جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا
آیا برای حفظ ارزش غذایی سبزیجات باید آنها را خام مصرف کنیم؟
پاسخ منفی است.اگر چه برای جلوگیری از کاهش ارزش غذایی سبزیجات باید خام مصرف شوند،اما ما بر این عقیده هستیم که می توان در عین پختن سبزیجات ارزش غذایی انها را حفظ کرد،البته با انتخاب شرایط پخت مناسب هر سبزی می توان کاهش ارزش غذایی را به حداقل رساند.
سبزیجات پخته شده باعث حفظ سلامتی بدن به مدت طولانیتر میگردند.
با وجود اینکه حیوانات غذا را صرفا خام یا نپخته مصرف می کنند،اما فقط تعدادی از انسانها بدون غذای پخته رشد پیدا میکنند.
▪ در تعدادی از سبزیجات،پختن حصول ماده مغذی را افزایش میدهد.
در بعضی از سبزیجات،پختن سبب افزایش تنوع مواد مغذی میشود که در فرایند هضم ازاد می شوند.پیازی که پخته میشود یا سیری که کباب میشودمثالهای خوبی است.
پیاز و سیر هر دو از خانواده آلیم ها میباشند.بیشتر سبزیجات در این گروه حجم غیر معمولی از ترکیبات سولفور را دارا می باشند.این ترکیبات باعث حفظ سلامتی می شوند. از آنجا که گرما سبب واکنش های شیمیایی می شود همین گرما تنوع مواد سولفوردار را که در پیاز و سیر یافت میشوند را افزایش می دهد.
▪ اساسا هر غذا را باید پخته شده مصرف کنیم.
تحقیقات نشان داده است که حتی ۳۰ ثانیه پختن به وسیله بخار باعث تغییر ترکیب ماده مغذی موجود در سبزی میشود که به نوبه خود کاهش ارزش غذایی را در بر خواهد داشت.
با این وجود کاهش ارزش غذایی سبزی که به مدت کمی در معرض بخار قرار می گیرد محسوس نمی باشد و این مشکل خاصی نخواهد بود.آنچه که ما عقیده داریم این است که هر سبزی شیوه پخت منحصر به خود دارد.
برای جلوگیری از فقدان ارزش غذایی؛سبزیجات لازم است پخته شوند.پنج دقیقه پخت بیشتر تفاوت قابل ملاحظه ای در کیفیت ماده مغذی به وجود می آورد.(مثلا زمانی که غذایی در حال پختن می باشد و شما با تلفن صحبت می کنید مکالمه را به تاخیر بیاندازید.)به علاوه اینکه هر غذایی خاص می باشد و باید وقت و گرمایی خاص برای آن در نظر بگیریم.به عنوان مثال نباید اسفناج را بیشتر از یک دقیقه پخت،در طرفی دیگر باید کلم را به مدت پنج دقیقه بپزیم.شرح هر یک از سالمترین غذاهای دنیا به این گونه است که هر غذا با حفظ ارزش غذایی آن پخته شود.
▪ بیش از حد پختن سبب کاهش ارزش غذایی می شود.
قوانین سنتی مربوط به گرما،اب،زمان و از دست رفتن ماده مغذی درست میباشند.پختن غذا به مدت طولانی تر برابر با کاهش ارزش غذایی خواهد بود.با در نظر گرفتن همه فاکتورها اگر غذا را با بخار بپزیم بهتر از جوشاندن(غوطه ور سازی غذا در آب جوش) آن میباشد.
از آنجا که بخار پز کردن غذا کمتر سبب از دست رفتن ماده مغذی میشود،این روش پخت را به شما پیشنهاد میکنیم.هیچ دلیل قابل قبولی برای پختن غذا به روش جوشاندن و گرما دادن بیش از حد به آن وجود ندارد. حتی خمیر کره بادام زمینی نیز با بخار به مدت ۱۰ دقیقه پخته می شود.
▪ همیشه استفاده از سبزیجات به صورت خام بهترین حالت نمیباشد.
حتی زمان استفاده از سبزیجات به صورت خام باید فاکتورهای دیگری را نیز در نظر بگیریم. مثلا مقدار تازهگی سبزیجات. درست باید سبزیجات را موقع مصرف کردن بچینیم و کمتر در معرض نور و هوا قرار بگیرند، در غیر این صورت ماده مغذی خود را از دست خواهند داد. خوب جویدن سبزیجات قبل از بلعیدن انها فاکتور مهم دیگری میباشد. زمانی که سبزی را حتی به مدت یک دقیقه میپزیم قابلیت هضم آن را افزایش میدهیم.
▪ رهنمود های عملی
در مورد سالمترین غذاهای دنیا، ما به شما پیشنهاد می کنیم که از خوردن سبزیجات هم به صورت خام هم به صورت پخته لذت ببرید.با خوب جویدن و با لذت خوردن غذا و پیروی از توصیه ها در مورد پخت غذا می توانید مواد مغذی کافی دریافت کنید.
منبع : سایت سیمرغ
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید میز و صندلی اداری
خرید بلیط هواپیما
گیت کنترل تردد
ایران حجاب دولت رئیسی افغانستان دولت سیزدهم گشت ارشاد پاکستان توماج صالحی کارگران رهبر انقلاب سریلانکا
کنکور تهران سیل سیستان و بلوچستان هواشناسی سازمان سنجش فضای مجازی سلامت خراسان جنوبی شهرداری تهران پلیس اصفهان
خودرو قیمت خودرو آفریقا دلار قیمت طلا قیمت دلار بازار خودرو بانک مرکزی ارز ایران خودرو مسکن سایپا
خانواده موسیقی تلویزیون فیلم مهران مدیری ترانه علیدوستی سینمای ایران سحر دولتشاهی بازیگر شعر تئاتر
کنکور ۱۴۰۳ عبدالرسول پورعباس
فلسطین غزه اسرائیل آمریکا جنگ غزه روسیه رژیم صهیونیستی حماس ایالات متحده آمریکا اوکراین طوفان الاقصی طالبان
پرسپولیس فوتبال آلومینیوم اراک استقلال جام حذفی فوتسال بازی بارسلونا لیگ برتر انگلیس باشگاه استقلال باشگاه پرسپولیس تیم ملی فوتسال ایران
هوش مصنوعی سامسونگ همراه اول ناسا بنیاد ملی نخبگان تسلا تیک تاک فناوری
مالاریا کاهش وزن زوال عقل سلامت روان داروخانه