شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

نقش و استفاده عناصر غذائی


براى سهولت بحث، عناصر غذائى ضرورى براى رشد گياه را بسته به نقش اصلى آنها در تغذيهٔ گياهى به چهار گروه طبقه‌بندى مى‌کنند:
۱. عناصر پايه ساختمانى گياهي، کربن، هيدروژن و اکسيژن.
۲. ذخیره و انتقال انرژی پیوندی.
۳. موازنهٔ بار الکتریکی.
۴. فعال‌سازی آنزیم و انتقال الکترون.
- عناصر پايه ساختمانى گياهي، کربن، هيدروژن و اکسيژن:
کربوهيدرات‌ها CH۲O)n) اسکلت يا ساختمان گياهان را ساخته و منبع انرژى سوخت و سازى هستند. کربوهيدرات‌هاى شامل اسيدهاى آلى متعدد، قندهاى ساده و مرکب و پوليمرهاى قندهاى ساده، نظير نشاسته، سلولز و همى‌سلولز هستند. اسيدهاى آلي، پيش‌نياز اسيدهاى آمينه هستند، که با اتصال پپتيدى پليمريزه مى‌شوند و پروتئين‌ها را به‌وجود مى‌آورند. عناصر کربن، هيدروژن و اکسيژن به‌ترتيب حدود ۴۵، ۶ و ۴۳% وزن گياه را تشکيل مى‌دهند. بنابراين بيش از ۹۰% وزن خشک گياه يا عملکرد محصول از هوا و آب به‌دست مى‌آيد.


همچنین مشاهده کنید