به دنبال استعفای رئیس‌جمهور صرفا برای قبضه قدرت هستند، بیش از پیش روشن می کند که این افراد درک صحیحی از وضعیت کشور، …
فعال شدن مکانیسم ماشه تقریبا قطعی است؛ چین میانجی مذاکرات ایران و آمریکا می‌شود؟
سایت اعتماد آنلاین

فعال شدن مکانیسم ماشه تقریبا قطعی است؛ چین میانجی مذاکرات ایران و آمریکا می‌شود؟

رحمان قهرمانپور گفت: بازگشت ماشه تا حد زیادی قطعی به نظر می‌رسد، مگر اینکه میان ایران و امریکا، یا ایران و اروپا، توافقی حاصل شود. این توافق ممکن است در قالب تمدید وضعیت فعلی باشد؛ به این معنا که اروپایی‌ها متعهد شوند تا چند ماه دیگر نیز از فعال‌سازی مکانیسم ماشه خودداری کنند.
ایران وسط بحران هیدرولوژیکی/ ما آب نداریم، نه به‌خاطر خشکسالی، بلکه به‌خاطر فرصت‌سوزی در مدیریت
سایت رکنا

ایران وسط بحران هیدرولوژیکی/ ما آب نداریم، نه به‌خاطر خشکسالی، بلکه به‌خاطر فرصت‌سوزی در مدیریت

مرداد ۱۴۰۴، نظام هیدرولوژیکی ایران وارد مرحله‌ای از بحران جدی شده است؛ مرحله‌ای که در آن نه تنها منابع سطحی مانند سدهای زاینده‌رود، کرج و کرخه به کمتر از ۱۰ درصد ظرفیت رسیده‌اند، بلکه بیش از ۸۵ درصد از منابع آب زیرزمینی کشور نیز به نقطه برداشت بحرانی رسیده‌اند. این بحران اما نه حاصل صرف تغییرات اقلیمی، …
نقدینگی‌های خرد همچنان در مسیر خروج
سایت تحلیل بازار

نقدینگی‌های خرد همچنان در مسیر خروج

تداوم نبود محرک‌های بنیادی و سردرگمی ناشی از فضای مبهم اقتصادی، احتمالاً مسیر بازار را همچنان در محدوده رکودی و نوسانی نگه خواهد داشت.
شیطان شر مطلق نیست
سایت عصرایران

شیطان شر مطلق نیست

پدری که برای رسیدن به امیالش حتی به پسران خودش هم رحم نمی‌کند و براهنی تلاش کرده او را نماد شر مطلق معرفی کند اما در ادامه داستان می‌بینیم که او هم قربانی خیانت زنش شده و برای انتقام او را به قتل رسانده و در حیاط خانه‌اش دفن می‌کند و این راز سالها در سینه پسر بزرگش سنگینی می‌کند.
حراج زندگی از مبدا تا مقصد| ‌وقتی شهر، خانه نیست و پراید پناهگاه است
روزنامه هفت صبح

حراج زندگی از مبدا تا مقصد| ‌وقتی شهر، خانه نیست و پراید پناهگاه است

رامین ۳۶ ساله اهل کرمانشاه با مدرک فوق‌لیسانس مدیریت بازرگانی، حالا در تهران راننده تاکسی اینترنتی است
تنها ۶ درصد مردم تهران جزو مشترکین پرمصرف آب هستند، خوب مردم چه کار کنند؟ چرا کمبود آب را به دروغ به گردن مردم می‌اندازند؟
سایت اقتصاد 120

تنها ۶ درصد مردم تهران جزو مشترکین پرمصرف آب هستند، خوب مردم چه کار کنند؟ چرا کمبود آب را به دروغ به گردن مردم می‌اندازند؟

چرا فقط بحث آب شرب مردم را مطرح می‌کنند
راهکارهای ده‌گانه محمدرضا باهنر برای حفظ انسجام ملی: تنها با شعار محقق نمی‌شود
سایت هم میهن

راهکارهای ده‌گانه محمدرضا باهنر برای حفظ انسجام ملی: تنها با شعار محقق نمی‌شود

محمدرضا باهنر نوشت: باید دانست که انسجام ملی تنها با شعار محقق نمی‌شود، بلکه مستلزم اقدام عملی، تدبیر و همدلی تمامی آحاد نظام، از بالاترین مقامات تا سطوح محلی است
الزام دولت به تسهیل بازگشت نخبگان ایرانی مقیم خارج به کشور
سایت اکوایران

الزام دولت به تسهیل بازگشت نخبگان ایرانی مقیم خارج به کشور

نمایندگان مجلس شورای اسلامی دولت را مکلف کردند که جذب ایرانیان خارج از کشور را که نخبه علمی و صاحب استعداد برتر شناخته می شوند به مراکز آموزشی و پژوهشی، شرکت ها و مؤسسات دانش بنیان و سایر دستگاه های اجرایی، در چارچوب قوانین و مقررات مربوط تسهیل کند.
ظهور اقتصاد سایه دیجیتال : فروپاشی بانک‌های مرکزی نزدیک است؟
سایت جهان صنعت نیوز

ظهور اقتصاد سایه دیجیتال : فروپاشی بانک‌های مرکزی نزدیک است؟

بحران اقتصادی ونزوئلا که از عمیق‌ترین نمونه‌های تاریخ معاصر است، با فروپاشی ارزش بولیوار و گرایش مردم به اقتصاد دیجیتال، این کشور را به سمت شکل‌گیری یک «اقتصاد سایه دیجیتال» سوق داده است.
جریان سوم در راه است؟
سایت نامه نیوز

جریان سوم در راه است؟

وجه تمایز بیانیه «بایسته‌های دفاع میهنی» با دو بیانیه‌ای که ناظر به فضای سیاسی کشور بعد از جنگ منتشر شد، مرز‌گذاری روشنی است که این نامه با دو بیانیه دیگر می‌کند. تغییر پارادایم، نسخه‌ای است که 180 اقتصاددان برای روز‌های بعد از جنگ می‌پیچند.
تشبیه نادرست
سایت روزنامه سازندگی

تشبیه نادرست

چرا می‌خواهید مردم ایران مثل یمنی‌ها باشند؟
    
حق تحصیل ندارید!
سایت روزنامه سازندگی

حق تحصیل ندارید!

مدارس کشور از ثبت‌نام دانش‎‌آموزان با معدل پایین خودداری می‌کنند
در حسرت برجام
سایت روزنامه سازندگی

در حسرت برجام

این‌روزها تلاش بر این است که توافقات ایران و غرب، نمونه به‌روزشده‌ای از برجام باشد. توافقی تاریخی که با هزار امید امضاء شد، اما کارشکنی‌ها و بدعهدی‌ها، آن را به نمادی از فرصت‌های ازدست‌رفته در دیپلماسی ایران بدل کرد. یک دهه پس از این توافق، سازندگی به بازخوانی ابعاد آن پرداخته است
از کریدور شمالی تا زنگزور؛ مسیری که نظم ژئوپلتیک قفقاز جنوبی را بازتعریف می‌کند
سایت تجارت نیوز

از کریدور شمالی تا زنگزور؛ مسیری که نظم ژئوپلتیک قفقاز جنوبی را بازتعریف می‌کند

بر خلاف تصور رایج، زنگزور تنها گزینه برای اتصال سرزمین اصلی آذربایجان به نخجوان نیست. مسیر دوم که عقلانی‌تر است، ایجاد راه‌های زمینی مستقیم از طریق ایروان یا قره‌باغ است. این مسیرها در صورت اجرا، می‌توانند همگرایی اقتصادی پایداری میان ارمنستان و آذربایجان ایجاد کنند.
         
بمب‌هایی که صدا ندارند
سایت ایران آنلاین

بمب‌هایی که صدا ندارند

در شرایط بحرانی مانند جنگ، آسیب‌های روانی اغلب به‌صورت پنهان در رفتار و احساسات کودکان، نوجوانان و حتی بزرگسالان نفوذ می‌کند. از اضطراب و ترس گرفته تا افسردگی، بی‌انگیزگی و پرخاشگری. در این میان، نقش والدین، مشاوران، درمانگران و ایجاد فضای امن توسط آنها بیش از هر زمان دیگری حیاتی است.
جزئیات جدید درباره حمله اسرائیل به جلسه سران قوا + ویدئو
روزنامه شرق

جزئیات جدید درباره حمله اسرائیل به جلسه سران قوا + ویدئو

«مسعود پزشکیان» درباره حمله اسرائیل به جلسه شورای‌ عالی امنیت توضیحاتی ارائه کرد.
معمار بحران آب تهران
روزنامه دنیای اقتصاد

معمار بحران آب تهران

سریال کم‌‌‌آبی در ایران از 2 هفته پیش سکانس جدید خود را با اکران «بحران تشدید کمبود آب در تهران» به نمایش گذاشت و دولت را مجبور به «جیره‌‌‌بندی انتقال آب‌‌‌شرب به مشترکان خانگی در قالب قطعی‌‌‌های چند ساعته جریان آب خانه‌‌‌ها» در گام اول و «تعطیلی چهارشنبه استان تهران» در گام دوم کرد؛ در کنار این ماجرا …
فقهای سرنوشت‌ساز | سه روحانی پرنفوذی که در شورای نگهبان ماندنی شدند، کیستند؟
سایت رویداد‌ ۲۴

فقهای سرنوشت‌ساز | سه روحانی پرنفوذی که در شورای نگهبان ماندنی شدند، کیستند؟

سه فقیه از ۶ فقیه شورای نگهبان یعنی علیرضا اعرافی، احمد خاتمی و سیداحمد حسینی خراسانی با اتمام دوران عضویت، در این شورا ابقا شدند. درباره رویکرد‌ها و روحیات این سه عضو فقیه شورای نگهبان چه می‌دانیم و ادامه حضور آنها در فیلتر انتخاباتی و تقنینی کشور، چه پیام‌هایی دارد؟
آمادگی برای گفت‌وگو با اپوزیسیون شعار است
سایت هم میهن

آمادگی برای گفت‌وگو با اپوزیسیون شعار است

شاید اگر پزشکیان انتخاب نمی‌شد دشمنان ایران از شروع حرکت کشور به سمت توسعه و سازندگی و پر کردن شکاف‌های خطرناک بین ملت و دولت اینقدر احساس خطر نمی‌کردند که با ریسک‌پذیری زیاد و پذیرش این خسارات فراوان که ایران در مقام دفاع و بازدارنگی به آنها وارد کرد این تهاجم وحشیانه را شروع کنند.
مهره ایران در شطرنج خاورمیانه
روزنامه آرمان امروز

مهره ایران در شطرنج خاورمیانه

آرمان امروز-سرویس دیپلماسی: در بادی نظر باید اذعان داشت که درگیری‌های اخیر در شهر جنوبی السویداء سوریه نه‌تنها پیچیدگی‌های ژرف ژئوپلیتیک، سیاسی و اجتماعی این کشور عربی را آشکار کرد بلکه نشان داد برای آرام‌سازی فضای سیاسی این کشور، به شکیبایی و سیاست‌گذاری‌های دقیق تری نیاز است. آروین خادم مولا، تحلیلگر …
عبور از پزشکیان در اوج انسجام ملی؟!
سایت جوان آنلاین

عبور از پزشکیان در اوج انسجام ملی؟!

محسن هاشمی از «شخص واسط» که دنیا او را قبول داشته باشد تا از بحران‌ها عبور کنیم، سخن گفته و عباس عبدی به پزشکیان تا آخر امسال فرصت داده که اصلاحات را انجام دهد وگرنه هیچ‌وقت! اکنون وقت کاسبی از جنگ اخیر یا فروختن سهم خود در انسجام ملی نیست. در هشدار‌های اینچنینی نوعی آمادگی برای ویرانی مستتر است که …
قیمت‌گذاری دستوری یا اقتصاد آزاد؟ / چالش تداوم دخالت دولت در بازار خودرو
سایت بورس نیوز

قیمت‌گذاری دستوری یا اقتصاد آزاد؟ / چالش تداوم دخالت دولت در بازار خودرو

پیام الیاس‌کردی کارشناس بازار سرمایه با تأکید بر آسیب‌های بسته ماندن طولانی‌مدت نمادهایی مانند خودرو ، از کاهش نقدشوندگی بازار و نارضایتی سهامداران خرد سخن گفت. وی با انتقاد از استمرار سیاست‌های مداخله‌گرانه دولت در صنعت خودرو، تأکید کرد که باید قیمت‌ها در یک بازار آزاد و رقابتی تعیین شوند.
کرباسچی: مشکلات امروز محصول سال‌ها شعارهای رویایی است
سایت هم میهن

کرباسچی: مشکلات امروز محصول سال‌ها شعارهای رویایی است

مدیرمسئول روزنامه هم‌میهن گفت: مشکلاتی که امروز دولت با آن درگیر است محصول سال‌ها فاصله گرفتن کشور از نگاه توسعه‌ی سیاسی و اقتصادی و حاکم شدن شعارهای رویایی و سوق دادن سرمایه‌های انسانی، مالی و فیزیکی به سمت و سویی غیرسازنده و تحقق اهدافی غیرقابل تحقق است.
برهانی: مجازات‌هایی که در لایحه مقابله با محتوای خلاف واقع در فضای مجازی آمده، در نظام کیفری ایران بی‌سابقه است
سایت هم میهن

برهانی: مجازات‌هایی که در لایحه مقابله با محتوای خلاف واقع در فضای مجازی آمده، در نظام کیفری ایران بی‌سابقه است

عضو هیأت علمی گروه حقوق دانشگاه تهران گفت: مجازات‌هایی که در لایحه مقابله با محتوای خلاف واقع در فضای مجازی آمده، در نظام کیفری ایران بی‌سابقه است. اکنون اگر فردی یک انسان را بکشد، در صورت عدم قصاص، به ۳ تا ۱۰ سال حبس محکوم خواهد شد، اما طبق این لایحه، اگر یک نماینده مجلس، روزنامه‌نگار یا اینفلوئنسر …
به بهانه پخش قسمت پایانی سریال «تاسیان»؛ رنج «عشق» در سایه غوغا و شر!
سایت عصرایران

به بهانه پخش قسمت پایانی سریال «تاسیان»؛ رنج «عشق» در سایه غوغا و شر!

با پخش قسمت پایانی سریال تاسیان ، ساخته جدید تینا پاکروان، مخاطبان شاهد یک تراژدی محض بودند؛ روایتی دل‌تنگ‌کننده از عشقی که در سایه غوغا و شر حوادث تاریخی، محکوم به ناکامی شد.
پایان عصر «لاتاری» ملی! 
سایت عصرایران

پایان عصر «لاتاری» ملی! 

امروز، با کاهش تعداد ثبت‌نام‌کنندگان در طرح‌های فروش ایران‌خودرو و ریزش تقاضای سوداگرانه، شاهد باز شدن فضا برای خریداران واقعی هستیم.
مهدی طارمی در بحران اینتر:  بار اضافی  یا قربانی تناقضات رسانه‌ای؟
سایت عصرایران

مهدی طارمی در بحران اینتر: بار اضافی یا قربانی تناقضات رسانه‌ای؟

مهدی طارمی، ستاره ایرانی اینتر، این روزها در کانون توجه رسانه‌های ایتالیایی قرار گرفته است. در حالی که گاتزتا دلواسپرت از او به عنوان بار اضافی تیم یاد کرده و مدعی شده اینتر حاضر است وی را رایگان واگذار کند، شایعات و تناقضات بسیاری پیرامون آینده این مهاجم در نراتزوری وجود دارد.
تامین اجتماعی حیاط خلوتی به بمب ساعتی دارد تبدیل می شود؛ حواستان هست؟
سایت عصرایران

تامین اجتماعی حیاط خلوتی به بمب ساعتی دارد تبدیل می شود؛ حواستان هست؟

وضعیت معوقات و بدهی‌های سازمان تامین اجتماعی به داروخانه‌ها و پزشکان کاملاً مشخص است. بر اساس اعلام انجمن داروسازان ایران، بیمه تامین اجتماعی همچنان در صدر بزرگترین بدهکار به داروخانه‌ها تلقی می‌شود. آخرین پرداختی بیمه تامین اجتماعی به داروخانه‌ها مربوط به آذر ۱۴۰۳، بابت سهم سازمان و آبان ۱۴۰۳، بابت …
سیاست‌های آب در کشور شکست خورده‌اند
سایت اکوایران

سیاست‌های آب در کشور شکست خورده‌اند

رئیس دفتر رئیس جمهور با بیان اینکه تعامل لازم اجزای مختلف دولت وجود ندارد، گفت: ضروری است که اجزای اطلاع‌رسانی به کمیسیون‌های تخصصی دولت متصل شوند تا هم‌زمان با فرآیند کارشناسی مصوبات، پیوست‌های رسانه‌ای آن نیز آماده شود. این اتصال در حال حاضر برقرار نیست و باید هرچه سریع‌تر برقرار شود.
هر چه بی‌حجابی رواج بیشتری پیدا می‌کند، کمبود آب هم بیشتر می‌شود
سایت هم میهن

هر چه بی‌حجابی رواج بیشتری پیدا می‌کند، کمبود آب هم بیشتر می‌شود

یک فعال سیاسی نزدیک به جبهه پایداری می‌گوید میان خشکسالی و برهنگی رابطه وجود دارد و با ادامه این موضوع، قحطی آب رخ خواهد داد.
لایحه عجیب را چه کسانی برای دولت نوشته اند؟/ از شعار رفع فیلترینگ تا  فیلترینگ اطلاع رسانی
سایت تابناک

لایحه عجیب را چه کسانی برای دولت نوشته اند؟/ از شعار رفع فیلترینگ تا فیلترینگ اطلاع رسانی

لایحه جلوگیری از انتشار اخبار جعلی و امثال آن، در عمل، نه به حقیقت خدمت می‌کنند، نه به عدالت. بلکه انحصار ساخت و پرداخت حقیقت را به دست عده ای خاص می‌سپارد.
هالک هوگان؛ از ستاره کشتی کج تا چهره جنجالی رسانه و حامی پرشور ترامپ
سایت سلام سینما

هالک هوگان؛ از ستاره کشتی کج تا چهره جنجالی رسانه و حامی پرشور ترامپ

هالک هوگان، اسطوره کشتی کج که پنج‌شنبه گذشته در ۷۱ سالگی درگذشت، علاوه بر تأثیر بزرگش در دنیای ورزش، نقش‌های متعددی در دنیای سینما، تلویزیون و سیاست ایفا کرد که در خارج از رینگ نیز ماندگار شدند.