یکشنبه, ۲۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 12 May, 2024
مجله ویستا

۱۰ ماده غذایی مفید


۱۰ ماده غذایی مفید
از زمان بچگی تا بحال بسیار شنیده اید كه "میوه" و "سبزیجات" زیاد بخورید و از غـذاهـای چـرب و قـنـدی خودداری كنید. اكنون ۵۰ درصد از مرگ و میرها بدلیل امراض قلبی-عروقی نـاشـی از عـادتـهـای نـادرسـت غذایی می باشد.در زیر ۱۰ ماده غذایی مفید را شرح می دهیم:

۱۰ ماده غذایی مناسب
۱- سیب زمینی شیرین. سرشار از كاراتنوئید، ویتامین C ، پتاسیم و فیبرهای غذایی.
۲- نان سبوس دار. این نوع نان نسبت به نوع سفیدش دارای ویـتـامینها و مواد معدنی بیشتری است.
۳- گل كلم. منبع غنی كاراتنوئید، ویتامین C و اسید فولیك.
۴- هندوانه. مملو از ویتامین C و كاراتنوئید.
۵- لوبیا. سرشار از پروتئین، آهن، اسید فولیك و فیبرهای غذایی، چربی بسیار كم.
۶- گرمك و طالبی. یك چهارم از هریك می تواند ویتامین A و C مورد نیاز بدن در روز را تامین كند.
۷- اسفناج و كلم پیچ. دارای كلسیم، ویتامین C، كاراتنوئید و فیبرهای غذایی فراوان.
۸- پرتقال. حاوی ویتامین C، اسید فولیك، پتاسیم و فیبرهای غذایی.
۹-آرد جـوی دوسر. دارای فـیـبرهای غـذایـی قابـل حل بسیار مفید برای كاهش و تعدیل كلسترول
۱۰- شیر ۱ درصد چربی. منبعی بسیار غنی از پروتئین با چربی و كلسترول كم.

مواد غذایی مضر
۱- روغنهای جامد. افزایش كلسترول، ایجاد بیماریهای قلبی-عروقی
۲- قند، شیره و نوشابه. افزایش قند و كلسترول خون
۳- مواد نشاسته دار مانند ماكارونی.
۴- گوشت قرمز با چربی زیاد.
۵- مواد لبنی پرچرب.