شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

المپیک در چین -چین در المپیک


المپیک در چین -چین در المپیک
هنگامی كه در سال ۱۹۳۲ شایعه شد كه دولت دست نشانده ژاپن قصد شركت در مسابقات المپیك لس آنجلس را دارد چین گروهی ۵ نفره به این مسابقات اعزام كرد كه «لیوچانگ چون» دونده چینی تنها ورزشكار این گروه در مسابقات دو ۱۰۰ متر و ۲۰۰ متر شركت كرد اما نتوانست به مسابقات نهایی برسد. چین در یازدهمین دوره بازی های المپیك در برلین آلمان با یك تیم ۶۹ نفره حضور یافت اما هیچ مدالی كسب نكرد. المپیك بعدی در سال ۱۹۴۸ در لندن برگزار شد و به دلیل شروع جنگ جهانی دوم در سال های ۱۹۴۰ و ۱۹۴۴ این مسابقات برگزار نشد. تیم چین در المپیك لندن هم حضور یافت. در این سال دولت این كشور هیچ حمایت مالی از تیم های ورزشی اش نكرد و این تیم برای برگشت از لندن به كشورش با مشكلات مالی زیادی روبه رو گردید.
پس از تأسیس جمهوری خلق چین و فرار حكومت چین تحت رهبری «جیانگ كاشیك» به تایوان اگرچه جمهوری خلق چین در مسابقات المپیك حضور یافت اما جمهوری چین هم به این مسابقات ورزشكار اعزام كرد. در سال ۱۹۵۲ جمهوری خلق چین یك تیم ۴۰ نفره را به مسابقات المپیك هلسینكی فنلاند اعزام نمود كه به دلیل اعتراض به دعوت این تیم هیچ ورزشكار تایوانی در این مسابقات حضور نیافت.
در سال ۱۹۵۶ اولین تحریم تاریخ بازی های المپیك صورت گرفت. در این سال كشورهای غربی اسپانیا، هلند و سوئیس به دلیل تجاوز اتحاد جماهیر شوروی به مجارستان در مسابقات المپیك حضور نیافتند. عراق، لبنان و مصر نیز به دلیل جنگ های صلیبی بازیكنی به این مسابقات اعزام نكردند، ضمن اینكه جمهوری خلق چین نیز به دلیل اعتراض به حضور ورزشكاران تایوانی در مسابقات و به رسمیت شناخته شدن آنها از سوی كمیته ملی المپیك در این مسابقات حضور نیافت و در سال ۱۹۵۸ به دلیل اینكه IOC (كمیته ملی المپیك) جمهوری چین را به رسمیت شناخته بود، جمهوری خلق چین روابطش را با این كمیته قطع كرد. اما در سال ۱۹۸۰ و با حضور در مسابقات المپیك زمستانی در لاك پلاسید دوباره به این مسابقات برگشت.
در این سال در نشست كمیته ملی المپیك در ناگویا به ریاست «لرد كیلیان» انگلیسی پس از رأی گیری و با ۶۰ رأی مثبت، ۱۷ رأی منفی و ۲ رأی ممتنع جمهوری خلق چین رسماً به عنوان جانشین جمهوری چین اعلام شد و از این سال تایوان تحت نام «چین تایپه» در مسابقات حضور یافت. این اقدام در جمهوری خلق چین و از نظر سیاسی نیز برای این كشور یك موفقیت محسوب می شد چرا كه یك كشور با دو سیستم در این مسابقات حضور می یابد.در بازی های المپیك ۱۹۸۴ لس آنجلس، ورزشكاران جمهوری خلق چین و چین تایپه به طور همزمان در این مسابقات حضور یافتند و جمهوری خلق چین در این دوره از مسابقات المپیك اولین مدال طلای خود را در مسابقات تیراندازی كسب كرد. این كشور در المپیك لس آنجلس در مجموع ۳۲ مدال كسب كرد كه ۱۵ مدال طلا، ۸ مدال نقره و ۹ مدال برنز بود. جمهوری خلق چین در این مسابقات با یك تیم ۲۲۵ نفره حضور یافته بود.در المپیك سئول در سال ۱۹۸۸ این كشور نتوانست موفقیت قبلی اش را تكرار كند و فقط توانست ۵ مدال طلا كسب كند. چین در این مسابقات همچنین ۱۱ مدال نقره و ۱۲ مدال برنز نیز به دست آورد و در مكان یازدهم ایستاد.
●درخواست پكن برای میزبانی مسابقات المپیك ۲۰۰۸
با تصویب دولت چین در ۶ سپتامبر ۱۹۹۹ كمیته بازی های المپیك ۲۰۰۸ پكن (BoBICO) تأسیس شد تا برنامه های درخواست این میزبانی و آماده سازی پس از انتخاب میزبانی را سازماندهی كند. «لیوكی» شهردار پكن نیز به عنوان رئیس این كمیته انتخاب شد. تلاش و درخواست برای انتخاب میزبان مسابقات المپیك ۲۰۰۸ از سوی IOC در دو مرحله آغاز شد. اولین مرحله از اول ماه فوریه ۲۰۰۰ تا پایان آگوست همین سال طول كشید. در این مرحله شهرهایی كه داوطلب میزبانی بودند با پر كردن كاتولگ های ۲۲ سئوالی كه از سوی كمیته ملی المپیك تهیه شده بود درخواست خود را اعلام كردند كه این درخواست ها و پاسخ به سئوالات از ۲۲ ژوئن تا ۱۰ ژوئیه سال ۲۰۰۰ از سوی كارشناسان مجرب IOC بررسی و مورد رسیدگی قرار گرفت.
در ۲۸ آگوست سال ۲۰۰۰ پكن به طور رسمی به عنوان محل برگزاری مسابقات المپیك ۲۰۰۸ انتخاب شد. پكن توانسته بود از بین دیگر شهرهای رقیبش یعنی استانبول (تركیه)، ازاكا (ژاپن)، پاریس (فرانسه) و تورنتو (كانادا) از سوی كمیته ملی المپیك به عنوان میزبان مسابقات المپیك ۲۰۰۸ انتخاب شود.
دومین اقدام كمیته ملی المپیك پس از انتخاب پكن به عنوان میزبان با برگزاری كمیسیونی در این كمیته از اول سپتامبر ۲۰۰۰ تا ۱۵ ژوئیه ۲۰۰۱ آغاز شد.
در این كمیسیون اعضای IOC در مورد شهر محل برگزاری مسابقات المپیك نظر دادند و بالاخره در ۱۷ ژانویه ۲۰۰۱ پكن اقداماتش را برای آماده سازی برگزاری مسابقات المپیك ۲۰۰۸ آغاز كرد.
●تأسیس ۱۴ فرودگاه در چین
به منظور برگزاری مسابقات المپیك ۲۰۰۸ در چین (پكن) این كشور قصد دارد ۱۴ فرودگاه جدید تأسیس كند تا سالن های ورودی مسافران افزایش یابد و سیستم بلیت ها الكترونیكی شود. مقامات چینی تصمیم گرفته اند كار ساخت این فرودگاه ها را تا سال ۲۰۰۷ به اتمام برسانند. این فرودگاه ها سالانه ۳۵ تا۶۰ میلیون مسافر را جابه جا خواهند كرد.
پكن برای آمادگی میزبانی فعالیت هایش را در ۳ مرحله آغاز كرد. در مرحله اول كه از دسامبر ۲۰۰۱ آغاز شد و تا ژوئن ۲۰۰۳ ادامه داشت به سازماندهی و ساماندهی مدیریت در این شهر پرداخته شد. در دومین مرحله كه از ژوئیه سال ۲۰۰۳ تا ژوئن ۲۰۰۶ ادامه داشت پكن به نوسازی و ترمیم زمین های ورزشی خود پرداخت و سومین مرحله نیز آمادگی كامل این شهر برای برگزاری مسابقات در تابستان ۲۰۰۸ می باشد. چین برای تمام مراحل آماده سازی پكن به منظور هرچه بهتر برگزار شدن مسابقات المپیك نیازمند انعقاد قراردادهایی است كه مطمئناً بیشترین طرف های این قراردادها كشورهای غربی می باشند كه از این طریق سود زیادی نیز عاید آنها خواهد شد. به همین منظور شركت ها و كارخانجات غربی چشم امید زیادی به مسابقات المپیك ۲۰۰۸ پكن و مراحل آماده سازی این شهر دوخته اند. پكن برای برگزاری مسابقات باید زیرساخت هایش را بهتر و مدرن تر كند كه این اقدامات پول زیادی را به جیب غربی ها می ریزد.
پكن باید برای هرچه بهتر برگزار كردن مسابقات المپیك ۲۰۰۸ از تجارب دیگر كشورها و كشورهایی كه این مسابقات در آنها برگزار شده بهره بگیرد. این شهر همچنین بنا دارد علاوه بر تأسیس ۱۴ فرودگاه، یك خط جدید راه آهن و یك مركز ارتباطات سیار جدید نیز راه اندازی كند. فعالیت ها و اقدامات پكن تاكنون از سوی كمیته ملی المپیك تأیید شده و مورد قبول واقع گردیده است. «ژاك روك، رئیس كمیته ملی المپیك در گفت وگو با روزنامه شینهوا از آماده سازی پكن برای برگزاری مسابقات المپیك ۲۰۰۸ اعلام رضایت كرد و اظهار امیدواری نمود كه این مسابقات به بهترین نحو برگزار شود.
● المپیك ۲۰۰۸ چین
محل برگزاری مسابقات: پكن
ورزشگاه: استادیوم ملی بیجینگ (پكن)
شروع مسابقات: ۸ آگوست ۲۰۰۸
پایان مسابقات: ۲۴ آگوست ۲۰۰۸
● رشته های ورزشی المپیك ۲۰۰۸ چین
بدمینتون -قایقرانی -بیسبال-دوچرخه سواری
بسكتبال-اسب سواری-تیراندازی با كمان-دوومیدانی-بوكس-پاروزنی (قایقرانی)-وزنه برداری كشتی-فوتبال-كایت-شمشیربازی-تنیس روی میز-ژیمناستیك-شنا-هندبال-والیبال-هاكی-تنیس-جودو
منبع : روزنامه همشهری


همچنین مشاهده کنید