دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 29 April, 2024
مجله ویستا

سارس چیست ؟


سارس چیست ؟
● علایم سارس چیست ؟
علایم سارس شبیه سرماخوردگی یا آنفلوآنراست و تنها علامتی که آن را ازاین دو بیماری متمایز می کند تنگی نفس است . این بیماری بیشتر با تب آغاز می شود که بتدریج میزان آن بالاتر رفته و علایم تنفسی ، سرفه و تنگی نفس به آن اضافه می شود.
● چه مدت پس از تماس با فرد آلوده علایم ایجاد خواهد شد ؟
علایم این بیماری حدود ١٠روز بعد از تماس نزدیک با فرد بیمار آشکار می شوند . منظور ازتماس نزدیک با فرد مبتلا این است که مثلا با او دریک خانه زندگی و یا از او مراقبت کرده یا به هر شکلی با ترشحات تنفسی یاسایر ترشحات بدن فرد بیمار تماس داشته باشید. دیده شده افرادی که به مناطقی مثل آسیای شرقی و چین که بیماری درآن مناطق شیوع دارد ، سفر کرده اند حدود ٣ هفته بعد از سفر علایم بیماری خود را نشان داده اند .
گفته شده که افراد بمحض این که دچار تب شدند ، باید به پزشک مراجعه کنند و نباید منتظر بمانند تا بیماری آنها به دیگران هم منتقل شود و بعد به پزشک مراجعه کنند.
● چه کسانی در معرض ابتلا به سارس قرار دارند؟
این بیماری در حالت عادی باعث ابتلای مردم عادی نمی شود و تنها افرادی که در تماس مستقیم با مبتلایان به این بیماری بوده اند و یا به مناطقی در آسیای شرقی از جمله چین سفرکرده باشند ، ممکن است به این بیماری مبتلا شوند . افرادی که پس از ١٠ روز از مسافرت به کشورهایی مثل چین ، تایوان ، ویتنام و سنگاپور دچار تب شده اند ، ممکن است به این بیماری مبتلا شده باشند . این بیماری در تمام سنین و در تمام افراد ممکن است ایجاد شود ؛ اما مثل هر بیماری دیگری درافرادی که دچار نقص در سیستم ایمنی هستندو با عمل پیوند انچام داده اند و درافراد مبتلا به سایربیماری های زمینه ای مثل بیماری قلبی ، احتمال ابتلا بالاتر است .
● این بیماری اولین بار در کجا دیدهشد؟
این بیماری ابتدا در چین شیوع پیدا کرد و صدها نفر به آن مبتلا شدند و با سفر یکی از مبتلایان از هنگ کنگ به تورنتو انتقال یافت .
● درمان بیماران مبتلا چگونه است؟
در حال حاضر ، درمان خاصی برای این بیماری وجود ندارد . بیماران مبتلا به سارس از سایر افراد جدا شده و تحت درمان آنتی بیوتیکی و درمان های ضد ویروسی قرار گرفته ودرمان حمایتی می شوند و کارمندان بیمارستانی هم در برخورد با این بیماران باید تمام نکات ایمنی را رعایت کنند . براساس گفته پزشکان سازمان بهداشت جهانی این اقدامات ، درمان های معمولی هستند که وقتی نمیدانیم بیمار دچار چه مشکلی است و علت بیماری برایمان ناشناخته است ، به کاربرده می شوند.
برخی درمان های ضد ویروس مثل استفاده ازداروی ریباویرین از سوی برخی متخصصان عفونی توصیه شده ، اما استفاده از این دارو نتایج قابل ملاحظه ای به دنبال نداشته است . ازآنتی بادی ساخته شده در بدن سایرافراد هم نمی توان برای درمان بیماران جدید استفاده کرد؛‌ چون بیماری هنوز بسیار تازه است و چنین افرادی دردسترس نیستند وبه زبان ساده تر ، در حال حاضر هیچ درمانی برای این بیماری وجود ندارد .
● چند درصد احتمال دارد که فردی در اثرابتلا به این بیماری بمیرد؟
گفته شده که میزان مرگ در اثر این بیماری حدود ٤ درصد است ، سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است که حدود ٨٠ تا ٩٠ در صد مبتلایان به این بیماری بچند روز بعد از ابتلا به این بیماری بهبود می یابند ؛ اما در صد کمی هم هستند که اوضاعشان وخیم می شود و نیاز به مراقبت خاص پزشکی دارند.
● برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری چه باید کرد؟
برای جلوگیری از ابتلا باید ازتماس با افراد تب دار پرهیز کرد و اگر علایم در فردی ایجاد شد ، باید به پزشک مراجه کند تا این بیماری را به سایر افراد خانواده اش منتقل نکند.
● عامل ایجاد این بیماری چیست ؟
درسراسر جهان ١١ آزمایشگاه مختلف در حال کار روی این بیماری هستند تا عامل آن را شناسایی کنند. مرکز کنترل بیماری ها در سازمان بهداشت جهانی براین عقیده است که عامل ایجاد این بیماری یک کورنا ویروس است کی میتواند باعث ایجاد سرماخوردگی وبیماری های تنفسی شود. برخی آزمایشگاه ها هم معتقدند که این ویروس از خانواده ویروسهایی است که باعث ایجاد سرخک و اوریون می شوند.
● افرادی که دچار علایم سارس هستند باید چه کارهایی انجام دهند؟
اگر فردی در تماس با افراد مبتلا به سارس قرار گرفته باشد ، باید به پزشک مراجعه کند. پزشک به او توصیه خواهد کرد که تا ١٠ روز درخانه بماند و ٢ بار در روز درجه حرارت بدنش را اندازه گیری کند. لوازم شخصی خود را به کسی قرض ندهد . در اتاق تنها بخوابد و مرتب دستانش را بشوید . اگر کسی به اتاق اور رفت و آمد می کند ، ماسک بزند تا باعث آلودگی او نشود.
منبع : شبکه خبری ورلد نیوز


همچنین مشاهده کنید