دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 29 April, 2024
مجله ویستا

قدرت خداوند و نپذیرفتن کافران


قدرت خداوند و نپذیرفتن کافران
خداوند بزرگ برای اثبات قدرت خود و به عجز كشاندن بت‌های دروغین مشركان به پیامبرش(ص) فرمان می‌دهد: به كافران بگو آیا آنچه را كه برای خدای بزرگ شریك ساختید دیدید؟ آنها را منهای خدا می‌خوانید ولی آنها چه در زمین خلق كردند؟ یا برای آنها چه مشاركتی در خلقت آسمان‌ها با خدای بزرگ است؟
آیا ما به ایشان مكتوبی دادیم كه ایشان را شریك خود گرفته‌ایم تا آن شریكان بر حجت‌‌های روشن از آن كتاب باشند هرگز این طور نیست مشركان ظالم، یكدیگر را جز به غرور و فریب وعده نمی‌دهند و آنان هیچ قدرتی در جهان آفرینش ندارند و قدرت، تنها برای خدای بزرگ است به درستی كه همانا خداست كه آسمان‌ها و زمین را نگاه می‌دارد و مانع از این می‌شود كه فروریزند و اگر آن دو آسمان و زمین فرو ریزند هیچ‌كس بعد از خدا آن دو را نگه نمی‌دارد به درستی كه خدا بردبار و آمرزنده است.
●‌ ادعای دروغین كافران
كافران قریش به سخت‌ترین قسم‌هایشان به خدای بزرگ قسم خوردند كه اگر بیم‌دهنده‌ای ایشان را بیاید به طور حتم هدایت یافته‌ترین امت‌ها خواهند شد اما وقتی كه بیم‌دهنده‌ای ایشان را آمد آنها را جز نفرت و نپذیرفتن حق زیاد نكرد علت نفرت و كینه‌توزی آنها مقام‌خواهی و كبرطلبی آنان در زمین و مكر بد ناشی از آن است و این توطئه و بدخواهی جز اهلش را فرا نمی‌گیرد.
گرچه كافران سنت الهی را درباره كافران امت‌های گذشته انتظار نمی‌برند كه سنت خدای بزرگ بر كیفر و عذاب تكذیب‌كنندگان و توطئه‌كنندگان علیه توحید الهی بود اما تو ای رسول، هرگز برای سنت و روش الهی تبدیل و تغییری نخواهی یافت و هرگز برای سنت الهی تحول و دگرگونی نخواهی یافت.
● درسی از تاریخ
آیا كافران مكه سیر و سفر در زمین نكردند تا ببینند سرنوشت كسانی كه قبل از ایشان بودند چه بود كسانی كه قوی‌تر از ایشان بودند اما به عذاب الهی نابود شدند این درس بزرگ تاریخ است كه به انسان‌های كنونی از زندگی اجتماعی نسل‌های پیشین می‌دهد و خدای كنونی همان خدای گذشته‌های دور و نزدیك تاریخ است و هیچ چیز در آسمان‌ها و زمین نیست و نبوده است كه بتواند خدا را از رویه سنتش عاجز كند. به درستی كه او دانا و تواناست.
● مواخذه و گذشت خدا
اگر خدای بزرگ به خاطر آن‌چه كه مردم در دنیا كسب كردند آنها را مواخذه كند بر سطح زمین هیچ جنبده‌ای باقی نمی‌گذارد لكن خدای بزرگ از چنین مواخذه‌ای گذشت می‌كند و به لطف و كرامت خود به انسان فرصت بازگشت می‌دهد تا انسان بازگردد. خداوند تا مدتی معین به انسان‌ها مهلت می‌دهد پس زمانی كه مهلت و اجل‌شان سرآید خداوند نسبت به بندگانش بینا و آگاه است كه چه كسانی مستحق پاداش و چه كسانی محكوم به عذاب در روز قیامت هستند و این روند آفرینش و خلقت انسان‌ها به سوی معاد و اجل معین در حركت است.
● ثواب خواندن سوره فاطر
ابی‌بن كعب از پیامبر(ص) روایت كرده است: هر كس كه سوره فاطر (ملائكه) را قرائت كند در قیامت سه در بهشت او را به بهشت دعوت می‌كنند و می‌گویند از هر دری كه می‌خواهید وارد بهشت شوید.
منبع : خانواده سبز


همچنین مشاهده کنید