دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 29 April, 2024
مجله ویستا

قابلیت و معایب گوشی های دو سیم‌کارته‌


قابلیت و معایب گوشی های دو سیم‌کارته‌
استفاده از گوشی‌هایی با قابلیت کاربرد دو سیم‌کارت امکانی است که در نگاه اول برای آنان که با مشاغلی با ارتباطات بسیار و یا برای تجار و مدیران جذاب و به‌صرفه به‌نظر رسیده و ممکن است مورد استقبال واقع شود.
این گوشی‌ها می‌توانند نیاز به استفاده از دو گوشی را که بعضا در میان افراد مختلف در جامعه رواج پیدا کرده از بین ببرند همچنین تصور پرداخت هزینه کمتر و خرید دو سیم‌کارت اعتباری از هر نوع آن در بازار و استفاده همزمان آن در گوشی‌های دو ظرفیتی، خرید این نوع گوشی را توجیه‌پذیر می‌کند.
صحبت از گوشی‌های دو سیم‌کارته و بررسی ویژگی‌ها، مزیت یا معایب آنها از مدتی قبل در رسانه‌ها مطرح و عنوان شد که این گوشی‌ها در انواع مختلفی به بازار عرضه شده‌اند که گوشی‌های ساده و تلویزیون‌دار از آن جمله‌اند. پیش از مطرح شدن بحث ورود گوشی‌ها، مدیران مخابراتی از ارائه سیم‌کارت‌هایی که از آنها با عنوان سیم‌کارت‌های چند ظرفیتی یا دو قلو یاد می‌شد از سوی ارتباطات سیار خبر داده بودند اما بعد از مدتی اعلام شد که به‌دلیل ورود چنین گوشی‌هایی به بازار دیگر الزام و ضرورتی برای ارائه چنین سیم‌کارت‌هایی وجود ندارد. قابلیت اتصال به تلویزیون از طریق کابل مخصوص USB برای پخش تصاویر و فیلم‌های گوشی، قابلیت استفاده از دو سیم‌کارت به طور همزمان و دریافت کانال‌های تلویزیونی ایران برخی از ویژگی‌هایی است که در گزارش‌ها برای این گوشی‌ها عنوان شده است.
اما ظاهرا در گوشی‌های موجود در بازار تلفن همراه ایران تنها دو جایگاه برای نصب سیم‌کارت وجود دارد که یکی از آنها کارایی دارد و تنها قابلیت مثبت این است که استفاده از سیم‌کارت‌ دیگر بدون خاموش کردن گوشی امکانپذیر شده است.
به گفته فعالان بازار این گوشی‌ها در ابتدای ورود به بازار ایران با قیمتی حدود ۴۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان عرضه می‌شدند.
یک واردکننده این نوع گوشی می‌گوید: گوشی‌های موجود در بازار چینی هستند و حدود ۱۵۰ تا ۳۰۰ هزار تومان قیمت دارند اما با قابلیت‌های زیادی که دارند از کیفیت مناسبی برخوردار نیستند.
اما افشار فروتن لاریجانی - رئیس انجمن فروشندگان سیم‌کارت، گوشی و لوازم جانبی - در این باره گفت: این گوشی‌ها بیشتر با مارک‌های TD و NEC هستند و قیمتشان بین ۱۶۰ تا ۲۴۰ هزار تومان است.
به گفته‌ او این نوع گوشی‌ها به صورت متفرقه وارد بازار می‌شوند و به همین دلیل فاقد گارانتی هستند بنابراین اگر از نظر سخت‌افزاری یا هر مساله‌ای دیگر مشکلی به وجود آید مشکل‌ساز خواهد شد، زیرا قطعات آن در داخل کشور وجود ندارد.
طبق اظهارات وی این گوشی‌ها به دلیل اینکه دو سیم‌کارت در آن قرار می‌گیرد از نظر کیفی و صدا چندان مطلوب نیست و استقبالی از آنها نمی‌شود. رئیس انجمن فروشندگان سیم‌کارت، گوشی و لوازم جانبی یادآور شد: در گوشی‌های موجود در بازار همزمان فقط یک سیم‌کارت فعال است اما در مدل‌های پیشرفته می‌توان همزمان از دو سیم‌کارت استفاده کرد. بسیاری از دارندگان گوشی‌های دو سیم‌کارته از آنتن‌دهی ضعیف وجود پارازیت‌ سرویس تلویزیون و یا قفل شدن گوشی شکایت دارند.
به گفته برخی از خریداران این گوشی‌ها خلاف ادعای عرضه‌کنندگان گوشی‌های دو سیم‌کارته، در بسیاری از این گوشی‌ها، دو سیم‌کارت به طور همزمان فعال نمی‌شوند و همچنین باتری این گوشی‌ها بسیار ضعیف است و قابلیت نگهداری شارژ باتری برای مدت طولانی را نیز ندارد، از طرفی کیفیت آنتن‌دهی و کیفیت تصاویر گرفته شده توسط دوربین‌ این گوشی‌ها پایین است. مدیر فروش و بازرگانی یکی از شرکت‌های فروشنده گوشی درباره گوشی‌هایی که قابلیت استفاده از دو سیم‌کارت در آنها وجود دارد به خبرنگار ایسنا گفت: گوشی‌هایی که در این زمینه در بازار وجود دارد استقبال خوبی از آنها نشده و قیمت آنها بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان خرید و فروش می‌شود.
به گفته‌ وی این گوشی‌ها بیشتر تولید و ساخت کشور چین هستند و زمانی که دو سیم‌کارت در یک گوشی وجود دارد تفکیک کردن موضوعات مشکل است و به گونه‌ای است که باید یک سیم‌کارت را در گوشی فعال کرده و برای چک کردن تماس‌ها و یا پیامک‌های سیم‌کارت دومی آن را در گوشی فعال کرد.
طبق اظهارات وی البته گوشی‌های جدیدتری در این زمینه وارد بازار می‌شود که دارای دو آنتن روی صفحه LCD است و همزمان می‌تواند تماس‌ها و ‌پیامک‌های دو سیم‌کارت را مورد استفاده قرار دهد و Inbox جداگانه‌ای دارد اما این دو گانه بودن در تمام منو وجود ندارد.
منبع : روزنامه تهران امروز


همچنین مشاهده کنید