پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

زمینهٔ تاریخی بخش‌های درگیر در اوقات فراغت


به‌دست آوردن اطلاعات و ايجاد بينشى در مورد ماهيت ترتيبات ادارى اوقات فراغت با هرگونه حوزهٔ اجتماعى ديگر بدون بررسى نيروهائى که از ديدگاه تاريخى باعث شکل گرفتن آنها شده يا هنوز هم به شکل‌گيرى آنها ادامه مى‌دهد کارى است دشوار. بنابراين آنچه در زير مى‌آيد توضيحى است در مورد انتظام بخش‌هاى مختلف و موضوعات روز که با توجه به تحولات اصلى که در تاريخچه‌ٔ بخش‌هاى درگير در اوقات فراغت صورت گرفته ارائه خواهد شد. تقسيم‌بندى تاريخى اين دوران به دوره‌هاى مهمّ به شرح چگونگى تحولات رو به افزايشى که در زمينهٔ فراهم آوردن فرصت‌هاى اوقات فراغت در هر بخش پديد آمده يارى مى‌رساند. شناخت زمينهٔ تاريخى در شرايط کنونى نه فقط به‌علت دورنمائى که از تکامل وضعيت ارائه مى‌دهد، بلکه همچنين به‌سبب بحث‌هاى جارى در مورد نقش بخش‌هاى تجاري، داوطلب و دولتى در ايجاد خدمات رفاهى به‌طور اعم با توجه به بازگشت به 'ارزش‌هاى خدمت به خويشتن' يا 'خودياري' دوران ويکتوريائى و اتکاء به فرد يا خانواده و کاهش سطوح دخالت دولت حائز اهميت است.
در محدودهٔ اين تجزيه و تحليل، پنج مرحله در ايجاد فرصت‌هاى اوقات فراغت طى دوره‌اى که از پايان سدهٔ هيجدهم آغاز و تا به امروز ادامه دارد، تشخيص داده مى‌شود. که عبارتند از:
۱. فرايند صنعتى شدن و شهرنشينى و افت تفريح‌هاى توده‌پسند طى دورهٔ ۱۸۴۰-۱۷۸۰.
۲. پيدائى سقوط جنبش تفريح عاقلانه بازارهاى فعاليت‌هاى توده‌اى اوقات فراغت و تحليل دولت با ديدگاه عدم مداخله در کار مردم در سال‌هاى ۱۹۰۰-۱۸۴۰.
۳. پى‌ِريزى بنيادهاى رفاه ملى ۱۹۳۹-۱۹۰۰.
۴. رشد و بلوغ دولت ايجادکننده رفاه ۷۶-۱۹۴۵.
۵. تحت فشار قرار گرفتن اقدامات رفاهى دولتى بعد از سال ۱۹۷۶.


همچنین مشاهده کنید