یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

انسداد مجرای اشکی


انسداد مجرای اشکی
مجاری اشکی ، مجاری باریکی هستند که وظیفه انتقال ترشحات چشم به داخل بینی را بعهده دارند . گاهی ممکن است در هنگام تولد یک یا هر دو مجرای اشکی ، بعلت تجمع سلول های مرده بصورت نسبی مسدود شوند و بنابراین ترشحات اشک نمی توانند از این طریق تخلیه شوند و در نتیجه کودک به طور دائمی اشک ریزش دارد .
● علائم و نشانه های این بیماری چیست ؟
▪ اشک ریزش دایمی از چشم ، حتی در مواقعی که نوزاد گریه نمی کند .
▪ در صورت عفونت چشم ( که خیلی نادر است ) ، تجمع چرک در گوشه چشم و تورم بینی درست در زیر چشم مبتلا .
● چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد ؟
تقریباً درتمامی موارد ، مجرای اشکی بطور طبیعی تا سن یکسالگی باز خواهد شد . بهر حال ، با درمان می توان این مجاری مسدود را سریعتر باز نمود . بنابراین چنانچه نوزاد بطور دایم دچار اشک ریزش است . با پزشک کودک خود مشورت کنید . در صورت وجود علایم عفونت باید ظرف ۲۴ ساعت به پزشک مراجعه نمائید .
● درمان
پزشک چشم کودک را معاینه خواهد کرد و در صورتی که علایم عفونت وجود نداشته باشد ، از شما خواهد خواست تا به آرامی قسمت فوقانی مجرا را ماساژ دهید . در صورت وجود عفونت ، پزشک پماد آنتی بیوتیک چشمی تجویز خواهد کرد . پس از بهبود عفونت ( که معمولاً یک هفته طول می کشد ولی جهت اطمینان ، پزشک باید آن را تأیید نماید ) شما باید ماساژ را انجام دهید .
اگر بعد از سن یکسالگی ، مجرا همچنان بسته باشد ، پزشک کودک را به یک متخصص و جراح چشم معرفی خواهد کرد و متخصص مربوطه تحت بیهوشی عمومی و بوسیله یک ابزار باریک ، مجرای مسدود را باز خواهد کرد .
● برطرف کردن انسداد مجاری اشکی
بعد از شستشوی دست ها در زیر گوشه داخلی چشم مبتلا ، پوست را به آرامی ماساژ دهید . این کار را روزانه ۳ تا ۴ بار و به مدت ۲ تا ۳ هفته ادامه دهید . این اقدامات شما به باز شدن مجرای اشکی کمک خواهد کرد .
پس از باز شدن مجرای اشکی ، اشک ریزش کودک متوقف می شود و احتمال ابتلا به عفونت های چشمی در کودک کاهش می یابد .

منبع : IRIB
منبع : شبکه اپتومتری ایران


همچنین مشاهده کنید