دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 29 April, 2024
مجله ویستا

معافیت تحصیلی خارج از کشور


۱- دانش آموزانی كه قبل از رسیدن به سن مشمولیت از كشور خارج و در دبیرستان مشغول تحصیل شده باشند، در صورتی كه تحصیل آنان واجد شرایط مشمولان مشابه داخل كشور بوده و مورد تایید آموزش و پرورش قرار گیرند می توانند از معافیت تحصیلی استفاده نمایند .
۲- مشمولانی كه در خارج از كشور موفق به اخذ دیپلم و سپس وارد دانشگاه شدند ، چنانچه در رشته های مورد تایید وزارت علوم تحقیقات و فناوری مشغول تحصیل شوند تا رسیدن به درجه دكتری می توانند از معافیت تحصیلی بهره مند شوند .
۳- برای صدور معافیت تحصیلی دانش آموزان می بایست به سر كنسولگری های جمهوری اسلامی ایران مراجعه تا پس از تایید مدارك مراتب به اداره كل آموزش و پرورش مدارس خارج از كشور واقع در تهران ارسال و از آن طریق به منظور صدور معافیت تحصیلی به اداره كل مشمولان و امور معافیت های معاونت وظیفه عمومی ناجا اعلام خواهد شد .
۴- برای صدور معافیت تحصیلی دانشجویان كلیه اقدامات همانند مراحل فوق انجام می گیرد صرفا به جای مكاتبه با اداره كل آموزش و پرورش مدارس خارج از كشور با اداره كل دانشجویان خارج از كشور واقع در تهران مكاتبه خواهد شد .
۵- دانش آموزان، هنر جویان، دانشجویان و طلاب علوم دینی مشمول به محض ترك تحصیل یا اخراج و یا فراغت از تحصیل باید برای انجام خدمت دوره ضرورت خود را معرفی كنند .
تبصره ۱: مشمولانی كه با داشتن معافیت تحصیلی در خارج از كشور تحصیل می كنند پس از ترك تحصیل و یا فراغت از تحصیل موظفند حداكثر ظرف یك سال خود را به سازمان وظیفه عمومی مربوط در داخل كشور معرفی كنند .
۶- دانش آموزانی كه قبل از سن مشمولیت بخواهند در خارج از كشور ادامه تحصیل بدهند در صورتی كه مورد تایید وزارت آموزش و پرورش باشند ،می توانند از معافیت تحصیلی برای ادامه تحصیل در خارج از كشور استفاده نمایند .
تبصره : فرزندان ایرانیان مقیم خارج از كشور و فرزندان مامورین ثابت دولت جمهوری اسلامی ایران در خارج از كشور و همچنین كسانی كه قانونا تحت كفالت یا ولایت قانونی آنها هستند تا اخذ دیپلم از مقررات این قانون مستثنی بوده و ادامه تحصیل آنان در رشته های عالی و دانشگاهی با تایید وزارت فرهنگ و آموزش عالی بلا مانع خواهد بود .
۷- دانشجویانی كه در خارج از كشور با استفاده از معافیت تحصیلی به تحصیل اشتغال دارند ،چنانچه در حین تحصیل به كشور مراجعت نمایند موظفند حداكثر شش ماه از كشور خارج شوند در غیر این صورت حق خروج از كشور را نخواهند داشت .
تبصره : چنانچه مشمول به منظور خروج از كشور به مدت بیشتری نیاز داشته باشد مدتهای مندرج در دو ماه فوق بر حسب پیشنهاد وزارت فرهنگ و آموزش عالی و موافقت معاونت وظیفه عمومی ناجا تا شش ماه دیگر تمدید خواهد شد .
۸- به مشمولانی كه به طور غیر مجاز از كشور خارج شده باشند معافیت تحصیلی داده نخواهد شد .
معافیت تحصیلی طلاب علوم دینی
۱- مشمولان غیردیپلمه كه قبل از رسیدن به سن مشمولیت در حوزه های علمیه به تحصیل اشتغال داشته اند ،می توانند حداكثر تا سن ۲۴ سالگی تمام دوره مقدمات را طی نموده و از معافیت تحصیلی استفاده نمایند .
۲- مشمولانی كه دارای دیپلم متوسطه و فاقد غیبت باشند در صورتی كه در یكی از حوزه های علمیه پذیرفته شوند از معافیت تحصیلی استفاده خواهند نمود به شرطی كه تا سن ۲۴ سالگی دوره مقدمات را طی نمایند .
۳- طلاب دیپلمه و طلابی كه بدون داشتن دیپلم دوره مقدمات را گذرانیده اند حداكثر باید ظرف مدت ۹ سال دوره سطح را طی نمایند .
۴- طلابی كه پس از طی دوره سطح ۶ سال تمام دوره خارج را گذرانیده باشند در صورتی كه دارای دیپلم متوسطه باشند ،همطراز دانشجویان ،فارغ التحصیلان دوره دكتری در غیر این صورت مانند مشمولان فوق لیسانس با آنها رفتار خواهد شد .
۵- به طلاب علوم دینی مانند دانش آموزان ۴ سال آخر دبیرستانها و دانشجویان دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی برای هر مقطع تحصیلی یكبار معافیت تحصیلی داده خواهد شد .
۶- حوزه های علمیه و مدارس علوم دینی پس از در خواست صدور كارت معافیت تحصیلی و وصول آن از حوزه های وظیفه عمومی برای طلاب جمعی كارت تحصیلی صادر خواهند نمود .
۷- تقاضای معافیت تحصیلی جهت طلاب علوم دینی از طریق شورای مدیریت حوزه علمیه قم و یا نماینده آن شورا در هر شهرستان به طور انفرادی از سازمان وظیفه عمومی محل تحصیل به عمل خواهد آمد .
۸- در صورتی كه طلاب بیش از ۶ ماه متوالی در یك سال تحصیلی به طور غیر موجه به تشخیص حوزه علمیه مربوطه در محل تحصیل خود حاضر نشوند و یا ترك تحصیل نمایند و یا اخراج شوند معافیت تحصیلی آنان بایستی جهت ابطال به سازمان وظیفه عمومی صادر كننده اعاده و مشمول نیز قبل از روشن نمودن وضعیت مشمولیت خود حق ادامه تحصیل را نخواهد داشت .
۹- شورای مدیرت حوزه علمیه قم باید مشخصات كامل نمایند خود و حوزه ماموریت وی را در شهرستان ها تعیین و به اطلاع اداره وظیفه عمومی برساند، تا سازمان های وظیفه محل امور مربوطه را با هماهنگی آنها انجام دهند مشمولان گرامی جهت اطلاع از قانون خدمت وظیفه عمومی مصوبه ۲۹/۷/۶۳ مجلس شورای اسلامی و آیین نامه مصوب هیات وزیران مورخه ۹/۵/۶۴ و قانون نحوه معاینه پزشكی مشمولان خدمت وظیفه عمومی مصوب ۱۵/۷/۶۵ مجلس شورای اسلامی و آیین نامه اجرایی قانون نحوه معاینه پرشكی مشمولان قانون خدمت وظیفه عمومی مصوب هیات وزیران مورخه ۲۵/۲/۷۵ كه در روزنامه های رسمی به چاپ رسیده می توانند از محل فروش كتب حقوقی تهیه و مطالعه نمایند.
منبع : مرکز اطلاع رسانی خانواده (شمیم)


همچنین مشاهده کنید