سه شنبه, ۲۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 14 May, 2024
مجله ویستا


پخش اخبار و اطلاعات به ۲۱ زبان زنده دنیا


پخش اخبار و اطلاعات به ۲۱ زبان زنده دنیا
در تاریخ اول اكتبر ۱۹۹۹ «هیات رئیسه پخش رادیو تلویزیونی» (Broadcasting Board Governers)BBG آمریكا مستقل شد. این موسسه متعلق به دولت آمریكا در قبال تمامی رادیو و تلویزیون های غیرنظامی بین المللی یا مورد حمایت دولت مسئول است. این امر تحت قانون اصلاح و تجدید ساختاری امور خارجی سال ۱۹۹۸(ماده ۱۰۵ تا ۲۷۷ قانون عمومی) انجام شد، مهمترین و تنها قانونی كه از اوایل دهه ،۱۹۵۰ رادیو و تلویزیون های بین المللی آمریكا را تحت تاثیر خود قرار داده است.هر هفته بیش از ۱۰۰میلیون شنونده، بیننده و كاربرهای اینترنتی در سراسر جهان، برنامه های رادیو و تلویزیون های بین المللی آمریكا را مورد توجه قرار می دهند و دستگاه خود را با اتصال به آنها روشن می كنند.
«هیات رئیسه پخش رادیو تلویزیونی» نام قانونی این شخصیت فدرالی است و تمامی شبكه های رادیو و تلویزیونی بین المللی آمریكا را دربر می گیرد. امروزه كلیه فعالیت های رادیو و تلویزیونی، به وسیله رادیو و تلویزیون های بین المللی وابسته به BBG و با همكاری دفتر رادیو و تلویزیون های بین المللی (IBB)انجام می شود. این رادیو و تلویزیون های بین المللی عبارتند از: صدای آمریكا (VOA)، الحره، رادیو سوآ، رادیو فردا، رادیو اروپای آزاد/ رادیو آزادی (RFE/RL)، رادیو آسیای آزاد (RFA) و رادیو و تلویزیون مارتی.BBG دارای هفت عضو اصلی است و در حال حاضر ریاست آن را كنت وای تاملینسون (Kennet Y.Tomlinson) برعهده دارد.مشخصات رادیو و تلویزیون های وابسته به BBG و نیز IBB بدین شرح است:
• صدای آمریكاThe Voice Of America
صدای آمریكا از طریق رادیو و تلویزیون به ۴۴ زبان دنیا پخش می شود و هر هفته در حدود ۹۶میلیون نفر مخاطبدارد. به علاوه، كاربران كامپیوتری برای استفاده از اخبار و اطلاعات، به سایت اینترنتی (www.voanews.com)VOA متصل می شوند. رادیو VOAبیشتر بر روی كشورهایی كه فاقد رسانه های گروهی قوی و مستقل هستند، تمركز می كند. طبق اساسنامهVOA (ماده ۹۴تا ۳۵۰قانون عمومی) این برنامه ها باید ۱-صحیح، بی طرف و جامع باشند، ۲- مظهر تمامی بخش های جامعه آمریكا بوده و نظری جامع و مبسوط درباره افكار و سازمان های مهم آمریكا ارائه دهند و ۳- سیاست های آمریكا را به طور روشن منعكس نمایند.تلویزیون VOA نیز برنامه های خود را به ۲۰زبان دنیا تولید می كند كه شامل گزارش های خبری، برنامه های تحلیلی و برنامه های زنده تلفنی است. برنامه های تلویزیونی شامل برنامه هایی هستند كه یا برای اولین بار پخش می شوند و یا از جایی تهیه شده اند. این برنامه ها، زندگی مردم آمریكا را همراه با گفت وگو درباره سیاست های خارجی و داخلی آمریكا منعكس می سازد. سایت اینترنتی VOA نیز به طور دائم، آخرین اخبار و اطلاعات روز را همراه با عكس، صدا و تصویر ارائه می كند.
• الحره Alhurra
الحره (معادل عربی «آزاده») یك كانال تلویزیونی ماهواره ای عرب زبان برای خاورمیانه است كه فاقد آگهی بوده و عمدتاً دربردارنده اخبار و اطلاعات است. این كانال، علاوه بر ارائه گزارش درباره وقایع منطقه ای و بین المللی به پخش برنامه های گفت وگو، تحلیل مسائل روز و فیلم هایی درباره موضوعاتی مانند سلامتی و بهداشت فردی، سرگرمی، ورزش، مد، علم و تكنولوژی می پردازد.
• رادیو سوآ Radio Sowa
رادیو سوآ یك شبكه عرب زبان ۲۴ساعته در هفت روز هفته است كه در خاورمیانه منحصر به فرد است. این رادیو موسیقی پاپ غربی و عربی را همراه با اخبار لحظه به لحظه، تحلیل های خبری، مصاحبه، بخش های كارشناسی، ورزش و فیلم هایی درباره مسائل اجتماعی و سیاسی پخش می كند. رادیو سوآ www.radiosowa.com برنامه های خود را در واشینگتن تولید می كند و آنها را با استفاده از موج متوسط (AM) و فرستنده های FM، ماهواره دیجیتالی شنیداری، موج كوتاه و اینترنت در سرتاسر این منطقه پخش می نماید.
• رادیو اروپای آزاد/ رادیو آزادی RFE/RL
رادیو اروپای آزاد یا رادیو آزادی یك رادیو خصوصی و غیرانتفاعی است كه بودجه آن توسط دولت آمریكا تامین می شود. این رادیو در اروپای مركزی، اروپای شرقی و جنوب شرقی، قفقاز و آسیای جنوب غربی پخش می شود. RFE یا RL هر هفته دارای هزار ساعت برنامه به ۲۹زبان دنیا است. همچنین تمامی برنامه های این رادیو به صورت زنده پخش می شود. این رادیو برحسب تقاضا از طریق اینترنت، اودیو، ویدئو و به زبان انگلیسی یا زبان های دیگر از وب سایت خودش (www.rferl.org) قابل دسترسی است.
شنوندگان این رادیو در كشورهایی از بلاروس گرفته تا بوسنی و از دریای قطب شمال تا خلیج فارس به اخبار روزانه، تحلیل ها و برنامه های این رادیو درباره مسائل روز اعتماد می كنند تا بتوانند یك توصیف منطقی و جامع از وقایع منطقه خود و جهان ارائه دهند.
• رادیو آسیای آزاد Radio Free Asia
رادیو آسیای آزاد (RFA) نماینده اصلی آمریكا است كه از طرف BBG تاسیس شده است و در آسیا پخش می شود. RFA كه در سال ۱۹۹۶تاسیس شده است، هر هفته در حدود ۲۰۰ساعت برنامه به ۹زبان چینی، تبتی، برمه ای، ویتنامی، لائوسی، كامبوجی و كره شمالی پخش می كند. RFA همچنین در اینترنت دارای برنامه شنیداری به این ۹زبان است.RFA به پخش اخبار، اطلاعات و تفسیر می پردازد و محلی را برای تبادل نظر افكار و عقاید گوناگون كشورهای آسیایی فراهم می آورد. RFAبرروی موج كوتاه به ۱۰زبان دنیا برنامه پخش می كند. برنامه های آن به دنبال تبلیغ حق آزادی عقیده و بیان شامل آزادی جست وجو، دریافت و انتقال اطلاعات و عقاید از طریق هر رسانه بدون توجه به مرزها هستند.
• اداره رادیو و تلویزیون كوبا
(رادیو و تلویزیون مارتی Radio And TV Marti)
اداره رادیو و تلویزیون كوبا فعالیت دو شبكه رادیو و تلویزیون مارتی را تحت هدایت خود دارد. این شبكه اخبار و برنامه های سرگرمی را به زبان اسپانیایی برای كوبا تهیه می كند. براساس قانون سال ۱۹۸۳كوبا در مورد رادیو و تلویزیون (ماده ۹۸ تا ۱۱۱قانون عمومی) رادیو مارتی برای ارائه اخبار و اطلاعات گوناگون به روشی صحیح و جامع از استانداردها و دستورالعمل های ژورنالیستی صدای آمریكا تبعیت می كند. این ایستگاه هفت روز هفته به طور ۲۴ساعته بر روی موج متوسط (AM)و موج كوتاه پخش می شود.تلویزیون مارتی نیز هر روز چهار ساعت و نیم به پخش اخبار می پردازد و برنامه های دیگری نیز درباره مسائل عمومی روز، فرهنگ، موسیقی، ورزش و سرگرمی دارد. این ایستگاه گزارش و اطلاعاتی را درباره وقایع در كوبا و مناطق دیگر پخش می كند تا جریان آزاد اطلاعات و افكار را در این كشور ترویج دهد.
• دفتر رادیو تلویزیون بین المللی IBB
(The International Broadcasting Bureau)
دفتر رادیو تلویزیون بین المللی ((IBB در سال ۱۹۹۴ تاسیس شد و مانند BBG در سال ۱۹۹۹مستقل شد. IBB از صدای آمریكا (VOA) و اداره رادیو تلویزیون كوبا (OCB) و دو اداره پشتیبانی شامل اداره سرویس های مهندسی و تكنیكی و اداره بازاریابی و طبقه بندی برنامه تشكیل شده است.IBB مسئول امور اجرایی و سرپرستی VOA و اداره رادیو تلویزیون كوبا است و وظیفه پشتیبانی در زمینه بازاریابی و پخش را برای RFE/RLو RFA برعهده دارد.
منبع:http://www.bbg.gov
زهرا بزرگ زاده شهدادی
منبع : روزنامه شرق