دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 29 April, 2024
مجله ویستا

آنچه که یک هنرجوی کونگ فوی با گواجانگ (ووشو) باید بداند


آنچه که یک هنرجوی کونگ فوی با گواجانگ (ووشو) باید بداند
● تاریخچه
با گواجانگ یکی دیگر از سه سبک اصلی کونگ فوی درونی است که تاریخچه پیدایش آن به سال ۱۸۲۰ – ۱۸۱۳این هنر زیبا توسط یک راهب تائویست به‌نام تانگ‌های چوان ابداع گردید.
● فلسفه با گواجانگ
با گواجانگ از فلسفه کتاب یی‌چینگ نشأت گرفته و پیدایش هشت دیاگرام سه خطی برای اولین بار در این کتاب (کتاب تغییرات و تدیرات) که کتابی است مقدس و از کهن‌ترین متون کشور پهناور چین باستان به میراث گذاشته شده است. این هشت سه خطی به دور دو نیم دایره که هر کدام ضد خودش را در بردارد که این دایره سمبل کونگ فوی درونی است جای گرفته است این هشت سه خطی ۶۴ شش خطی را به‌وجود آمده و اعتقاد و باور مردم چین این بوده که تمام تغییر و تحولات درون و بیرون آدمی در این ۶۴ علامت خلاصه می‌شود جایگاه هشت دیاگرام در پیرامون یک دایره به‌نام بین دیانگ قرار دارد این شکل نمایانگر آن است که هر قطب کامل‌ترین شکل ضد خودش را در خودش‌ دار است.
چینگ نگرش انسان خردمند را به جهان چنین توصیف می‌کند.
هم دانا به بالا می‌نگرد و پدیده آسمان را ملاحظه می‌کند. پس به پائین می‌نگرد و طرح زمین را آزماید، بدین ترتیب علت و به سبب تاریکی و روشنایی را می‌آموزد. او چیزها را شروع تا پایان دنبال می‌کند و بدین ترتیب مفهوم زندگی و مرگ را درمی‌یابد ملاحظه می‌کند که چگونه وحدت میان جوهر و نغمه به چیزها شکل می‌دهد چگونه غیبت (ذات) تجزیه و فساد چیزها را ایجاد می‌کند و بدین ترتیب ساختمان خلقتی ارواح بالاتر و پایین‌تر را درمی‌یابد.
● اجرای حرکات با کواجانگ
بگوا بر کاربرد کف دست و حرکات دوار دیدگاه وسیعی دارد و استواری حرکات دست و پا و رهائی در ناحیه شکمی و سرعت عمل در اجراء حرکات بازوها و کف دست تأکید فراوان دارد.
زمان که رد د ال تمرین است ذهن مطقه شکم را به کنترل خود درمی‌آورد و این ناحیه نیز حرکات بدن را در مرتبط بودن قدم‌های دوار حول یک محور فرضی به کنترل ما گیرد حرکت کردن در با گواجانگ در ۳ سطح، پائین، مرکز و بالا باعث ازدیاد قدرت، انرژی و ایجاد ک تعادل مناسب می‌گردد با یک رویکرد دیگر به این هنر و باور آمیختن و اجراء هماهنگ، جسم، روح و نیروی درونی به توانمندی و ضرورت قابل ملاحظه‌ای دست پیدا خواهید کرد اجراء حرکات هشت دیاگرام با هماهنگی سه مورد فوق مستلزم سال‌ها تمرین و ممارست می‌باشد.
در اجراء دقیق و صحیح حرکات به همراه تنفس و ذهن باعث ایجاد نیرو در کل بدن مخصوصاً ‌دست‌ها می‌شود که عرق کردن انگشتان و کف دست‌ها نشان‌دهنده این است که نیروی چی از گما به بیرون ریان پیدا می‌کند علاقمندان این هنر زیبا باید بدانند که چگونه به فراگیری آن بپردازند تا در هنگام اجراء فرم‌ها و حرکات مربوطه بتواند قدرت لازم و لذت کافی را از حرکات مذکور ببرند.
منبع : ماهنامه رزم‌آور


همچنین مشاهده کنید