دوشنبه, ۲۸ خرداد, ۱۴۰۳ / 17 June, 2024


میگنا - زمینه های بروز پیمان شکنی و خیانت زناشویی
۱۴۰۳/۰۲/۲۹ / سایت میگنا / اجتماعی

میگنا - زمینه های بروز پیمان شکنی و خیانت زناشویی

افرادی که کمتر به ازدواج خود متعهد هستند، ممکن است بیشتر در معرض خیانت باشند، به خصوص اگر در مورد رابطه شک داشته باشند برخی از ویژگی های شخصیتی افراد متاهل همانند، سبک های دلبستگی، یا هر موضوع مربوط به سلامت روان، و تجربیات گذشته می تواند خطر خیانت را افزایش دهد

زمینه های بروز پیمان شکنی و خیانت زناشوییلیلا حضرتی مدرس دانشگاهافرادی که کمتر به ازدواج خود متعهد هستند، ممکن است بیشتر در معرض خیانت باشند، به خصوص اگر در مورد رابطه شک داشته باشند برخی از ویژگی های شخصیتی افراد متاهل همانند، سبک های دلبستگی، یا هر موضوع مربوط به سلامت روان، و تجربیات گذشته می تواند خطر خیانت را افزایش دهد افرادی که کمتر به ازدواج خود متعهد هستند، ممکن است بیشتر در معرض خیانت باشند، به خصوص اگر در مورد رابطه شک داشته باشند برخی از ویژگی های شخصیتی افراد متاهل همانند، سبک های دلبستگی، یا هر موضوع مربوط به سلامت روان، و تجربیات گذشته می تواند خطر خیانت را افزایش دهد سطح پایین رضایت جنسی در ازدواج می‌تواند محرک اولیه برای جستجوی روابط خارج از ازدواج باشد. این امر به عنوان یکی از عوامل مهم در خیانت‌های زناشویی مطرح است.

به گزارش میگنا رسانه تاب آوری و سلامت روان ایران زمانی که در رابطه زناشویی، میل جنسی به طور چشمگیر کاهش پیدا می‌کند، افراد ممکن است به دنبال روابط جنسی خارج از ازدواج بگردند. این وضعیت می‌تواند به فقدان اشتیاق در رابطه و عدم تعهد منجر شود، که در نهایت باعث شکل‌گیری خیانت‌های زناشویی شود.
از این رو، اهمیت رضایت جنسی و توجه به نیازهای همسران در ازدواج برای حفظ استحکام روابط زناشویی بسیار حیاتی است.


چندین دلیل متداول وجود دارد که افراد متاهل درگیر روابط خارج از زناشویی می شوند که صورت قابل توجهی در مطالعات مورد توجه بوده است با همدیگر مرور میکنیم :

1. نیازهای عاطفی و جنسی برآورده نشده: احساس نارضایتی عاطفی یا جنسی در ازدواج می تواند افراد را به جستجوی ارضای خارج از رابطه سوق دهد.سطح پایین رضایت جنسی در ازدواج می تواند محرک اولیه برای جستجوی روابط خارج از ازدواج باشد.

2. فرصت و وسوسه: شرایطی مانند مسافرت های مکرر، خدمت سربازی، یا رویدادهای اجتماعی می تواند فرصت هایی برای خیانت ایجاد کند،  مطالعات نشان میدهد رابطه معنی داری بین مصرف الکل و خیانت زناشویی وجود دارد مشاهدات تایید میکند که بازداری ها توسط الکل کاهش می یابد.

3. میل به هیجان یا فرار : برخی از افراد متاهل برای یافتن تازگی، اشتیاق یا فرار از یک ازدواج که کارکردهای مناسبی ندارد و یا منشا تنش است ممکن است مرتکب پیمان شکنی شوند.

4. تعهد کم: افرادی که کمتر به ازدواج خود متعهد هستند، ممکن است بیشتر در معرض خیانت باشند، به خصوص اگر در مورد رابطه شک داشته باشند.

5. عوامل فردی: برخی از ویژگی های شخصیتی، سبک های دلبستگی، مسائل مربوط به سلامت روان، و تجربیات گذشته با خیانت می تواند خطر خیانت را افزایش دهد.

6. رضایت و نیازهای عاطفی: برخی از افراد به دلیل احساس نارضایتی عاطفی یا جسمی در زندگی زناشویی خود به دنبال روابط خارج از زناشویی هستند که باعث می شود در خانه احساس بی اعتباری یا عدم قدردانی کنند.

7. میل برای ارتباط عاطفی: ارتباط و اتمسفر عاطفی زمانی می توانند در محل کار ایجاد شوند که پیوند یا دوستی خاصی وجود داشته باشد که به چیزی بیشتر تبدیل شود و حمایت عاطفی و درک را فراهم کند که ممکن است در ازدواج وجود نداشته باشد.
8. تنوع و اشتیاق: برخی از افراد برای تجربه اشتیاق و هیجانی که ممکن است در رابطه فعلی آنها وجود نداشته باشد، درگیر موضوع پیمان شکنی می شوند و به نظر میرسد انگیزه اصلی آنها تغییر یا احساس رضایت هستند.
در برخی موارد دیگر ، افراد ممکن است روابطی را به عنوان نوعی انتقام یا منبعث از احساس ناامنی در شریک زندگی خود مرتکب شوند تحلیل اینگونه مواردی از عهده یک یادداشت اینترنتی خارج است توصیه میشود چنانچه چنین تمایلات و تفکراتی را کسی تجربه کند بایستی با متخصصان سلامت روان و زوج درمانگر مراحعه نمایند

لیلا حضرتی روانشناس و مدیر مرکز جویا در خاتمه این مطلب آورده است انگیزه پیمان شکنی از  ارتباط عاطفی و رضایت تا رسیدگی به نیازهای برآورده نشده یا جستجوی هیجان خارج از ازدواج متفاوت است. درک این نکته ضروری است که دلایل هر فرد برای درگیر شدن در روابط خارج از ازدواج می تواند پیچیده و چند وجهی باشد. توجه به این نکته مهم است که اگرچه این عوامل ممکن است در احتمال خیانت نقش داشته باشند، اما این رفتار را توجیه نمی کنند. تقلب در نهایت انتخابی است که توسط فرد انجام می شود روابط خارج از ازدواج بدون در نظر گرفتن تاب آوری، می تواند تأثیرات منفی قابل توجهی بر افراد درگیر، روابط اولیه آنها و خانواده ها داشته باشد.