شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا


با تانگ سوان زه" – آواز و رقص شادی


با تانگ سوان زه" – آواز و رقص شادی
اکثر ملیت های اقلیت نشین چین در آواز و رقص مهارت دارند و در طول زندگی آوازها و رقص های فراوان را خلق کرده اند.شهرستان با تانگ استان سی چوان واقع در جنوب غربی چین – زادگاه رقص سوان زه میباشد.
با تانگ مرکز یک شهرستان واقع در غرب استان سی چوان است و ده ها هزار نفر تبتی در اینجا اقامت دارند. گفته می شود که هر محلی شهرستان با تانگ می تواند سوان زه برقصد و در بعضی خانواده ها آواز و رقص سوان زه نسل اندر نسل رواج داشته است .
تاشی نسل چهارم ادمه دهنده سوان زه خانواده است و در انواع نمایش سوان زه مهارت دارد. هنگام اشاره به خانوادگی خود، گفت:
(صوت) اسم پدر پدربزرگ من جیچائو است و هنرمند معروف سوان زه در با تانگ به حساب آمد. افراد با تانگ او را انبار سوان زه می نامند . اسم مادربزرگ مادری جیچائو داوا است و از کودکی به رقص سوان زه علاقه داشت. اگر یک روز نرقصد، دست و پایش احساس ناراحتی می کند . هنگامی که وی بیش از ۸۰ سال داشت، خبر دار شد در مکانی ی رقص سوان زه برگزار می شود . مادرم در رقص مهارت زیادی داشت و در شهرهای چن دو،کونمینگ سوان زه را نمایش می داد. من از ۸ سالگی از مادربزرگم و مادرم رقص سوان زه را یاد گرفتم.
رقص سوان زه به عنوان یک رقص جمعی مردمی، در محلهای استان سی چوان، منطقه خودمختار ملیت تبت و استان یون نن که ملیت تبت در آنها اقامت دارند، بسیار رایج است. تعداد افراد شرکت در نمایش گاهی چند نفر است و گاهی بیش از یکهزار نفر می باشد . در مرکز شهرستان با تانگ یک میدان سوان زه طلائی وجود دارد. هر شب،مردم شهرستان باتانگ در این میدان جمع می شوند و مشغول رقص سوان زه می گردند . در روزهای عید، تعطیلات و مراسم عروسی، افراد باتانگ جمع می شوند و آواز می خوانند و مشغول رقص سوان زه می شوند .
۶ سال پیش، شهرستان با تانگ توسط وزارت فرهنگ چین عنوان زادگاه سوان زه هنر ملیتی چین را به خود اختصاص داد . در سال ۲۰۰۶ میلادی، باتانگ سوان زه در فهرست اسامی میراث فرهنگی غیر مادی چین جای گرفت . در با تانگ، حدود ۱۰ هزار آهنگ سوان زه وجود دارد. با تانگ سوان زه دقیقا وضع پیشرفت سیاسی،اقتصادی، کشاورزی، عادات و رسوم با تانگ در ۱۰۰۰ سال اخیر را نشان می دهد . آقای زدو آهنگ ساز ملیت تبت گفت که با تانگ سوان زه تنها رقص وآواز شادی مردم محلی نیست بلکه گنجینه هنر ملیت چین به حساب می آید. کلمات آن تا حد زیادی ادبیات شفاهی ملیت تبت را غنی کرده است، موسیقیدان ها آهنگ آن را گنجینه ای دایمی می دانند. آقای زدو گفت:
(صوت) با تانگ سوان زه زندگی در این خاک و این طبیعت را نشان می دهد. هر سرود سوان زه نشانگر این احساسات است و شامل این موضوعات می باشد . با تانگ سوان زه دقیقا روحیه مردم ملیت تبت را که سخت کار و شجاع هستند ؛ نشان می دهد. بنا بر این از نظر آهنگ دلنشین می باشد و احساسات را بیان می کند .
اما به علت آنکه این آوازها شفاهی می باشد ، تعداد زیادی آهنگ ها بطور منظم تدوین نشده است . در ضمن شمار هنرمندانی که هنر سوان زه را فرا گرفته اند، زیاد نیست . بخش ذی ربط شهرستان با تانگ ، درصدد محافظت از این اثرهنری است.
منبع : رادیو بین المللی چین


همچنین مشاهده کنید