شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

تاثیر فاکتور Pitch در کیفیت تصاوی CT scan در تصویر برداری از قفسه سینه به کمک دستگاه CT scan معمولی و اسپیرال


تاثیر فاکتور Pitch در کیفیت تصاوی CT scan در تصویر برداری از قفسه سینه به کمک دستگاه CT scan معمولی و اسپیرال
تحقیق حاضر به منظور مقایسه CT scan اسپیرال با سی تی اسکن معمولی و بررسی تاثیر افزایش فاکتور Pitch در کیفیت تصاویر در تصویربرداری از قفسه سینه انجام گردید. روش های مورد مقایسه شامل CT scan معمولی و CT scan اسپیرال با سه فاکتورpitch ۱.۲ ، ۱.۵ ،۱.۷ می باشد. در هر روش ۳۰ بیمار بالغ با جثه متوسط مورد ارزیابی قرار گرفتند.
پس از انجام CT scan به منظور مقایسه کیفیت تصاویر، برای هر بیمار از سه محل آناتومیکی ریه شامل قله، ناف و قاعده ریه در دو نمای مدیاستن و ریه با پنجره ثابت و توسط دستگاه چاپگر لیزری تصویر چاپ گردید. پس از حذف اطلاعات مربوط به نحوه اسکن از روی کلیشه، تصاویر توسط رادیولوژیست ارزیابی شدند.
ابتدا در هر روش CT scan بیماران در سه گروه BMI متفاوت مورد ارزیابی قرار گرفتند و تفاوت واضحی در قابلیت مشاهده جزییات تصویر در افراد با جثه های متفاوت مشاهده نشد. سپس در روش های چهارگانه CT scanتصاویر نمای ریه در یک گروه "تمام بیماران" و تصاویر نمای مدیاستن در سه گروه "با تزریق ماده حاجب" و "بدون تزریق ماده حاجب" و "تمام بیماران" در نمای مدیاستن مورد مقایسه قرار گرفتند. در این بررسی مشخص گردید که تصاویر در CT scanاسپیرال با pitch = ۱.۲ و pitch = ۱.۵ تفاوت واضحی با تصاویر حاصل از CT scan معمولی ندارند و استفاده از pitch=۱.۷ تا حدی موجب کاهش کیفیت تصویر می گردد. ولی تصاویر حاصل همچنان از کیفیت قابل قبول برخوردار می باشند.
فیروزه اباهاشمی
سیدمحمدتقی بحرینی طوسی
شهریار شهریاران
منبع : پایگاه اطلاعات علمی


همچنین مشاهده کنید