سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

نکاتی خواندنی درباره کاهو


نکاتی خواندنی درباره کاهو
این ماده غذایی‌حاوی ویتامین C و ضد اسكوربوت است. كاهو ارزش غذایی چندانی ندارد، اما از لحاظ درمانی فوق‌العاده مملو از نمك‌های معدنی است كه خاصیت قلیایی دارند. بنابراین، سبب تصفیه خون می‌شود، به حفظ هوشیاری مغز و سلامت بدن كمك می‌كند. برگ‌های بیرونی كاهو ارزش خوراكی بسیار دارند. این برگ‌ها بیشتر در معرض نور آفتاب قرار می‌گیرند و نسبت به برگ‌های داخلی كه فشرده‌ترند ویتامین بیشتری دارند. هرچه كاهو سبزتر باشد ویتامین بیشتری دارد. كاهو محتوی چند ماده مهم و شفابخش است. برای بدن مفید است.
به مغز، دستگاه عصبی‌ و ریه‌ها كمك می‌كند. آب كاهو، خنك و شادابی‌بخش است. میزان فراوانی منیزیم در آب آن وجود دارد كه سبب تقویت بافت عضلانی، اعصاب و مغز می‌شود. آب كاهو جنبه درمانی دارد. بهتر است، برگهای سبز تیره آن مصرف شوند. برگ‌های داخلی یا مغز كاهو كه روشن‌تر و سفیدترند را مصرف نكنید. برگ‌های سبز محتوی كلروفیل و مواد مغذی هستند درحالی كه مغز كاهو این مواد را ندارد. كاهو مملو از سلولز است كه حجم مواد داخل روده و حركات روده را افزایش می‌دهد، بنابراین، در درمان یبوست بسیار مفید است. كاهو در درمان بی‌خوابی‌ مؤثر است. چرا كه ماده خواب‌آوری به نام لكتوكاریوم دارد كه سه درصد یا كمتر كربوهیدرات دارد. پس ماده غذایی مناسب برای درمان دیابت است. افراد دیابتی می‌توانند به راحتی از آن استفاده كنند. كاهو میزان قابل توجهی آهن دارد و بنابراین هموگلوبین‌ساز است. برای درمان كم‌خونی مفید است، میزان آهن قابل جذب از این طریق بسیار بیشتر از جذب آهن غیر آلی است.
منبع : روزنامه تهران امروز


همچنین مشاهده کنید