یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

آلو؛ بهترین درمان یبوست


آلو؛ بهترین درمان یبوست
این میوه کم و بیش در مناطق مختلف پرورشمی یابد که دارای انواع مختلفی مثل : آلو بخارا ، آلو زرد ، آلو سیاه ، آلوچه و … می باشد و در تهیه غذاهای مختلفی مثل : مرغ ، کوفته ،خورشت به، خورشت سیب ،خورشت اسفناجو فسنجان بکار می رود. آلو دارای خواص درمانی چون ضدیبوست ، برطرف کننده تب ، صفرا ، خشکی مزاج و غلظت خون است.
● خواص تغذیه ای و درمانی آلو :
ـ آلوی سیاه حرارت درونی بدن را فرو مینشاند.
ـ آلو حالت تهوع را از بین می برد. ازاین رو افرادی که به حالت تهوع و سرگیجه مبتلا می باشند ، بهتر است روزانه چند عددآلو بمکند.
ـ آلو ضد تب و سردردهای صفراوی است.
ـ آلو طبیعتی سرد دارد ، پس برای افرادگرم مزاج مناسب است.
ـ آلوی سیاه در مبتلایان به خارش بدن مانند خارش پشت، زیربغل ، گردن ، شانه مؤثر است.
طبیعی ترین، بهترین، و بی خطرترین راه معالجه یبوست و بواسیر ، استفاده از اشکال مختلف آلو و آلوی خشک است که باید آنرا به شکل پخته یا خیس کرده مصرف کنند.
ـ آلو تقویت کننده و تنظیم کننده دستگاه هاضمه است .
ـ خوردن آلوی تازه یا پخته و یا کمپوت آلو برای درمان بیماران مبتلا بهروماتیسم، نقرس و تصلب شرائین مفید است.
ـ مصرف آلو به صورت پخته برای افراد ضعیف و مسن بهتر است، زیرا آلوی خام دیرهضم می شود.
ـ آلو در معالجهکم خونی ، ضعف و ناتوانی و خستگی جسمی مفید است.
ـ آلو سرشار از ویتامین هایAوC، کربوهیدرات ( مواد نشاسته ای )، آهن ،کلسیمو سایر املاح می باشد.
ـ آلوی خشک برای مبتلایان به سوء هاضمه بسیار مفید است.
ـ برگه آلو، بهترین ضد سم می باشد.
ـ برگه آلو، دستگاه هاضمه را در بدن تنظیم می نماید.
ـ غنی ازمنیزیم،سدیم،فسفرو پتاسیم است.
ـ به مقدار کافی فیبر غذایی را برای بدن تأمین می کند.
ـ در حفظ سلامتی کبد موثر بوده و باعث سمزدایی از سیستم گوارشی می شود. همچنین در مبارزه با عفونت و تب های روده ای بسیارحائز اهمیت است.
ـ از آنجا که حاوی مقدار زیادی فسفر است،در افزایش قدرت فعالیت های ذهنی تاثیرگذار می باشد.
ـ نوشیدن آب آلو در دفع انگل های معدهبسیار موثر می باشد.
پژوهشگران معتقدند از آلو می‏توان بهعنوان ضدعفونی‏کننده غذا استفاده کرد. آلوی خشک خواص ضد میکروبی دارد که می‏تواندخطر آلودگی گوشت را کم کند. افزودن آلو یا عصاره آن به گوشت قیمه شده، به میزانقابل توجهی از رشد میکروب ها جلوگیری می‏کند.
هر چندادویه نیز می‏تواند نقش مشابهی ایفا کند، اما عصاره آلو طعم اندکیدارد و به همین دلیل طعم اصلی غذا را تغییر نمی‏دهد. افزودن ۳ درصد عصاره آلو، بیشاز ۹۰ درصد مانع از رشد میکروب ها می‏شود. آلو به دلیل کمک به مرطوب ماندن گوشت،کیفیت گوشتی را که دوباره گرم می‏شود، بهبود می‏بخشد.
منبع : معاونت غذا و دارو


همچنین مشاهده کنید