دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 29 April, 2024
مجله ویستا

با سیستم جدید وایرز۲ به تکرار کننده رادیویی خود پوشش جهانی ببخشید


با سیستم جدید وایرز۲ به تکرار کننده رادیویی خود پوشش جهانی ببخشید
سیستم وایرز ۲ شامل یک پروژه آزمایشی پیوند اینترنتی در ایالات متحده آمریکا ( کالیفرنیا) می شد که پس از گذراندن مراحل آزمایش های مقدماتی اکنون به نام سیستم وایرز۲ شناخته می شود و در دنیا در حال توسعه یافتن است. سیستم وایرز در حقیقت نوعی پل ارتباطی اینترنتی جهت انتقال صوت میان ایستگاه هایی با فواصل دور از یکدیگر است. همانگونه که می دانیم، ایستگاه های ارتباط رادیویی یکطرفه محلی و یا تکرار کننده ها ، در نهایت قادرند تا مسافت و محدوده معینی را تحت پوشش خود قرار دهند، اما با استفاده از سیستم وایرز هم اکنون این امکان فراهم شده است تا ارتباطات در محدوده هایی دور تر همچون شهر به شهر، کشور به کشور و حتی قاره به قاره ای دیگر از طریق اینترنت و از یک رادیو دستی یا خودرویی شما به راحتی برقرار گردند. به کمک این سیستم فواصل میان رادیو های سیار دستی و خودرویی شما بی معنا می شوند و جهان از آنچه که شما می پندارید کوچکتر می نماید .
وایرز از طریق سیگنالینگ DTMF جهت ایجاد یک ارتباط جهانی از ایستگاه مرکزی تکرار کننده شما و یا هر رادیوی دیگری با یک سیستم وایرز دیگر در هر کجای دنیا استفاده می کند و برای استفاده از امکانات آن شما به تجهیزات خاصی از سازنده بخصوصی نیاز ندارید بلکه رادیو های شما تنها می بایست به صفحه کلید ارقام ۰ تا ۹ و سیستم DTMF مجهز باشند.
در این سیستم یک رابط رادیویی که در ایستگاه مرکزی و یا محل تکرار کننده شما به یک رایانه شخصی متصل می گردد قلب سیستم را تشکیل می دهد. از طرف دیگر شما نیازمند یک اتصال دایل آپ و یا یک اتصال اینترنتی ADSL هم هستید.
دو نوع وضعیت ارتباطی که به کمک این سیستم برقرار می شوند عبارتند از : گروه رادیویی خواهر خوانده و گروه رادیویی دوستانه در وضعیت خواهر خواندگی معمولاً از تجهیزات جهت برقراری ارتباط در فواصلی در محدوده یک شهر یا حداکثر شهر های همسایه استفاده می شود. در این سیستم هر کاربر یک شماره ۱۰ رقمی شناسایی اختصاصی خواهد داشت که این شماره در هر ارتباط میان کاربر مبدا و مقصد قفل می شود. جهت استفاده از این روش ارتباطی رادیو های تولید شده توسط شرکت ورتکس مدلهای زیر، دارای کلید مخصوصی جهت ارتباط راحت و سریع به کمک این سیستم هستند.
در وضعیت گروه رادیویی دوستان شما قادرید تا با هر تکرار کننده ای در سراسر جهان که در سیستم وایرز به ثبت رسیده باشد، ارتباط برقرار سازید. در این روش هر کاربر تنها نیازمند داشتن یک شماره انحصاری ۶ رقمی است که این شماره در حالت قفل شده باید در ابتدای هر ارتباط و مکالمه از طرف مبدا برای مقصد ارسال شود و در حالت غیر قفل شده نیازی به ارسال آن نخواهد بود.
● آنچه شما برای استفاده از این سیستم نیاز خواهید داشت به شرح زیر است:
▪ یک دستگاه وایرز ۲
▪ فرستنده و گیرنده های رادیویی اعم از دستی، خودرویی، یا ثابت که ترجیحا دارای جک اتصال یا فیش استاندارد باشند
▪ یک اتصال به شبکه اینترنت
▪ یک رایانه شخصی با مشخصات زیر
▪ پردازنده اینتل با حداقل سرعتی برابر ۲۰۰ مگاهرتز
▪ سیستم عامل مایکروسافت ویندوز ۹۸ به بالا
▪ ۳۰ مگا بایت فضای خالی بر روی هارد دیسک
▪ حافظه رم ۶۴ یا ۱۲۸ مگا بایت
▪ درایو سی دی جهت نصب برنامه بر روی رایانه
▪ مودم ۵۶ کیلو بایتی یا سریع تر
▪ کارت صوتی و گرافیکی
▪ پورت آر اس ۲۳۲
همچنین هر کاربر در این سیستم باید دارای یک شماره شناسه انحصاری در سراسر دنیا باشد تا بتواند با دیگر کاربران ارتباط برقرار سازد. سایت شرکت ورتکس خود مسول اختصاص این شماره یا آی دی به خریداران این سیستم است به گونه ای که شما پس از خرید یک دستگاه شماره شناسه خود را مستقیما و یا بعدا با وارد شدن به سایت سیستم و وارد نمودن شماره سریال دستگاه دریافت خواهید نمود.
هم اکنون این سیستم در سراسر جهان و با ملزوماتی که ذکر شد قابل استفاده است که البته بیشتر کاربران رادیو آماتوری سراسر دنیا و بر روی فرکانسها و باند های مربوط به آماتوری جهان از آن استفاده می کنند.
در صورت علاقه می توانید در هر لحظه از شبانه روز وضعیت کاربران این سیستم را که از هر نقطه جهان از این پل ارتباطی جهت مکالمه رادیویی استفاده می کنند به همراه اطلاعاتی از قبیل شماره شناسه آنها، کشور و شهر، علامت خطاب یا کال ساین آماتوری، و همچنین فرکانس ارتباطی آنها را در لیستی که هر ۱۰ دقیقه یکبار آپدیت می شود مشاهده کنید.
برخی از تجیزات ساخت شرکت ورتکس که قابلیت سازگاری با این سیستم را دارند عبارتند از:
VX-۵R, VX-۱R, FT-۱۰/۴۰/۵۰R, FT-۵۰RD and FT-۱۱/۴۱/۵۱R handhelds.
VX-۱۱۰ and VX-۱۵۰ Handhelds.
FT-۸۱۰۰R, FT-۸۰۰۰R, FT-۸۵۰۰, and FT-۳۰۰۰M Mobiles.
FT-۲۶۰۰M and FT-۹۰R.
VR-۵۰۰ Receiver.
نوشته شروین هادی نژاد
منبع : سایت بیسیم


همچنین مشاهده کنید