یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

شمع‌های پیچیده و لوله شده با دست با لبه‌های برجسته


شمع‌های پیچیده و لوله شده با دست با لبه‌های برجسته
این شمع‌های زیبا یک نوع دیگر از شمع‌های لوله شده می‌باشند. درست کردن این نوع شمع‌ها به‌راحتی استفاده از ورقه‌های موم عسل نیست، چون‌که شما باید ورقه‌های موم را خودتان بسازید و زمانی‌که هنوز گرم هستند، آنها را لوله کنید. با اضافه کردن موم میکروکریستال به موم می‌توانید آن‌را قابل انعطاف کنید. اگرچه ساختن این شمع‌ها مشکل می‌باشد ولی از روشن کردن آنها با لبه‌های پهن و شعله‌ور لذت خواهید برد و اصولاً شمع‌سازی به مقداری مهارت نیاز دارد و همیشه باید تمرین کنید تا فوت و فن آن‌را به‌طور کامل به‌دست آورید.
- مواد و لوازم مورد نیاز
۴۵۴ گرم موم پارافین با نقطه ذوب ۵۴ درجه سانتی‌گراد (۱۳۰ درجه فارنهایت) و پارافین با نقطه ذوب ۶۰ درجه سانتی‌گراد (۱۴۰ درجه فارنهایت)، ۶۲ گرم دانه‌های ریز میکروکریستال (موم را بیشتر قابل انعطاف می‌کند)، فیتیله، ظرف برای ذوب کردن موم، دماسنج مخصوص شیرینی‌پزی، قاشق چوبی، حدود ۶ متر کاغذ فریزر، چاقوی تیز، روغن مایع
۱. مقدار اضافه کردن میکرو کریستال به‌میزان ۱۰ درصد وزن موم بسیار مناسب می‌باشد. میکروکریستال را در ظرف ذوب کنید و پارافین را اضافه کنید. به ذوب کردن ادامه دهید.
۲. کاغذ فریزر (از کاغذ روغنی هم می‌توانید استفاده کنید) را با روغن مایع آغشته کنید و روی یک سطح صاف قرار دهید سعی کنید که کاملاً تراز باشد اگر نباشد لوله کردن موم مشکل خواهد شد.
۳. زمانی‌که موم ذوب شد آن‌را روی کاغذ فریزر که (آن‌را به شکل مستطیل با لبه برگشته بریده‌اید) یا در سینی فر به ضخامت کمی بیشتر از ۳ سانتی‌متر بریزید و بگذارید به مدت ۶ تا ۷ دقیقه بماند تا سفت شود. وقتی که می‌خواهید آن‌را لوله کنید نباید زیاد گرم یا زیاد سرد باشد، (موم باید به اندازه کافی نرم و قابل انعطاف باشد) اگر که کار کردن با موم را آزمایش کردید و دیدید که مشکل است بدانید که آن خیلی گرم می‌باشد.
۴. موم را بریزید و بگذارید تا سفت شود درست مانند بالا سرتاسر مستطیل را به‌صورت مورب ببرید. لبه پهن چاقو را زیر آن قسمت از موم که نمی‌خواهید استفاده کنید قرار دهید و شروع به پیچیدن موم کنید. اگر موم ورقه ورقه شد یا اگر دستتان به موم صدمه زد و آن‌را شکست، بدانید که هنوز برای کار کردن خیلی گرم است. وقتی که موم در درجه حرارت درست است لبه‌ چاقو را زیر تکه‌ای که لوله خواهید کرد قرار دهید و به‌صورت شل در کاغذ فریزر بپیچید.
۵. برای شمع به اندازه کافی فیتیله را به اضافه ۵ یا ۵/۷ سانتی‌متر ببرید. و فیتیله را در امتداد لبه بلند موم قرار دهید و موم را دور آن لوله کنید و تا آنجائی که می‌توانید موم را سفت و محکم لوله کنید بدون اینکه آن‌را بشکنید و به لوله کردن ادامه دهید تا تمام موم استفاده شود و انتهاء آن‌را با کمی فشار به داخل شمع محکم کنید، اگر به این طریق محکم نشد با کمی موم ذوب شده آن‌را وصل کنید.
۶. لبه‌ ته شمع را ببرید و آن‌را صاف فرم دهید، فیتیله اضافی را دست نخورده باقی بگذارید، در این نقطه موم باید هنوز نرم باشد. شمع را در یک دست بگیرید و انگشتتان را روی لبه بریده شده پائین شمع بکشید و به آرامی لبه را به سمت بیرون خم کنید و به شکل پهن در آورید. شما مجبور خواهید شد که این‌کار را دو بار روی لبه پهن شده را به‌سمت بیرون سطح انجام دهید تا نتیجه بهتری به‌دست آید. اگر لبه موم شکاف برداشت شما به کارتان ادامه دهید زیرا می‌توانید بعداً به وسیله حرارت دادن آن‌را اصلاح کنید و با انگشتانتان آن‌را تنظیم نمائید.
۷. بعد از این‌که شمع را فرم دادید، ممکن است هنوز نرم باشد و وقتی که آن‌را کنار می‌گذارید تا سرد شود تغییر شکل دهد، بنابراین شمع را سرد کنید، آن‌را در یک ظرف از سمت انتها‌ئیش قرار دهید یا اینکه آن‌را به وسیله فیتیله اضافی که در ته شمع می‌باشد محکم آویزان کنید.
نکته: برای یک نتیجه خوب و عالی، موم رنگی را می‌توانید بعد از اینکه در سینی ریخته شد به‌صورت رگه‌رگه در موم بی‌رنگ فرم دهید. به آرامی از یک چاقو استفاده کنید و موم رنگی را در میان موم رنگ نشده بچرخانید.
منبع : مطالب ارسال شده


همچنین مشاهده کنید