دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 29 April, 2024
مجله ویستا

تنگ نظری به ورزش بانوان آسیب می زند


تنگ نظری به ورزش بانوان آسیب می زند
در جریان دومین المپیاد ورزشی ایرانیان که تابستان امسال در تهران برگزار شد، پریسا براتچی از زنجان
موفق شد مدال طلای مسابقات تیراندازی با کمان بانوان در رشته کامپوند را با خود به خانه ببرد.به همین دلیل از وی درباره حال و هوای مسابقات و جو حاکم بر فضای ورزش بانوان زنجانی گفتگو کرده ایم. خانم براتچی که دانشجوی رشته مدیریت صنعتی در دانشگاه پیام نور است، به اردوی تیم ملی نیز دعوت شده است.
▪ با این رشته کی و چطور آشنا شدید؟
ـ شهریور ماه سال پیش یکی از دوستانم من را با این رشته آشنا نمود. دو ماه برای تمرینات آموزشی وقت گذاشتم و سپس به تمرینات حرفه ای پرداختم در اردوی المپیاد یک ماه به طور فشرده روزی ۱۲ ساعت تمرین کردم. به این ترتیب بعد از ۹ ماه توانستم ضمن آشنایی با این رشته، در مسابقات مدال بیاورم.
▪ چند نفر از زنجان در این دوره از مسابقات شرکت داشتند؟
ـ ما ۱۳ نفر بودیم. ۷ نفر خانم و ۶ نفر آقا در ضمن آقای حقانی به عنوان مربی و رئیس هیأت، تیم را همراهی می کردند. البته تیم کامپوند بانوان در رده سنی امید شرکت داشت و توانست به مقام سوم دست یابد.
▪ شرایط برگزاری مسابقه چطور بود؟
ـ زمین مسابقه خاکی بود و شرایط بدی داشت و ما مدام در حین مسابقه خاک می خوردیم. کیفیت غذا هم اصلاً مطلوب نبود. حتی از نظر مدیریت، نظارت و نحوه داوری هم مشکلاتی وجود داشت. برای مثال یکی از داوران تهرانی به داور زنجانی توهین کرد و رئیس هیأت زنجانی مجبور شد شکایت کند و همین امر منجر به اخراج وی شد.
▪ سطح این دوره از مسابقات به چه شکل بود و استان زنجان صاحب چند مدال شد؟
ـ همه افراد با آمادگی خیلی خوبی شرکت کرده بودند، حتی از تیم ملی نیز در این مسابقات حضور داشتند که استان زنجان صاحب یک مدال طلا، یک نقره و هفت برنز شد.
▪ از نظر شما مشکل ورزش بانوان در شهرستانها بیشتر چه مسائلی است؟
ـ مشکل ورزش بانوان خاص یک شهرستان نیست و هر رشته هم مشکلات خاص خود را دارد. در ورزش تیراندازی قبلاً عمده مشکل ما زمین برای تمرین بود اما گویا این مشکل در حال مرتفع شدن است.
علاوه بر این، تجهیزات این رشته گران است همچنین نیاز به تمرینات بیشتر احساس می شود، ولی ما تنها در مدت یک ماه ۱۰ تا ۱۲ ساعت بیشتر نمی توانیم تمرین کنیم. در ضمن زمستانها هم بدلیل شرایط جوی زنجان باید در محوطه سرپوشیده تمرین کنیم که سیستم گرمایشی و سرمایشی سالن ۶ هزار نفری مشکل دارد.
▪ رشته تیراندازی مربی خانم دارد؟
ـ متأسفانه خیر. حتی مربی آقا که در حال حاضر آقای حقانی است و برای این ورزش بسیار مایه می گذارد نیز حق حضور در تمرینات ما را ندارد، در حالی که تمرینات ما با حجاب کامل برگزار می شود.
▪ به نظر شما مسؤولان استان زنجان چقدر به ورزش بانوان اهمیت می دهند؟
ـ این طور که مشخص است، عده ای با تنگ نظری به ورزش بانوان نگاه می کنند در شهرستانها استعداد یابی نمی شود و حمایتها خیلی کم است. در نتیجه حمایتهای مربی و تشویقهای اوست که به تیم ما انرژی می دهد.
به عنوان نمونه من با مدال به زنجان برگشتم و با این کار ثابت کردم که خانمها قادرند حتی از آقایان هم بالاتر باشند، ولی وقتی ما به همراه رئیس هیأت و مربی مان با رئیس تربیت بدنی قرار ملاقات گذاشتیم او جلسه استانداری را ترجیح داد. بنابراین آنچه به ورزشکاران روحیه می دهد، این است که احساس کنند کسانی قدر تلاشها آنان را می دانند و حمایتشان می کنند.
زنجان- رقیه الماسی
منبع : روزنامه قدس


همچنین مشاهده کنید