شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

تغذیه و سلامتی چشم ها


تغذیه و سلامتی چشم ها
تحقیقات به عمل آمده نشان می دهند كه آنتی اكسیدانها، احتمال ابتلا به كاتاراكت و دژنراسیون ماكولا را كاهش می دهند. ممكن است آنتی اكسیدانها اثرات مفید دیگری نیز داشته باشند، به عنوان مثال ویتامین A چشم ها را در برابر نابینایی محافظت می كند و احتمالاً ویتامین C نقشی در پیشگیری تا كاهش گلوكوم داشته باشد. اسیدهای چرب ضروری نیز از راههای گوناگون مانند كاهش علایم خشكی چشم و محافظت در مقابل آسیب ماکولا وارد عمل می شود.
سعی كنید مواد مغذی محافظ چشم را به اندازه كافی مصرف كنید.
- ویتامین A : روغن ماهی ، جگر ، هویج ، سیب زمینی شیرین
- لوتئین و زیگزانتین: اسفناج ، كلم
- ویتامین C : فلفل های شیرین (سبز و قرمز) ، كلم، توت فرنگی، گل كلم، پرتقال ، طالبی
- بیوفلاویوییدها : مركبات ، گیلاس ، آلبالو ، انگور ، آلو
- ویتامین E : دانه آفتابگردان ، بادام ، فندق
- سلینوم : آجیل ، مخمر ، غذاهای دریایی
- روی : صدف دریایی ، همبرگر ، گندم ، آجیل
- اسیدهای چرب : ماهی آبهای سرد(سالمون ـ قزل آلا)
در كل می توان گفت بهتر است كه رژیم غذایی شما شامل مقدار فراوانی سبزیجات در روز ، دو وعده ماهی در هفته و میوه های زرد یا قرمز رنگ باشد.
برخی ماهی ها منبع غنی اسید چرب اومگا ۳ هستند.
منبع : موسسه اطلاع رسانی طعام اسرار


همچنین مشاهده کنید