شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا
مربای بالنگ
ـ مواد لازم: |
بادرنگ: ۳۰۰۰ گرم |
شکر: ۲۵۰۰ گرم |
آب لیموترش: ۰.۵ فنجان |
هل: ۱ قاشق سوپخوری |
تخم مرغ: ۱ عدد |
ـ طرز تهیه: |
برای تهیه مربای بالنگ ممکن است از بالنگ تازه یا خشک استفاده کرد و چون معمولاً بالنگ خشک بیشتر در دسترس است طرز تهیه آن اول داده میشود و سپس تهیه مربای بالنگ تازه داده میشود: |
ـ تهیه مربا با بالنگ خشک: |
بالنگ را یک روز در آب سرد خیس میکنیم تا کاملاً نرم شود بعد با کارد تیزی روی پوست آن را میتراشیم و نه آنکه به کلی پوست آن گرفته شود زیرا هر قدر پوست آن بیشتر گرفته شود عطر آن کمتر میشود بعد بالنگ را در آبجوش دوباره میجوشانیم تا مغز آن پخته و نرم شود ۱۰ تا ۱۲ ساعت آن را در آب سرد میریزیم دو سه بار آب آن را عوض میکنیم و کمی از آن را میچشیم باید تلخی نداشته باشد. |
بعد پارچه روی میز میکشیم و بالنگها را روی پارچه میچینیم تا آب زیادی آن گرفته شود و بالنگ آماده شده را وزن میکنیم و دو برابر وزن آن شکر در نظر میگیریم یعنی به نسبت ۱.۵ کیلو بالنگ ۳ کیلو شکر کافی است شکر را در ظرفی میریزیم ۶ لیوان آب روی آن میریزیم و یکی دو عدد سفیده تخم مرغ با آن مخلوط میکنیم و شربت را میجوشانیم و از پارچه نازک رد میکنیم تا شکر تمیز شود بعد بالنگهای آماده را در این شربت میریزیم و میجوشانیم تا شربت کاملاً غلیظ شده قوام بیاید و در آخر کار نصف استکان آبلیمو در آن میریزیم و چند جوش که زد از روی آتش برمیداریم و بعد از سرد شدن در شیشه میریزیم. |
ـ تهیه مربا با بالنگ تازه: |
بالنگ را به چهار قاچ میکنیم و قسمت تخم و لیزی وسط آن را میگیریم و باریک باریک به پهنای ۳ تا ۴ سانت میبریم و قطعه را به شکل لوزی یا چهار گوش خرد میکنیم در صورتیکه بخواهیم مربا ترد شود آن را ۱۰ تا ۱۲ ساعت در آب آهک میخوابانیم و در صورتیکه بخواهیم نرم شود آب آهک لازم ندارد در صورت گذراندن در آب آهک آن را چند آب میشوئیم و بعد دوباره در آب میجوشانیم مغز آن نرم که شد ۲۴ ساعت آنها را در آب سرد میریزیم و مرتب آب آن را عوض میکنیم و میچشیم تلخی آن که گرفته شد آنها را مثل مربای بالنگ روی پارچه پهن میکنیم که آب آن گرفته شود بعد دو برابر وزن آن شکر در نظر میگیریم و ۶ لیوان آب روی آن میریزیم و یکی دو عدد سفیده تخم مرغ با آن مخلوط میکنیم و شربت را میجوشانیم و از پارچه نازک رد میکنیم تا شکر تمیز شود بعد بالنگهای آماده را در این شربت میریزیم و میجوشانیم تا شربت کاملاً غلیظ شده قوام بیاید و در آخر کار نصف استکان آبلیمو در آن میریزیم و چند جوش که زد از روی آتش برمیداریم و بعد از سرد شدن در شیشه میریزیم. |
ـ تهیه آب آهک: |
به نسبت هر یک کیلو بالنگ یک کیلو آهک را در ۵ تا ۶ لیوان آب سرد حل میکنیم بههم میزنیم و میگذاریم آهک کاملاً رسوب کند و بعد آب زلال آن را روی بالنگ میریزیم و بعد ۲ تا ۳ ساعت بالنگ را مطابق دستور بالا آماده میکنیم. |
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
دولت سیستان و بلوچستان چین انتخابات مجلس شورای اسلامی دولت سیزدهم حسن روحانی جنگ نیکا شاکرمی رهبر انقلاب معلمان مجلس
سیل هواشناسی ایران تهران آتش سوزی باران سازمان هواشناسی اصفهان شهرداری تهران پلیس قوه قضاییه معلم
خودرو قیمت خودرو قیمت دلار تورم مسکن قیمت طلا بازار خودرو سهام عدالت دلار حقوق بازنشستگان ایران خودرو بانک مرکزی
صدا و سیما مهران غفوریان تلویزیون ساواک سریال موسیقی بی بی سی سینمای ایران عفاف و حجاب دفاع مقدس
هوش مصنوعی
رژیم صهیونیستی اسرائیل فلسطین غزه جنگ غزه آمریکا روسیه ترکیه حماس اوکراین انگلیس نوار غزه
فوتبال پرسپولیس استقلال لیگ برتر سپاهان باشگاه استقلال علی خطیر باشگاه پرسپولیس بازی تراکتور جواد نکونام لیگ قهرمانان اروپا
آیفون اپل ناسا گوگل صاعقه سوئیس تماس تصویری عکاسی تلفن همراه
کبد چرب فشار خون طول عمر