دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 29 April, 2024
مجله ویستا

۱۵ مرداد ۱۳۸۶ــ ۶اوت ــ چرا استیون وینسنت روزنامه نگار آمریکایی در بصره کشته شد؟


۱۵ مرداد ۱۳۸۶ــ ۶اوت ــ چرا استیون وینسنت روزنامه نگار آمریکایی در بصره کشته شد؟
«استیون وینسنتSteven Vincent» روزنامه نگار فری لنس (مستقل) آمریكایی در پی انتشار یك مقاله در نیویورك تایمز كه در آن ضمن افشاء مطالبی، از نظامیان انگلیسی مستقر در جنوب عراق انتقاد كرده بود كه فقط سیاست دولت خود را دنبال می كنند ربوده و مقتول شد.
مقاله وینسنت ۳۱ ژوئیه ۲۰۰۵ در نیویورك تایمز منتشر شد و وی سه روز بعد كه با مترجم خود بانو «نوریه الخال» در یكی از خیابانهای بصره قدم می زد توسط سرنشینان یك وانت، از نوع و رنگ وانت هایی كه پلیس بصره استفاده می كند ربوده شد و جسد او كه شكنجه شده و گلوله خورد بود در حاشیه شهر به دست آمد. در كنار جسد، بانو نوریه كه او هم هدف گلوله قرار گرفته بود روی زمین افتاده بود كه جهت درمان به بغداد منتقل شد.
وینسنت كه یك روزنامه نگار اینوستیگیتیو بود و گزارشهایش در روزنامه های مختلف از جمله روزنامه محافظه كار «وال استریت جرنال» چاپ می شد به منظور جمع آوری حقایق در باره عراق و كشف ریشه مسائل این كشور از سه ماه پیش از آن در عراق بسر می برد. وی اخیرا هم كتابی در نیویورك تحت عنوان «In The Red Zone» درباره وضعیت زندگانی در عراق پس از صدام حسین منتشر كرده بود.
وینسنت در مقاله ۳۱ ژوئیه خود در نیویورك تایمز نوشته بود كه پلیس بصره عمیقا تحت نفوذ گروههای رادیكال شیعه قرار دارد كه مردان این گروهها به ویژه افراد مقتدی صدر در آن رخنه كرده اند و پلیس بصره با این ساختار پشت سر ترور بعثی های سابق در منطقه بصره قرار دارد و حتی از اتومبیل پلیس برای ارتكاب قتل و تخریب استفاده می شود. نزدیك به هفتاد و پنج در صد افراد پلیس بصره وابسته به این گروهها هستند.
«وینسنت» در مقاله خود از نظامیان انگلیسی مستقر در جنوب عراق و از جمله بصره انتقاد كرده و نوشته بود كه انگلیسی ها همه چیز را می دانند ولی چشم خود را می بندند تا كارهای گروههای رادیكال شیعه را نادیده بگیرند. این اقدام نظامیان انگلیسی سیاست های قدیمی انگلستان در عراق را در ذهن تداعی می كند. وی به دولت امریكا هشدار داده بود كه مواظب این سیاست باشد.
یك كارمند هتل محل اقامت وینسنت گفته است كه او با مترجمش برای تبدیل پول در كیوسك صرافی از هتل خارج شده بود كه دیگر باز نگشت.
منبع : تاریخ ایران و جهان در این روز


همچنین مشاهده کنید