شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

طالبی در خدمت قلب و علیه آسم


طالبی در خدمت قلب و علیه آسم
دو هزار و ۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح، انسان توانست میوه ای که امروز در کشور ما به طالبی شهرت دارد را پیدا کند و از مزه دلپذیر آن کمال استفاده را ببرد. طالبی آبدار زادگاهش ایتالیا است.جالب است بدانید ایتالیایی ها این میوه را با کمی نمک و فلفل و زنجبیل، به همراه کمی آب پرتقال می خورند، آنها معتقدند که مصرف این میوه بدین شکل، دارای خواص درمانی فراوانی است. در حالی که در کشور ما آن را به همراه تکه های کوچک یخ و کمی شکر در مخلوط کن می ریزند و نوشیدنی فرح بخشی را تهیه کرده و میل می کنند.
● طالبی علیه آسم
اگر شما هم در شمار آن دسته از افراد هستید که دوست دارید کالری هر ماده غذایی را بدانید باید گفت، هر یک فنجان طالبی دارای ۵۶ کالری انرژی است. این مقدار میوه دارای ۶۷/۵ میلی گرم ویتامین A) ) ، ۵هزار و ۱۵۸ واحد ویتامین C است و منبع خوبی برای تامین پتاسیم نیز هست به این ترتیب که در هر یک فنجان از آن، ۴۹۴ میلی گرم از این ماده مغذی وجود دارد و مصرف این مقدار از آن ۱۰ تا ۲۰ درصد از نیاز روزانه افراد را به پتاسیم تامین می کند. مطالعات نشان داده اند؛ کودکانی که از آسم رنج می برند، در صورت استفاده از میوه هایی که ویتامین c بالا دارند کمتر دچار حملات تنفسی شده و کمتر سرفه می کنند. از این رو، استفاده از طالبی در میان وعده ها به علت وجود مقادیر بالایی از این ماده مغذی بسیار کمک کننده است. محققان عقیده دارند طالبی خاصیت ضد التهابی نیز دارد و این خاصیت مانع شدت یافتن علایم آسم در بیماران می شود. به علاوه، آنتی اکسیدان های موجود در طالبی از بروز التهاب مزمن ریه ها نیز جلوگیری می کند، به همین دلیل مصرف روزانه آن برای بیمارانی که از مشکلات تنفسی رنج می برند، بسیار مفید شناخته شده.
● میوه ای در خدمت قلب
میوه هایی که پتاسیم بالایی دارند نظیر طالبی، موز و پرتقال از بروز نارسایی قلبی جلوگیری کرده و در صورت بروز از شدت آن می کاهندزیرا به عقیده محققان اغلب این بیماران روزانه چندین دارو مصرف می کنند که سبب دفع پتاسیم از بدنشان می شود و چون کمبود این ماده مغذی می تواند با حملات قلبی همراه باشد، خوردن مواد غذایی که منبع پتاسیم هستند، بسیار ضروری است.مطالعات نشان داده اند مصرف یک فنجان طالبی در روز به میزان ۲۵ درصد احتمال بروز فشار خون را کاهش می دهد. به علاوه یک فنجان طالبی صد درصد از نیاز افراد را به ویتامین c تامین می کند.یک طالبی متوسط پنج گرم از ۲۵ گرم فیبر مورد نیاز بدن را فراهم می کند که موجب کاهش کلسترول بالای خون می شود.
● طالبی سر سفره
این میوه با گرم شدن هوا وارد بازار میوه می شود و معمولا در وعده صبحانه، دسر و میان وعده ها از آن میل می کنند. به علاوه می توان بر حسب اندازه طالبی، آن را برش داده و یا به دو نیم تقسیم کرد و بعد از خارج کردن تخمه های آن با کمی شکر و گلاب و حتی به صورت مخلوط شده با تکه های یخ به شکل یک نوشیدنی خنک مصرف کرد. به هنگام خرید این میوه، توجه داشته باشید که طالبی های سنگین تر را انتخاب کنید. طالبی هایی که بوی طبیعی میوه را می دهند و اثراتی از له شدگی یا لکه ندارند را انتخاب کنید. این میوه را می توان با بستنی وانیلی مصرف و به عنوان یک میان وعده برای بچه های بدغذا و کسانی که همواره بی اشتها هستند، توصیه کرد به علاوه، آن را می توان به شکل سالاد، سوپ سرد و یا دسر مورد استفاده قرار داد.
یکی از سالادهایی که می توان به عنوان پیش غذا سرو کرد، سالاد طالبی است و تهیه این سالاد به شرح زیر است: نخست دو فنجان طالبی خرد شده را با یک فنجان توت فرنگی و انگور مخلوط کرده و در ظرفی دیگر ۴ قاشق غذاخوری خامه، ۲ قاشق غذاخوری سس مایونز و ۳ قاشق غذاخوری شکر با هم مخلوط کرده و روی مخلوط میوه ها بریزید. سپس سالادتان را به مدت ۱۵ دقیقه در یخچال قرار داده و نوش جان کنید.برای انتخاب بهترین طالبی، ابتدا می توانید کف دست را روی آن بگذارید اگر صدای طبل مانند شنیده شد اولین آزمایش را برای انتخاب با موفقیت گذرانده اید. در مرحله دوم برای انتخاب طالبی بهتر است طالبی مورد نظر از وزن بیشتری نسبت به اندازه خود برخوردار باشد. خطوطی که روی طالبی وجود دارد باید به رنگ زرد درآمده باشد زیرا خطوط سبز رنگ نشان دهنده کال بودن طالبی است از انتها طالبی رسیده جایی که از ریشه جدا گردیده است باید بویی شیرین استشمام شود.
منبع : روزنامه جوان


همچنین مشاهده کنید