یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

کمتر پول می دهیم، چون پرسپولیس هستیم


کمتر پول می دهیم، چون پرسپولیس هستیم
● روش منحصر به فرد مدیران تازه وارد در بازار نقل و انتقالات
علی فتح ا... زاده در جذب ستاره های گران قیمت داخلی كه البته همیشه به یكه تازی تیمهای او منجر نشده بار دیگر در استقلال نمود پیدا كرده و اخباری كه طی روزهای اخیر از توافق نهایی چند بازیكن اسمی با تیم حجازی به گوش می رسد، گواه این مدعاست.
استقلال كه به لحاظ امكانات و بضاعت موجود در لیگ هفتم به شدت لاغر و تحلیل رفته به نظر می رسد در آستانه عقد قرارداد با بیاتی نیا، حمید شفیعی، فرهاد مجیدی، امید روانخواه، سهراب بختیاری زاده و میثم منیعی قرار دارد و این در حالی است كه پرسپولیس با وجود تغییر قطعی كادر فنی اش، هنوز هیچ اقدامی برای جذب ستاره انجام نداده است و بازیكنان تأثیرگذار و گره گشا یك به یك راه تیمهای دیگر را در پیش می گیرند و مثل همیشه، قرمزها زمانی دست به جیب می شوند كه دیگر اثری از اجناس ممتاز و حتی درجه دو نیست.
حسن بیادی، عضو جدید هیأت مدیره پرسپولیس با وجود ناشناخته بودن در عرصه ورزش، در همین مدت زمان كوتاه آن قدر با رسانه ها یك به دو كرده كه نامش به گوش علاقه مندان فوتبال آشنا می آید.
او در مقابل انتقادها شیوه ای كاملاً تهاجمی را اتخاذ كرده و بیشتر منتقدان را به ندانستن و نفهمیدن متهم می كند.
حبیب كاشانی اما هنوز در محافل رسانه ای حاضر نشده اما می توان از روایاتی كه توسط بازیكنانی كه از سوی پرسپولیس با آنها مذاكره شده به شباهتهای رفتاری اش با بیادی پی برد.
پرسپولیس كه بیش از پنج سال است هیچ جامی نبرده و از این حیث بخش عمده ای از اعتبار خود را از دست رفته می بیند آن چنان از موضع قدرت وارد بازار نقل و انتقالات شده كه گویی عاشقان پوشیدن پیراهن این تیم باید یك پولی هم بپردازند و بعد پیراهن قرمز رنگ را تحویل بگیرند. طعنه آمیز است كه ایمان رزاقی راد پس از مذاكره با پرسپولیس برای اتخاذ تصمیم نهایی چند روز فرصت می خواهد اما به محض حضور در دفتر علی پروین با تیم تازه تأسیس و دسته اولی استیل آذین قرارداد می بندد.
آنچه البته از دیدگاه خود او كاملاً توجیه پذیر است. «مدیران پرسپولیس رفتار خوبی ندارند. آنها انتظار داشتند به خاطر این تیم نیمی از مبلغ درخواستی ام را نادیده بگیرم. فوتبال دیگر حرفه ای شده و مطمئن باشید اگر با این روش مذاكره كنند هیچكس به پرسپولیس نمی رود.»
بازیكن مورد نظر رو در روی كاشانی می نشیند و آقای مدیرعامل شرایط باشگاه را برای او تشریح می كند: «اینجا پرسپولیس است. ما ۲۰ میلیون هوادار داریم و بازیكنی كه با چنین تیمی قرارداد ببندد از نظر شهرت و دیده شدن گارانتی می شود. بنابراین اگر فلان باشگاه صد میلیون می دهد ما بیشتر از پنجاه تا نمی دهیم. شما باید برای استفاده از این مزایا بخشی از منافع مالی را نادیده بگیری.»
به این ترتیب در پرسپولیس نه تنها یك قدم رو به جلو هم برداشته نشده بلكه آنها با بازگشت دوباره به تفكرات منسوخ شده، عقب گرد وحشتناكی را تجربه می كنند.
علی پروین به عنوان یكی از اسطوره های فوتبال ایران و كسی كه بازیكنان زیادی برای پیوستن به تیم او سر و دست می شكستند، معتقد بود، هیچ فوتبالیستی حق ندارد برای پوشیدن پیراهن پرسپولیس شرط بگذارد و همه باید قرارداد سفید امضا كنند. او اما همزمان با ورود فوتبال به دوران حرفه ای متوجه شد كه این روش دیگر جواب نمی دهد و در صورت تداوم، پرسپولیس را به یك تیم معمولی و پیش پا افتاده تبدیل می كند.
پروین در آخرین سالهای حضورش روی نیمكت سرخ، به بازیكنان متوسط پیشنهاد ۱۵۰ میلیونی می داد و بازگشت تیم به دوران اوج را مستلزم بودجه های چند میلیاردی می دانست. او با آن وجهه دست نیافتنی و آن یال و كوپال رشك برانگیز شكست خورد و حالا كاشانی در حالی سبك و سیاق مشابهی را در پیش گرفته كه سابقه اش در ورزش ایران هنوز به یك ماه نرسیده و مطمئناً رؤیای كاركردن زیر دست او هیچ بازیكنی را وسوسه نمی كند. عادل كلاه كج و پژمان منتظری برای عقد قرارداد به دفتر مدیرعامل رفتند اما كاشانی خطاب به آنها گفت: «لطفاً رقم معقول بگویید.
به هر حال شما بازیكن لیگ یكی هستید و باید این واقعیت را در نظر بگیرید.»
كلاج كج و منتظری قید پرسپولیس را زدند و ساعاتی پس از ترك دفتر كاشانی، با رقمی حدود صد میلیون تومان برای یك فصل با تیم دیگری به توافق رسیدند.
پرسپولیس با این روش به جایی نمی رسد. مدیران تازه وارد به جای ایجاد انگیزه و جاذبه برای بازیكنان، دافعه تولید می كنند و بی شك فصل پر مخاطره ای را پیش رو خواهند داشت. آنها نمی دانند كه ستاره ها بیش از آنكه از آن جمعیت صدهزار نفری استقبال كنند با به خاطر آوردن عصبانیت و پرخاشگری جماعت ناراضی، مردد و نگران می شوند.
امیر جامل
منبع : روزنامه قدس


همچنین مشاهده کنید