چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

سرگردانی در صحرای سینا


سرگردانی در صحرای سینا
هفته نامه آمریکایی نیوزویک در گزارشی با اشاره به اظهارات بوش در سفرش به خاورمیانه نوشت: « درحالی که بوش درمقامی نبود که مانند موسی "ده فرمان" را صادر کند، اما او در یک مراسم آتشین در سرزمین سینا سعی کرد این ژست را بگیرد تا جائی که یکی از اعضای جمهوریخواه کنگره، شیوه بیان بوش را "متکبرانه" توصیف کرد.
این هفته نامه آمریکایی افزوده است: آنچه حقیقتا آزاردهنده می نمود، نحوه سرگردانی رییس جمهور آمریکا در یک سرزمین ناآرام بود.
نیوزویک در گزارش خود می افزاید: هریک از ده فرمان بوش، به تنهایی قابل درک بودند. در حقیقت تعداد کمی از ۱۵۰۰ مرد و زن شرکت کننده در این اجلاس، در کلیات با وی مخالف بودند. اما مشکل، سابقه دولت بوش در تبدیل " آرزوهای خوب" به "واقعیتهای وحشتناک" و "بدبینی عمیق خاورمیانه" نسبت به امکاناتی است که وی برای آینده درنظر گرفته است.
این گزارش ادامه می دهد: شرکت کنندگان در این اجلاس، با نظری به عراق، روند صلح خاورمیانه، اوضاع لبنان، قدرت رو به رشد ایران، ادامه تباهی سومالی، تجزیه بالقوه سودان و کاهش شدید ارزش دلار و همچنین اقتصاد درحال سقوط جهانی، بخوبی می دانستند که در نیمه راه جاده ای قرار گرفته اند که بوش به سمت جهنم هموار کرده است.
نیوزویک می افزاید: بوش، بی توجه به حمایت گذشته آمریکا از دیکتاتوریهای شیلی ، اندونزی، فیلیپین و کره جنوبی، همگی آنان را نمونه های برجسته ای از "اخبار خوب" نامید. او در کمال مدارا اظهار داشت که "من عمیقا معتقدم که اگر شما رهبرانی که در این اتاق هستید، با نگرش و تصمیم اقدام نمایید، اولین نیمه قرن ۲۱ می تواند زمانی باشد که پیشرفتهایی مشابه، نصیب خاورمیانه خواهد شد..."
این هفته نامه افزوده است: حقیقت این است که سیاستهای عملی و اولویتهای آمریکا خیلی سریع چنین اظهارات رسمی را درخاک مدفون می کنند. حسنی مبارک رییس جمهور دایم مصر چنین نمونه ای است. سه سال پیش کاخ سفید فشار فراوانی به او وارد کرد تا سیستم خود را روی مخالفان و انتخابات باز کند اما واشنگتن به زودی متوجه شد که به قابل اعتماد بودن مبارک بیش از اعتبار او نیاز دارد.
نیوزویک در گزارش خود می افزاید: بوش گفت که نظرسنجی ها نشان می دهند، بیش از ۹۰ درصد مردم لبنان، مصر و ایران از آزادی بیان حمایت می کنند. اما سابقه بوش در گوش دادن به آنچه آنان درمورد مخالفت با اشغال سرزمین فلسطین توسط اسراییل و یا تهاجم آمریکا به عراق می گویند، نشان می دهد که حتی اگر آنها برای بیان سخنانشان آزاد باشند، او کاملا به آنها بی توجهی خواهد کرد.
در ادامه این گزارش آمده است: پس از آن سابقه مشکل آفرین بوش با زندانیان بگرام، گوانتانامو و ابوغریب، وجدان بوش چگونه راضی می شود که از زندانیان دربند در خاورمیانه سخن بگوید.
هفته نامه آمریکایی نیوزویک می افزاید: بوش در نشست اقتصاد جهانی که برای تشویق جهانی سازی شهرت دارد، سخنرانی کرد اما در اینجا هم بحران بهای غذا و منابع غذایی این سوال را مطرح می کند که بوش تا چه حد نسبت به حرکت آزادانه سرویس و کالاهای بهداشتی و گرسنگی، وحشیانه عمل کرده است.
در ادامه این گزارش آمده است: بوش گفت که تمامی ملتهای منطقه باید متحدا با حماس که سعی دارد تلاشهای صلح را با اقدامات وحشیانه و خشونت خنثی نماید، مقابله کنند. اما اغلب کشورهای منطقه معتقدند که منزوی ساختن منسجم ترین و قدرتمندترین نیرو در سیاست های فلسطین، اشتباه است حتی فرانسه که از زمان به قدرت رسیدن نیکلا سارکوزی در سال گذشته همواره از سیاستهای خاورمیانه بوش حمایت کرده است نیز این هفته اعلان کرد که با حماس در تماس است.
نیوزویک درباره نحوه رفتار بوش با ایران نوشته است: دولت بوش به شدت تحت تاثیر تدابیر دولت ایران، در سیاست هسته ای و در لبنان و عراق و فلسطین قرار گرفته است. مخالفت او با مذاکره، بیشتر گستاخی است تا نیرومندی. بوش گفته است که "جهان بخاطر صلح، نباید اجازه دهد که ایران سلاح اتمی داشته باشد." در اینجا مشکل این است که همگان در منطقه این مساله را بخاطر دارند که بوش می گفت، بخاطر صلح مجبور شدیم تا با عراق بجنگیم و همگی می دانند که در ایران هم به همان بدی خرابکاری خواهد کرد.
این گزارش افزوده است: بوش در پایان سخنان آتشینش گفت که "امیدوارم خدا در این سفر همراه شما باشد و ایالات متحده آمریکا همواره در کنار شما خواهد بود!" اما باید اعتراف کرد که متاسفانه در این موقعیت، این سخن بیشتر به یک تهدید شبیه است تا به یک وعده!
منبع : سایت الف