جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

خشک کردن گاو (Drying off cow)


براى اينکه حيوان بتواند در شيروارى بعدى مقدار شير بيشترى توليد بکند، گوساله سالم و درشتى توليد بکند، زايش راحت و آسانى داشته باشد، بايد در حدود ۸-۶ هفته قبل از زايش شير حيوان خشک بشود (دوشيده نشود). اين عمل سبب مى‌‌شود که ضمن اينکه بافت پستانى در جريان اين مدت دوباره ترميم مى‌شود، حيوان مى‌تواند ذخائر بدنى از دست رفته و جريان دورهٔ شيروارى را ترميم بکند. منظور از خشک کردن گاو دادن اين فرصت به حيوان است.
خشک کردن گاو به سه روش صورت مى‌گيرد:
۱. کامل ندوشيدن (Incomplete milking)
۲. قطع يکدفعه دوشش (Complete Cessation)
۳. دوشيدن متناوب (Periodic milking)


همچنین مشاهده کنید