یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا


امروز شنبه بیست و هفتم بهمن سال ۱۳۸۶ هجری شمسی در تاریخ


امروز شنبه بیست و هفتم بهمن سال ۱۳۸۶ هجری شمسی در تاریخ
امروز شنبه بیست و هفتم بهمن سال ۱۳۸۶ هجری شمسی مقارن است با هشتم صفر سال ۱۴۲۹ هجری قمری و برابر است با شانزدهم فوریه سال ۲۰۰۸ میلادی.
● انتخاب آیت الله مشکینی به ریاست مجلس خبرگان
در چنین روزی در سال۱۳۷۹ ه ش آیت الله علی مشکینی مجددا به ریاست مجلس خبرگان رهبری انتخاب شد . اعضای مجلس خبرگان رهبری از سوی مردم انتخاب می شوند و بر اساس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران وظیفه رسیدگی و نظارت بر وظایف و اختیارات رهبری نظام را به عهده دارند .
● عملیات والفجر ۵
در چنین روزی در سال ۱۳۶۲ هجری شمسی عملیات والفجر ۵ به همت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی آغاز شد . این عملیات با رمز یا زهرا(س) درمنطقه عملیاتی دهلران - چیلات در منطقه عمومی ایلام انجام گرفت . در این عملیات شمار زیادی از افراد دشمن بعثی کشته و زخمی شدند .
● ورود هنگ یرموک به فلسطین
در چنین روزی در سال ۱۹۴۸ میلادی هنگ یکم الیرموک ارتش رهائی بخش به فرماندهی سرهنگ دوم سوری “محمد الصفا” به فلسطین وارد شد .
● اجرای حق وتو
درچنین روزی در سال ۱۹۴۶ میلادی نماینده شوروی سابق درسازمان ملل متحد برای نخستین بار درتاریخ از حق وتو استفاده کرد . بر اساس ماده ۲۳ منشور ملل متحد ، شورای امنیت مرکب است از پانزده عضو سازمان ملل متحد. جمهوری خلق چین، فرانسه، اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی (فدراسیون روسیه)- بریتانیای کبیر و ایرلند شمالی و ایالات متحده آمریکا اعضاء دائم شورای امنیت هستند. مجمع عمومی ده عضو دیگر سازمان را بالاخص باتوجه به شرکت اعضای سازمان ملل متحد در حفظ صلح و امنیت بین‌المللی و سایر هدفهای سازمان در درجه اول و همچنین با توجه به تقسیم عادلانه جغرافیایی به عنوان اعضاء غیر دائم شورای امنیت انتخاب می‌نماید. اعضای غیر دائم شورای امنیت نیز برای یکدوره دوساله انتخاب می‌گردند. معذلک در نخستین انتخاب اعضای غیر دائم پس از افزایش عده اعضای شورای امنیت از یازده به پانزده عضو از چهار عضو اضافه شده برای یک دوره یکساله انتخاب می‌شوند.عضوی که خارج می‌گردد بلافاصله نمی تواند انتخاب شود. هر عضو شورای امنیت نیز یک نماینده در آن شورا خواهد داشت.براساس ماده ۲۷ هر عضو شورای امنیت دارای یک رای است. تصمیمات شورای امنیت درباره مسائل مربوط به آئین‌کار با رای نه عضو اتخاذ می‌شود. همچنین تصمیمات شورای امنیت مربوط به سایر مسائل با رای مثبت نه عضو که شامل آراء تمام اعضای دائم باشد اتخاذ می‌گردد به این شرط که در مورد تصمیماتی که به موجب مندرجات فصل ششم و بند سوم از ماده ۵۲ اتخاذ می‌شود طرف دعوی از دادن رای خودداری نماید . با این توصیفات شوروی به عنوان نخستین کشور عضو دایمی شورای امنیت با صدور حق وتو به ایجاد مفهوم و تاسیس حقوقی ای دست یافت و آن را مایه اختلافات بعدی کشور های جهان کرد . کشور های دارنده این حق ( پنج عضودایم شورای امنیت ) می توانند با تمامی تصمیمات شورای امنیت سازمان ملل مخالفت ورزند طرح حق وتو درکنفرانس یالتا درسال۱۹۴۵میلادی بین انگلیس، آمریکا و شوروی سابق به تصویب رسید.حق وتو مورد اختلاف حقوقدانان است . برخی آن را مایه برتری و تفوق کشورهای شمال به جنوب می دانند و آن را ترجیح بلا مرجح می شمارند حال آن که موافقان این حق آن را حق واقعی کشورهای قدرتمند تلقی می کنند چرا که از نظر اینان هرکه میزان بیشتری از بودجه سازمان ملل متحد را تقبل می کند باید حق بیشتری در این میان داشته باشد .
● تولد اکتاو میربو
در چنین روزی در سال ۱۸۵۰ میلادی اکتاو میربو نویسنده مشهور فرانسوی به دنیا آمد. « روزنامه پپیشخدمت خانم » عنوان مهمترین اثر اوست .
● تولد اسکاربورو
در چنین روزی در سال ۱۸۵۲ میلادی ویلیام اسکار بورو نویسنده و زبانشناس آمریکایی متولد شد. « پرندگان آریستو فانس » عنوان مهمترین اثر اوست .
● تولد ویاچسلاو ایوانوف
در چنین روزی در سال ۱۸۶۶ میلادی ویاچسلاو ایوانوف ، نویسنده ، فیلسوف و شاعر برجسته روس دیده به جهان گشود .
● تولد موریس یولدره
در چنین روزی در سیال ۱۸۸۱ میلادی موریس یولدره شاعر و نویسنده مشهور آلمانی به دنیا آمد .« جوانی یک شاعر » عنوان مهمترین اثر اوست .
● درگذشت گیوزه کاردو کچی
در چنین روزی در سال ۱۹۰۷ میلادی گیوزه کاردوکچی نویسنده مشهور ایتالیایی و برنده جایزه نوبل سال ۱۹۰۶ دار فانی را وداع گفت . وی در دوره خود یکی از موثر ترین چهره های ادبی بر ادبیات ایتالیا بود .
● درگذشت نوت هامسون
در چنین روزی در سال ۱۹۵۲ میلادی نوت هامسون نویسنده ، شاعر و نمایشنامه نویس برجسته نروژی درگذشت. او در سال ۱۹۲۰ جایزه نوبل ادبی را از آن خود کرد. وی رهبر نئو رمانتیک ها در آغاز قرن بیستم بود و در نهایت رمان را به سمت ناتورالیسم موثر سوق داد .
● پایان جنگ سوبارون
در چنین روزی در سال ۱۸۴۶ میلادی نخستین جنگ با انگلیسی ها با نام جنگ سوبارون پایان یافت . جنگ های سیک ها با انگلیس ها دوبار روی داد اولی بین سالهای ۱۸۴۵ تا ۱۸۴۶ و دومی از سال ۱۸۴۸ تا ۱۸۴۹ میلادی .در این جنگ نهایتا انگلیسی ها منطقه پنجاب را به تسخیر خویش در آوردند .
● ساخت نخستین کشتی بزرگ ژاپنی
در چنین روزی در سال ۱۶۰۱ میلادی ژاپنی ها نخستین کشتی بزرگ با ظرفیت حمل بیش از یکصد تن را ساختند .
● اشغال ارزروم
در چنین روزی در سال ۱۹۱۶ میلادی نیروهای روسیه ارزروم ارمنستان را به اشغال خود در آوردند .
● استقلال لیتوانی
در چنین روزی در سال ۱۹۱۸ میلادی لیتوانی برای نخستین بار استقلال خود را از کشور های رو سیه و آلمان اعلام کرد . این روز به عنوان روز ملی در این کشور نامیده شده است . لیتوانی کشوری است در شمال شرقی اروپا و در شرق دریای بالتیک. این کشور از شمال به لتونی و از شرق به جمهوری بیلو روسی و از جنوب به لهستان محدود است . نژاد مردم این کشور لیتوانیایی وعده ای نیز روس ، لهستانی و بیلو روس اند . زبان رایج میان آنان لیتوانیایی و عده ای نیز به زبانهای روسی و لهستانی تکلم می کنند . اکثریت اهالی این کشور پیرو مذهب کاتولیک اند . حکومت این کشور جمهوری است . لیتوانی از سال ۱۹۷۵ تحت کنترل امپراطوری روسیه در آمد ولی در سال ۱۹۱۸ اعلام استقلال کرد اما از سال ۱۹۲۰ تا ۱۹۳۹ پایتخت آن تحت سلطه لهستان بود. در سال ۱۹۴۰ نیروهای روسیه لیتوانی را اشغال کردند و آلمانیها آن را در سالهای جنگ جهانی دوم تحت کنترل خود در آوردند . سرانجام پس از فروپاشی کمونیسم در اروپای شرقی و اتحاد جماهیر شوروی سابق زمینه استقلال دوباره این کشور فراهم آمد و همزمان با دو جمهوری دیگر بالتیک در بیست و دوم اوت سال ۱۹۹۱ این کشور اعلام استقلال کرد . در حال حاضر پاکساس ریاست جمهوری این کشور را به عهده دارد .
● رابطه با ترکیه
در چنین روزی در سال ۱۹۲۷ میلادی ، ایالات متحده آمریکا با ترکیه رابطه همه جانبه سیاسی برقرار کرد .
● حمله به پالایشگاه
در چنین روزی در سال ۱۹۴۵ میلادی نیروهای آلمانی به پالایشگاه نفت آروبا حمله ور شدند .
● اشغال خارکوف
در چنین روزی در سال ۱۹۴۳ میلاید ارتش سرخ شوروی کمونیستی، خارکوف در اوکراین را به اشغال کامل خود در آورد .
● ونزوئلا علیه آلمان
در چنین روزی در سال ۱۹۴۵ میلای ونزوئلا هم علیه آلمان نازی اعلان جنگ کرد .
● دستیابی به نخستین مومیایی
در چنین روزی در سال ۱۹۲۴ میلادی باستان شناسان جهان تابوت جسد مومیایی توتانخامن فرعون مصری را پس از ۱۳۳۷ سال پس از مرگ او گشودند و به جسد مومیایی شده اش دست یافتند .
● نخستین آزمایش اتمی چین
در چنین روزی در سال ۱۹۶۱میلادی چین کمونیست برای نخستین بار راکتور هسته ای خود را مورد آزمایش قرار داد .
● سوارز رییس جمهور پرتغال
در چنین روزی در سال ۱۹۸۶ میلادی ماریو سوارز سوسیالیست به عنوان نخستین رییس جمهور مدنی پرتغال انتخاب شد .
● پیمان مشترک تجاری
در چنین روزی در سال ۱۹۸۹ میلادی کشورهای عراق ، مصر، اردن و یمن شمالی پیمان مشترک تجاری و بازار مشترک اقتصادی را امضا کردند .
● روز رییس جمهور در آمریکا
هر سال این روزدر آمریکا به عنوان سالروز تولد جورج واشنگتن (روز رییس جمهور) جشن گرفته می شود .
● ورود آمریکایی ها به فیلیپین
در چنین روزی در سال ۱۹۴۵ میلادی و در جریان جنگ جهانی دوم نیروهای نظامی آمریکایی در جزیره فیلیپین فرود آمدند .
● نخستین بالگرد
در چنین روزی در سال ۱۹۴۶ میلای نخستین بالگرد طراحی شده برای مقاصد تجاری مورد آزمایش قرار گرفت .
● انفجار بمب در ازبکستان
درچنین روزی در سال ۱۹۹۹ میلادی یک بمب نسبتا قوی در محل سران دولت کشور ازبکستان منفجر شد . این حادثه ظاهرا به منظور کشتن اسلام کریم اف رییس جمهور این کشور به وقوع پیوست اما ترتیب دهند گان این انفجار به هدف خود نرسیدند .
● اخراج از موطن
در چنین روزی در سال ۱۹۵۵ میلادی سفید پوستان فدراسیون آفریقای جنوبی شصت هزار سیاهپوست این کشور را از موطن اصلی شان اخراج کردند .
منبع : سایت خبری ایران


همچنین مشاهده کنید