جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

بررسی فراوانی آسپیراسیون جسم خارجی ریه در بیماران بستری در بخش گوش، حلق و بینی از سال ۷۵ تا ۸۲ در شهر سنندج


بررسی فراوانی آسپیراسیون جسم خارجی ریه در بیماران بستری در بخش گوش، حلق و بینی از سال ۷۵ تا ۸۲ در شهر سنندج
● زمینه و هدف:
آسپیراسیون جسم خارجی از علل مهم مرگ و میر و ابتلا در سنین اولیه زندگی می باشد. با وجود پیشرفتهایی که در رابطه با خارج ساختن جسم خارجی انجام گرفته ولی هنوز براساس آمارهای انجمن سلامت ملی آمریکا به ازای هر یکصد هزار نفر ۱.۲ نفر مرگ در سال بر اثر آسپیراسیون جسم خارجی اتفاق می افتد.
● روش بررسی:
در این مطالعه توصیفی با مراجعه به تمامی پرونده های موجود در بایگانی بخشENT بیمارستان توحید از سال ۱۳۷۵ تا ۱۳۸۲ که تعداد آنها ۱۰۴ مورد بود و همگی تحت بیهوشی عمومی، برونکوسکوپی شده بودند داده های مورد نیاز مانند سن، جنس، نوع ماده آسپیره شده و ... استخراج و جدول توزیع فراوانی از آنها تهیه گردید.
● یافته ها:
از ۱۰۴ نفر افراد بستری شده ۶۲.۵ درصد را پسران و ۳۷.۵ درصد را دختران تشکیل می دادند. محدوده سنی بیماران ۹ ماه تا ۱۵ سال و ۷۸.۸ درصد از کل آنها، کودکان زیر ۵ سال بودند. بیشترین ماده آسپیره شده تخم آفتابگردان با ۲۰.۲% و سپس حبوبات با ۱۹.۲% قرار داشتند. بیشترین عارضه اتفاق افتاده پنومونی با ۳۹.۴% بود.
● نتیجه گیری:
بیشترین فراوانی آسپیراسیون در کودکان و بخصوص زیر ۵ سال اتفاق می افتد که می تواند میزان بالایی از مورتالیتی و موربیدتی را ایجاد کند لذا آموزش به خانواده ها و همچنین تهیه امکانات لازم برای خارج ساختن اجسام خارجی و آموزش پرسنل ضروری بنظر می رسد.
نعمت اله میرزایی
هادی یاراحمدی
منبع : پایگاه اطلاعات علمی


همچنین مشاهده کنید