چهارشنبه, ۲۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 15 May, 2024
مجله ویستا


۲۰ راهکار تأمین مالی در شرکت‌های متوسط و کوچک


۲۰ راهکار تأمین مالی در شرکت‌های متوسط و کوچک
در اوضاع و احوال کنونی اقتصاد جهانی، شرکت‌های متوسط و کوچک احتمالاً نگران پی‌آمدهای این اوضاع بر کسب و کارشان می‌یاشند. اما ACCA در این‌باره می‌گوید که امروزه طرح‌ریزی مطمئن، بیش از هر زمان دیگر حائز اهمیت است.
آقای آلن بلویت، دبیرکل ACCA می‌گوید: شرکت‌های متوسط و کوچک لزوماً باید نظارت قوی روی گردش وجوه نقد خود داشته باشند و از دریافت‌ها و پرداخت‌های به موقع خود اطمینان یابند. گرچه باید نگران اوضاع و احوال جهانی بود، اما رویکرد معقولی در این شرایط نابسامان مورد نیاز است.
ACCA برای شرکت‌های متوسط و کوچک، ۲۰ راهکار زیر را ارائه می دهد:
۱) برنامه‌ریزی مناسب، یک ضرورت است، از رویارویی با تصمیم‌گیری‌های دشوار و گرفتن این‌گونه تصمیمات نهراسید.
۲) درباره وضعیت اعتباری خود نزد بانک(‌های انگلیس)، به موقع پرس و جو کنید.
۳) تعامل مناسب را با بانک خود حفظ کنید - هم‌چنین و در صورت نیاز، با حسابرس خود.
۴) هزینه‌های بانکی خود را بررسی کنید. آیا می‌توانید بانک خود را تغییر دهید و امکانات بهتری را از بانک جدید خود دریافت نمایید؟ آیا بانک فعلی شما می‌تواند به دلیل سابقه خوب، تسهیلات ویژه‌ای در اختیارتان قرار دهد؟
۵) هنگام تمدید تسهیلات بانکی، مواظب هزینه‌ها و عوامل پنهان باشید و آنها را در برنامه‌‌ریزی مالی خود منظور کنید.
۶) دستورهای پرداخت مستقیم از حساب بانکی خود را بررسی کنید- چه شرکتی، چه شخصی خود را.
۷) بدهی کارت اعتباری خود را پرداخت کنید. در صورت استفاده از کارت اعتباری، سعی کنید متحمل پرداخت بهره نشوید.
۸) گردش وجوه نقد خود را همواره کنترل کنید و آن‌گاه که نمی‌توانید بدهی خود را بپردازید، دلیل و زمان جدید پرداخت آن را به اعتبار دهندگان خود اعلام کنید.
۹) توجه ویژه به پیش‌بینی گردش وجوه نقد و نظارت بر آن داشته باشید. از به‌روز بودن حساب‌های مدیریتی و انجام مغایرت‌گیری‌های اصلی و هم‌چنین، بررسی و رفع مغایرت‌‌ها اطمینان یابید.
۱۰) درباره اعتبارات اعطایی، روش‌های وصول وجوه نقد و مدیریت خزانه‌داری، کنترل‌های شدیدتری را اعمال کنید.
۱۱) دفتر سفارش‌ها و زمان‌بندی سفارش‌های آتی را به دقت بررسی کنید.
۱۲) مشتری‌های حال و آینده خود و هم‌چنین، توانایی پرداخت آنان را به دقت بررسی کنید- تنها به رتبه‌بندی آنان اطمینان نکنید.
۱۳) به سرمایه‌گذاری‌ها و مخارج سرمایه‌ای عمده توجه ویژه داشته باشید. آنها را با دقت زیاد ارزیابی و امکان تغییر جدول زمانی آنها را بررسی کنید.
۱۴) برای مشاغل صادرات/ واردات، تأمین پوشش‌ بدهی‌های ارزی و موارد ممکن آن را مورد توجه قرار دهید.
۱۵) برای سال مالی منتهی به پایان سال تقویمی- به ارزشگذاری موجودی‌های مواد و کالای در جریان ساخت توجه لازم را داشته باشید- توافق به موقع حسابرسان را برای اصول ارزشگذاری کسب کنید. همین کار را برای آن دسته از اقلام ترازنامه خود انجام دهید که به ارزش متعارف منعکس می‌شود.
۱۶) روش‌های استخدام نیرو/ راهبرد نیرو را مورد ارزیابی دقیق قرار دهید. به جای استخدام نیروی جدید، می‌توانید به پرداخت بیشتر به کارمندان برای اضافه‌کاری بپردازید.
۱۷) در صورت امکان از استخدام موقت یا پارچه‌کاری استفاده کنید، اما از در نظر گرفتن همه دلایل موافق و مخالف استخدام تمام وقت اطمینان یابید.
۱۸) در مورد افزایش دستمزدها و برپایی طرح‌های تشویق کارکنان، با دقت نظر عمل کنید. از رابطه این گونه طرح‌ها با سودآوری و تولید وجوه نقد به اندازه رابطه آن با رشد شرکت اطمینان یابید. نسبت به ایجاد اختلال در عملکرد به واسطه این گونه طرح‌ها، هوشیار باشید.
۱۹) برداشت‌های نقدی خود را از شرکت، به دقت ارزیابی کنید. آیا از نظر سوددآوری و تولید وجوه نقد در حال و آینده، مناسب می‌باشند؟ در مورد اتومبیل‌ها، شهریه مدارس، نوسازی مسکن، تعطیلات و بیمه چطور؟
۲۰) مراجعه به Risk Register را در اولویت قرار دهید. آیا همه ریسک‌ها، به ویژه ریسک‌های مالی/ نقدینگی، در نظر گرفته شده است؟ آیا موارد قبلی کاهنده ریسک، هنوز هم به قوت خود باقی است؟
منبع : سایت حسابیران