جمعه, ۲۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 17 May, 2024
مجله ویستا
ریشههای ایرانی گندم و جو
کاشتن گندم حدود ۵ تا ۶ هزار سال پیش از میلاد،در شمال ترکیه و در جنوب غربی قفقاز(و درستتر بگوییم، فلات ایران) آغاز شد و سپس از سویی به مصر و از سویی دیگر به میانرودان راه یافت
رومن گیرشمن، باستانشناس فرانسوی، در کتاب ایران از آغاز تا اسلام آورده است که: در هزارهی چهارم پیش از میلاد، جو و گندم، که بومی ایران است و هنوز هم در این مملکت به صورت دیمی میروید و به احتمال زیاد از دورههای پیشین در زمینهای رسوبی کاشته میشد، از ایران به مصر و اروپا راه یافته است.
پییر روسو، پژوهشگر تاریخ علم، در کتاب تاریخ صنایع و اختراعات نوشته است: بر اساس اکتشافات واویولوف، گیاهشناس روسی، کاشتن گندم حدود ۵ تا ۶ هزار سال پیش از میلاد، در شمال ترکیه و در جنوب غربی قفقاز(و درستتر بگوییم، فلات ایران) آغاز شد و سپس از سویی به مصر و از سویی دیگر به میانرودان راه یافت و از این دو سرزمین به اروپا و دیگر جاهای آسیا برده شد.
سپس، در ایران یا در افغانستان(و باز هم اگر درستتر بگوییم، فلات ایران) با پیوند آن گندم وحشی با برخی گونههای دیگر، گندم نرم به وجود آمد و این همان است که ما امروزه میکاریم و از آن بهرهمندیم.
منبع : بانک اطلاعات گردشگری
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
اسرائیل رئیس جمهور دولت سیزدهم مازندران سیدابراهیم رئیسی توماج صالحی دولت مجلس شورای اسلامی رئیسی مجلس تعطیلی شنبه ها وزیر کشور
سیل مشهد سیل مشهد هواشناسی تهران خراسان رضوی پلیس فضای مجازی سازمان هواشناسی بارش باران قوه قضاییه شهرداری تهران
خودرو مالیات قیمت خودرو چین قیمت طلا قیمت دلار مسکن بازار خودرو ایران خودرو دلار تعطیلی شنبه بانک مرکزی
لیلا حاتمی زری خوشکام علی حاتمی نمایشگاه کتاب نمایشگاه کتاب تهران سینمای ایران کتاب رسانه تلویزیون سریال سینما موسیقی
رژیم صهیونیستی غزه روسیه فلسطین آمریکا حماس جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان ترکیه یمن لبنان
فوتبال ایران پرسپولیس استقلال تراکتور بارسلونا لیگ برتر سپاهان جام حذفی لیگ برتر انگلیس بازی باشگاه استقلال
هوش مصنوعی مغز گوگل آیفون اپل باتری سونی سرعت اینترنت تبلیغات عیسی زارع پور
بارداری پوست سازمان غذا و دارو دیابت کاهش وزن آلزایمر