شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا

۵ پدیده جشنواره بیست و پنجم


۵ پدیده جشنواره بیست و پنجم
۱) در خانه خودمان شهروند درجه دو شدیم.
هجوم داوران جنبی در سال‌های قبل راه ورود همه جور آدمی را به این سالن باز كرد. امسال از كارمندان بنیاد سینمایی فارابی گرفته تا اهالی سیمافیلم و هر مهمان روی دست مانده به این سالن آمد و جالب اینكه علاوه بر این مهمانان ناخوانده، دو بالكن سینما فلسطین یكی قرق مسوولان سالن سینما و دومی قرق داوران جنبی و مهمانان فیلم‌ها شد. این‌گونه ما در خانه خودمان شدیم شهروند درجه دو!
۲) تكرار نشست دیرین مسوولان برگزاری بود،‌ این عزیزان هر وقت از حل مشكلی عاجز می‌شوند، با اهالی مطبوعات مهربان می‌شوند و از آنجا كه فقط «سلام گرگ بی‌طمع نیست» پس از عبور از پل مربوطه دیگر جواب سلام هم نمی‌دهند! خوبی این رسم آن است كه در طول سال هم قابل اجراست.
۳) فریدون جیرانی كارگردان فیلم «پارك‌وی» است. او پس از سال‌ها تدریس فیلمنامه‌نویسی و دیگر فعالیت‌های فوق برنامه در این عرصه، جمع‌آوری و تماشای هر روزه، آرشیو بزرگی از فیلم‌های تاریخ سینمای جهان و سال‌ها تحقیق، تحلیل، گونه‌شناسی و فیلمسازی، اثری خلق می‌كند كه قرار است ترسناك باشد و پرخشونت اما كمدی از آب درمی‌آید و پرخنده، بعد هم فیلمساز در جمع خبرنگاران مدعی ایجاد گونه تازه‌ای در سینمای ایران می‌شود!
۴) انكار اكران و اكران فیلم به صورت همزمان است. شعارهایی درباره اهمیت نظم و حفظ جدول نمایش فیلم‌ها از گزند تغییرات نابهنگام هر ساله شنیده می‌شود اما انكار اكران فیلم سنتوری تا آخرین دقایق قبل از نمایش فیلم، پدیده جشنواره امسال است. از تاخیر یك روزه فیلم‌ها كه بیشتر به قدرت‌نمایی تهیه‌كنندگان و فیلمسازان مطرح سینمای ایران در مقابل جشنواره شبیه است نیز می‌گذریم تا پدیده‌هایمان از ۵ عنوان تجاوز نكند.
۵) جشنواره حضور كودكان خبرنگار! زنان خانه‌دار خبرنگار! كارگردانان خبرنگار! بازیگران خبرنگار!‌ تهیه‌كنندگان خبرنگار! مسوولان و مدیران فرهنگی خبرنگار! و آپاراتچی و بوفه‌چی و حسن‌آقا قصاب و شاه‌غلام و الخ، خبرنگار در سالن رسانه‌های جمعی بود! انگار سینما فلسطین آغوش خود را به روی همه مردم باز كرده بود به غیر از اهالی رسانه‌های جمعی! راستی فكر نكنید جشنواره فقط ۵ پدیده داشت، جشنواره بیست و پنجم سلكشن پدیده‌ها بود.
منبع : روزنامه تهران امروز