جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

تغذیه عناصر معدنی


پيشرفت‌هاى علمى در تغذيه گياهى و حاصلخيزي، انقلابى در توليد محصولاتى به‌وجود آورده است. پنجاه درصد عملکرد ذرت و ساير غلات، بدون در نظر گرفتن بهبود در کيفيت و ارزش غذائى محصول، معلول کاربرد کودهاى تجارتى است. عملکرد پائين محصول در بسيارى از کشورها، در درجهٔ اول مربوط به کمبود عناصر غذائى گياهى است. علم تغذيهٔ گياهى حدود ۱۵۰ سال پيش با آزمايش‌هاى کلاسيک ليبيک، لاوز، و گيلبرت دشوژر، بوسينگالت و ديگران شروع شد. تغذيهٔ گياهى شايد يکى از بهترين اميدهاى حل بحران غذائى جهان بوده و خواهد بود. گياهان عالى از اين جهت که قادر به ساختن همهٔ مواد موردنياز خود از قبيل اسيدهاى آمينه‌ هورمون‌ها و ويتامين‌ها مى‌باشند موجودات بى‌همانندى هستند. البته به‌شرط اينکه سيزده عنصر معدنى ضرورى را به همراه دى‌اکسيدکربن و آب در اختيار داشته باشند. گياهان سبز اتوتروف هستند، يعنى قادر هستند از عناصر اصلى کليه ترکيبات لازم براى رشد خود را بسازند. گياهان سبز همچنين فتوليوتروپيک (Photolitho trophic) هستند. بدين معنى که ترکيبات ضرورى رشد آنها در حضور نور از مواد غيرآلى يا عناصر معدنى ساخته مى‌شوند.


همچنین مشاهده کنید