یکشنبه, ۲۷ خرداد, ۱۴۰۳ / 16 June, 2024


«گیل‌گَمش»‌، از نخستین اسطوره‌های آفرینش دوران باستان‌
۱۴۰۳/۰۲/۲۹ / خبرگزاری ایسنا / استانها

«گیل‌گَمش»‌، از نخستین اسطوره‌های آفرینش دوران باستان‌

یک دکتری تاریخ باستان گفت: گیل‌گَمش یکی از نخستین اسطوره‌های آفرینش دوران باستان است که از میان رودان به زاگرس آمده است.

یک دکتری تاریخ باستان عنوان کرد: «گیل‌گَمش»‌، از نخستین اسطوره‌های آفرینش دوران باستان‌

ایسنا/لرستان یک دکتری تاریخ باستان گفت: گیل‌گَمش یکی از نخستین اسطوره‌های آفرینش دوران باستان است که از میان رودان به زاگرس آمده است. دکتر سهم‌الدین خزایی در حاشیه نشست تخصصی جشنواره ملی اقوام ایران زمین در خصوص اسطوره «گیل‌گَمش» درگفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: هم‌اکنون تصاویری در لرستان داریم که بومی این منطقه نیست و ممکن است تحت تاثیر روابطی که بین زاگرس‌نشینان با اهالی بین‌النهرین (میان‌رودان) وجود داشته با زاگرس آمده است.

وی اضافه کرد: یکی از این تصاویر اسطوره «گیل‌گَمش» است که یکی از نخستین اسطوره‌های آفرینش دوران باستان است که در بین‌النهرین وجود دارد و روی ۱۳ لوح گِلی نوشته شده و در کتابخانه «آشوربانی‌پال» بدست آمده است.

عضو هیات علمی دانشگاه لرستان بیان کرد: ترجمه این لوح‌ها گلی نشان می‌دهد که گیل‌گَمش پس از اینکه دوستش انکیدو (Enkidu) را از دست می‌دهد به دنبال جاودانگی است و این داستان روی ۱۳ لوح گِلی آمده است.

این  دکتری تاریخ باستان دانشگاه لرستان با بیان اینکه داستان گیل‌گَمش در نهایت به جایی می‌رسد که داستان ماندگاری را در خود گیل‌گمش بیان می‌کند، گفت: گیل‌گمش در بین مفرغ‌های لرستان نیز وجود دارد که به شکل ایزدی است که پوزه دو جانور را در طرفین خود گرفته و دارد آنها را از بین می‌برد.

خزایی ادامه داد: بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ سال حکومت کاسی‌ها ثبت شده که آنان ارتباطاتی تنگاتنگ با بین‌النهرین داشتند و براساس همین ارتباطات است که بخشی از این اسطوره‌ها به زاگرس منتقل شدند.

وی خاطرنشان کرد: اسطوره‌ها فقط به شکل تصاویر و مکتوب منتقل نشدند بلکه از طریق صدا، موسیقی و رقص نیز منتقل شدند و ریشه اسطوره‌ها را می‌توان در آنها دید.

به گزارش ایسنا، آیین اختتامیه چهارمین جشنواره ملی «اقوام ایران زمین» قرار است ۳۱ اردیبهشت‌ ماه به همت جهاد دانشگاهی لرستان و به میزبانی دانشگاه لرستان برگزار شود.

انتهای پیام  خبرنگار آزیتا یوسفیان دبیر زهرا حبیب پور دبیر ابراهیم شریفی لینک کوتاه برچسب‌ها: استانی-فرهنگی و هنری گیل‌گمش نشست تخصصی جشنواره ملی اقوام ایران انکیدو بین‌النهرین اسطوره آشور بانی‌پال زاگرس چهارمین جشنواره اقوام ایران زمین جشنواره اقوام ایران زمین لینکستان خرید برنج ایرانی مستقیم از کشاورز با کف قیمت بازار آخرین قیمت انواع برنج ایرانی در سال 1403 خدمات سئو سایت دانلود آهنگ خرید بلیط هواپیما سانا‌پرس بوکینگ مبلمان اداری چوب ترمو دانلود آهنگ سویل موزیک جمینجا خرید سی پی ارزان آپ موزیک موزیکفا سایت تخصصی فیلم و سریال تماشای فیلم بلیط هواپیما فلای‌تو‌دی بلیط هواپیما تو‌ر دبی روغن هیدرولیک سرور مجازی ایران خبرگردون طراحی سایت پیوان قیمت ملیگرد امروز خرید هاست فروشگاه تخصصی تشک و تخت عطاری آنلاین در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:-لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.-«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.- ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود. نظرات شما در حال پاسخ به نظر « » هستید. × لغو پاسخ لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید ارسال