جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

به بهانه روز جهانی عصای سفید


به بهانه روز جهانی عصای سفید
در سال ۱۹۵۰ سازمان ملل متحد و شورای جهانی نابینایان قانون عصای سفید را بررسی و تصویب كردند و روز ۱۵ اكتبر برابر با ۲۳ مهرماه را روز جهانی عصای سفید یا روز جهانی ایمنی نابینایان اعلام نمودند.
قانون عصای سفید تصویری جدید از نابینایان را در جامعه ترسیم می كند و از افراد نابینا می خواهد كه به منظور حمایت از منافع خود از تمام مفاد این قانون آگاه باشند. در میان وسایل كمك حركتی نابینایان می توان عصای سفید را به عنوان پرچم استقلال آنان قلمداد كرد. البته این ابزار حركتی سودمند در صورتی از كارایی برخوردار خواهد بود كه نارسایی های فیزیكی محیط زندگی افراد نابینا تقلیل یابدیا یا به طور كلی حذف شود. بنابراین علاوه بر توجیه به مسایل عاطفی و احساسی، كمترین هزینه و لحاظ كردن عوامل لازم، ضروری است زمینه ای را برای تردد آسان آنان فراهم سازیم و كمك شایانی به استقلال حركتی نابینایان بكنیم.
نابینایی هرگز مانع رشد و ترقی نمی شود. اگر فرد نابینا خود را باور داشته باشد و بداند كه می تواند با وجود نابینایی به موفقیت های فراوانی نایل شود.
براساس آمارهای سازمان بهداشت جهانی هر ثانیه یك نفر و هر دقیقه یك كودك در جهان نابینا می شود و براساس آخرین آمار موجود ۳۷ میلیون نفر نابینای مطلق و ۱۲۴ میلیون كم بینا هم اكنون در جهان زندگی می كنند. حدود ۶۰ درصد اختلالات بینایی قابل درمان و ۲۰ درصد آنها قابل پیشگیری هستند آب مروارید مهم ترین اختلال بینایی است كه علت ۴۸ درصد اختلالات بینایی نیز می باشد. در كشور ما براساس آمارهای جهانی پیش بینی می شود حدود ۴۰۰ هزار نفر دچار كم بینایی و یا نابینایی باشند اما تاكنون ۷۶ هزار و ۷۰۷ نفر نابینا و كم بینا در ایران شناسایی شده اند. در صورتی كه اختلالات بینایی بخصوص تنبلی چشم به موقع تشخیص داده نشود از سن ۸ سالگی به بعد تقریباً هیچ كاری برای درمان آن نمی توان انجام داد و فرد حتماً نابینا می شود و یا اینكه با اختلالات شدید بینایی در آینده مواجه خواهد بود. یكی از اساسی ترین مشكلات نابینایان مسأ له اشتغال است زیرا در میان آنها تعدادی افراد با تحصیلات بالا وجود دارد كه متأسفانه كارفرمایان از به كارگیری آنها طفره می روند در حالی كه نابینایان حق استفاده از كلیه امكانات رفاهی معمول در جامعه را دارند و به بهانه نابینا بودن (درحالی كه آنها هم هزینه بیشتر آدم های سالم را دارند) از حقوق طبیعی خود محروم بمانند. ارائه وسایل كمك توان بخشی مانند عصا، لوح و قلم برای نوشتن و خواندن به خط بریل و ارائه خدمات آموزشی ویژه نابینایان و اقدامات بینایی سنجی و درمان های تخصصی و فوق تخصصی به موقع برای پیشگیری از نابینایی كودكان در آینده از جمله اقدامات مؤثری است كه برای پیشگیری و توان بخشی نابینایان باید در سرلوحه اقدامات هر دولت و نهادی قرار گیرد.
منبع : روزنامه همشهری


همچنین مشاهده کنید