دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 29 April, 2024
مجله ویستا

تای بوکس (بوکس تای) و فرید خیدر


تای بوکس (بوکس تای) و فرید خیدر
درست است که سال‌هاست همه فرید خیدر را با نام‌آوری‌هایش در ساواته ـ بوکس فرانسوی می‌شناسند، اما او در موی‌تای و هم‌چنین در کیک ـ بوکسینگ هم سورپرایزهائی آفریده است. به‌خصوص با زدن و به کار بردن مستمر یک لگد که خیلی کم در این رشته به‌کار می‌رود: ”لگد پائین برای متوقف کردن ضربه حریف.“
عموماً در کیک‌بوکسینگ یا موی‌تای این لگد را فرونت ـ کیک پائین می‌نامند. این ضربه پا که خیلی کم به‌کار می‌رود تأثیری غیرقابل باور دارد. عموماً وقتی من این ضربه را برای حریفانم به‌کار می‌برم، بعد از مبارزه یا گرفتگی عضلانی شدید دارند و یا در راه رفتن مشکل پیدا می‌کنند. منتهی متأسفانه این فن یا بد به‌کار می‌رود یا بد آموزش داده می‌شود.
می‌توان این ضربه را برای از بین بردن تعادل دشمن به‌کار برد. این سلاحی است که من در طی سالیان مدید به‌کار برده‌ام و موفق شده‌ام آن را در تای‌ بوکس و کیک‌بوکسینگ جای دهم. قبل از آموزش، ساعت‌ها در سالن آن را تمرین می‌کنم.
۱) من در گارد مقابل حریفم ایستاده‌ام.
۲) او یک مشت از سمت چپ می‌زند که من بلوکه‌اش می‌کنم.
۳) همان لحظه او مرا با یک لو ـ کیک به داخل پا سورپرایز می‌کند که آن را هم بلوکه می‌کنم.
۴) بدون این‌که پایم را زمین بگذارم، یک لگد مطابق شکل به پای پشت او می‌زنم. من لگد را درست روی عضله چهارسر ران فرود می‌آورم، می‌توانم زانوی او را هدف بگیرم.
۵) پایم را جلو او زمین می‌گذارم و یک مشت مستقیم توی صورتش فرود می‌آورم.
۶) برای حسن ختام کار یک آپرکات از چپ به پهلویش می‌زنم.
▪ توصیه‌های قهرمان
ـ قبل از زدن ضربه دقت کنید کجا می‌خواهید پایتان را فرود بیاورید.
ـ بهتر است اگر راست‌کارید با پای چپ و اگر چپ‌کارید با پای راست این ضربه را بزنید تا درست پس از آن بتوانید ران پای دشمن را هدف قرار دهید.
ـ غیر از نقاطی که گفتیم (زانو و عضله چهارسر ران) ضربه‌تان را جای دیگری فرود نیاورید، چون ممکن است حریف ناگهان پایش را بالا بیاورد و تعادل شما را برهم بزند.
منبع : مجله‌رزم‌آور


همچنین مشاهده کنید