شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

کشت در تخم‌مرغ بارور


جنین جوجه ۵تا ۱۵روزه برای مطالعات ویروسی و تكثیر ویروس‌ها به‌كار می‏رود و این مسأله به‌علت فواید زیادی است كه این كار در مطالعات پزشكی در بر دارد. این تكنیك خرج كمتری در بر داشته و كمتر موجبات خستگی پرسنل را فراهم می‏آورد و درجه كمتری از عفونت متقاطع را نشان می‏دهد. تخم‌مرغ‌های با پوسته تیره معمولا برای این منظور قابل استفاده نمی‏باشند زیرا نور دادن به این قبیل تخم‏مرغ‌ها مشكل است. تخم‌مرغ‌های نژاد لگهورن برای این كار اغلب به وسیله ویروس شناسان ترجیح داده می‏شود. اگرچه تخم بوقلمون، اردك و مرغ شاخدار و كبوتر نیز مورد استفاده قرار می‏گیرند. تخم‌مرغ‌ها را ابتدا در حرارت۱۰ تا ۱۵درجه سانتیگراد انكوباسیون نموده و سپس در حرارت ۳۸ تا۳۹درجه سانتیگراد در انكوباتور قرار داده می‏شوند و رطوبت ۵۵ تا۶۰درصد را برای این كار در نظر می‏گیرد. پس از اینكه تخم‌مرغ‌ها در گرم‌خانه قرار داده شدند از نظر اطمینان یافتن از زنده بودن جنین قبل از تلقیح مورد آزمایش قرار می‏گیرند. تخم‌مرغ از طریق نور دادن، با قرار دادن آن روی جعبه‏ای كه محتوی لامپ ۱۰۰وات در فضای تاریك جعبه است روشن می‏شود و وضع داخلی آن مشخص می‏گردد.
منبع : واحد مرکزی خبر


همچنین مشاهده کنید