شنبه, ۱۹ خرداد, ۱۴۰۳ / 8 June, 2024


افزایش طول عمر بیماران مبتلا به تالاسمی شدید در سیستان و بلوچستان
۱۴۰۳/۰۲/۱۸ / خبرگزاری ایسنا / ...

افزایش طول عمر بیماران مبتلا به تالاسمی شدید در سیستان و بلوچستان

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: با تلاش های موثر کادر درمان، طول عمر بیماران مبتلا به تالاسمی شدید(ماژور) در شهرهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان به ۴۱ سال افزایش یافت.

افزایش طول عمر بیماران مبتلا به تالاسمی شدید در سیستان و بلوچستان

ایسنا/سیستان و بلوچستان معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: با تلاش های موثر کادر درمان، طول عمر بیماران مبتلا به تالاسمی شدید(ماژور) در شهرهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان به ۴۱ سال افزایش یافت. دکتر محمدکاظم مومنی در گفت وگو با ایسنا، افزود: خوشبختانه با انجام مراقبت های منظم تحت نظر فوق تخصصان خون و چکاپ دوره‌ای توسط متخصصین قلب وعروق و غدد و همچنین آموزش موارد مهمی مانند تغذیه خاص بیماران تالاسمی، مراقبت های مرتبط با سلامت روان، ارتقاء سطح کیفی زندگی، تزریق به موقع خون، از جمله موارد مهمی است که به افزایش طول عمر این بیماران کمک کرده است.

وی با بیان اینکه در یک دهه قبل بیماران مبتلا به تالاسمی ماژور تنها به میزان ۱۰ تا ۱۲ سال زنده می ماندند، ادامه داد: در حال حاضر هزار و ۶۱۱ بیمار مبتلا به تالاسمی نوع شدید در شهرهای زاهدان، خاش، سراوان، میرجاوه و سیب و سوران زندگی می کنند که علت شمار بالای مبتلایان، افزایش طول عمر این بیماران است.

وی همچنین گفت: میزان تولد نوزادان مبتلا به تالاسمی ماژور از سال ۱۴۰۰ تا پایان سال گذشته به میزان ۵۰ درصد کاهش داشته است که این امر ثمره آموزش های گسترده به خانواده ها در خصوص عوارض روحی و جسمی این بیماری بر فرد مبتلاست.

دکتر مومنی گفت: افراد مبتلا به این نوع تالاسمی تا پایان عمرمجبورند  هر ماه چندین نوبت در بیمارستان بستری شده و خون تزریق کنند و در چنین شرایطی، تحصیل، اشتغال به کار و انجام امور روزمره برای فرد مبتلا بسیار مشکل است.

وی با اشاره به اینکه در صورت ازدواج دو فرد مبتلا به تالاسمی خفیف با یکدیگر، فرزند مبتلا به تالاسمی شدید متولد می شود، ادامه داد: در صورتی که دو فرد مبتلا به تالاسمی خفیف با یکدیگر ازدواج کنند پیش از اقدام به بارداری و در ماه های اول بارداری باید برای تشخیص احتمال ابتلای جنین به تالاسمی شدید به آزمایشگاه ژنتیک بیمارستان علی اصغر (ع) زاهدان مراجعه کنند.

معاون درمان دانشگاه گفت: انجام آزمایشات پیش از تولد برای تشخیص ابتلا به تالاسمی، بصورت رایگان انجام می شود.

انتهای پیام دبیر شیده ناعمی دبیر حمیدرضا کیاسی لینک کوتاه برچسب‌ها: استانی-اجتماعی سيستان و بلوچستان بیماران تالاسمی لینکستان خرید برنج ایرانی مستقیم از کشاورز با کف قیمت بازار آخرین قیمت انواع برنج ایرانی در سال 1403 خدمات سئو سایت دانلود آهنگ خرید بلیط هواپیما سانا‌پرس ماهان موزیک بوکینگ مبلمان اداری چوب ترمو دانلود آهنگ سویل موزیک جمینجا خرید سی پی ارزان آپ موزیک موزیکفا سایت تخصصی فیلم و سریال تماشای فیلم بلیط هواپیما فلای‌تو‌دی بلیط هواپیما تو‌ر دبی نهال‌ گردو روغن هیدرولیک سرور مجازی ایران خبرگردون طراحی سایت پیوان قیمت ملیگرد امروز خرید هاست فروشگاه تخصصی تشک و تخت در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:-لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.-«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.- ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود. نظرات شما در حال پاسخ به نظر « » هستید. × لغو پاسخ لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید ارسال