چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

لزوم تغذیه با شیر مادر


لزوم تغذیه با شیر مادر
سال ها است كه نقش اساسی تغذیه با شیر مادر در رشد و سلامت كودكان و همچنین سلامت مادران شناخته شده است و به تنهایی در شش ماه اول تولد برای شیرخوار كافی است. در شش ماه دوم تولد انرژی لازم پنجاه درصد از شیر مادر و پنجاه درصد از تغذیه تكمیلی تأمین می شود.
آموزش به مادران هنر است كه به مادران گفته شود همه آنها قادر به شیر دادن هستند و این باور باید به آنها تفهیم گردد.
متوسط جهانی تغذیه نوزادان با شیر مادر در كشورهای پیشرفته رقمی در حدود ۶۵ درصد است لذا به نظر می رسد كم شدن آموزش مادران و افزایش تبلیغات كارخانه های تولیدكننده شیرخشك در بروز سیر نزولی استفاده از شیر مادر طی سال های گذشته تأثیرگذار بوده است.
رئیس انجمن ترویج تغذیه با شیر مادر كشور در رابطه با این سیر نزولی گفت: در حالی كه آمار استفاده از شیر مادر برای تغذیه نوزادان در شش ماه نخست تولد آنها به ۶۵ درصد در حدود یك دهه قبل می رسید، این رقم اكنون به ۲۸ درصد كاهش یافته است.
دكتر علیرضا مرندی افزود: عدم رعایت قانون حمایت از شیر مادر و اجبار مادران توسط كارفرمایان و مهدهای كودك به استفاده از شیر خشك به جای شیر خود نیز از جمله عوامل موثر در كاهش تغذیه كودكان با شیر مادر در كشور است.
وی با بیان این مطلب كه استفاده از شیر مادر برای تغذیه كودكان ضریب هوشی آنان را ۱۴ درصد افزایش می دهد اظهار داشت: علاوه بر این اثرات عاطفی و احساس تغذیه با شیر مادر روی كودكان غیرقابل چشم پوشی است.
دكتر مرندی اظهار داشت: كودكانی كه از شیرخشك استفاده می كنند در مقایسه با كودكانی كه شیر مادر می خورند ۲۵ برابر بیشتر اسهال گرفته و میزان مرگ و میر آنان ۱۷ برابر بیشتر است.
منبع : روزنامه همشهری


همچنین مشاهده کنید