یکشنبه, ۲۷ خرداد, ۱۴۰۳ / 16 June, 2024


ساماندهی سگ‌های بی‌پناه، نیازمند مشارکت جمعی شهرداری‌هاست
۱۴۰۳/۰۲/۲۲ / خبرگزاری ایسنا / استانها

ساماندهی سگ‌های بی‌پناه، نیازمند مشارکت جمعی شهرداری‌هاست

مسئول یک مؤسسه محیط‌زیستی دوستدار طبیعت در استان گیلان با بیان اینکه ساماندهی سگ‌های بی‌پناه نیاز به زمان، برنامه‌ریزی مناسب و مشارکت همزمان تمام شهرداری‌ها در استان دارد، گفت: به دلیل محدودیت مکان این نهادها می‌توانند این حیوانات را پس از عقیم‌سازی و پلاک گذاری با در نظر گرفتن شروط برای نگهبانی به مردم و نهادها واگذار کنند و در هر دوره به تدریج تعداد سگ‌ها کمتر خواهد شد.

ساماندهی سگ‌های بی‌پناه، نیازمند مشارکت جمعی شهرداری‌هاست

ایسنا/گیلان مسئول یک مؤسسه محیط‌زیستی دوستدار طبیعت در استان گیلان با بیان اینکه ساماندهی سگ‌های بی‌پناه نیاز به زمان، برنامه‌ریزی مناسب و مشارکت همزمان تمام شهرداری‌ها در استان دارد، گفت: به دلیل محدودیت مکان این نهادها می‌توانند این حیوانات را پس از عقیم‌سازی و پلاک گذاری با در نظر گرفتن شروط برای نگهبانی به مردم و نهادها واگذار کنند و در هر دوره به تدریج تعداد سگ‌ها کمتر خواهد شد. امین شریف در گفت‌وگو با ایسنا درباره وضعیت ساماندهی سگ‌های بلاصاحب یا بی‌پناه در شهرهای استان گیلان، اظهار کرد: ساماندهی و عقیم‌سازی سگ‌های بی‌پناه نیاز به برنامه‌ریزی‌های کوتاه مدت، بلند مدت و دائمی دارد و در هر دوره درصد قابل توجهی از مشکلات ساماندهی کاهش می‌یابد.

وی افزود: علاوه بر این ساماندهی و عقیم‌سازی سگ‌های بی‌پناه حداقل به بازه زمانی پنج ساله، تکرار و تداوم در این کار نیاز دارد که در هر دوره درصد قابل توجهی از مشکلات کاهش می‌یابد.

وی با بیان اینکه طبق قانون، شهرداری‌ها متولی ساماندهی سگ‌های بی‌پناه هستند، گفت: شهرداری‌ها می‌توانند پس از عقیم‌سازی و پلاک‌گذاری سگ‌های بی‌پناه، این حیوانات را به مردم در روستاها یا مراکزی که متقاضی استفاده از سگ‌ها برای نگهبانی در مکان مشخص هستند با در نظر گرفتن شرایط واگذار کنند.

شریف با بیان اینکه شهرداری‌های رشت، لاهیجان، لنگرود و برخی دیگر از شهرداری‌ها کار ساماندهی سگ‌های بی‌پناه را آغاز کردند، تصریح کرد: برای به دست آوردن نتیجه مطلوب در سطح استان باید تمام شهرداری‌ها کار ساماندهی سگ‌های بی‌پناه را به‌طور همزمان انجام دهند، چون سگ‌ها از شهری به شهری دیگر حرکت می‌کنند و اگر به تنهایی در برخی از شهرها این مهم صورت گیرد و عقیم‌سازی در تمام نقاط اتفاق نیفتد، با مشکلات دیگری مواجه می‌شویم.

وی با بیان اینکه سگ حیوان بازیگوشی است و دویدن را دوست دارد، تصریح کرد: به همین دلیل در کنار مردم در بوستان‌ها می‌دوند و بازی می‌کنند، وقتی شهروندی از سگ‌ها بترسد و عکس‌العمل نشان دهند، ممکن است در بعضی مواقع مشکل ساز شود.

این دوستدار حیوانات تاکید کرد: شهروندان می‌توانند در نقاطی که سگ‌ها تجمع زیاد دارند و مشکل ساز هستند مراتب را به شهرداری‌ها و سازمان‌های مردم نهاد گزارش دهند، تا آنها در جهت برطرف کردن مشکل به طور درست اقدام کنند.

شریف خاطرنشان کرد: کم شدن تعداد سگ‌ها با رعایت درست دستورالعمل ابلاغی وزارت کشور به شهرداری اتفاق می‌افتد و نیازمند مشارکت و همراهی سایر نهادها مانند دامپزشکی، محیط زیست و مردم است.

وی با اشاره به مشکلات موجود در مراکز نگهداری حیوانات و سگ‌های بی‌پناه در استان، گفت: تمام مراکز دارای ظرفیت خاص و محدود برای سگ‌های بی‌پناه هستند و نیاز است که نهادهای مربوطه با این مراکز همکاری کنند و با نصب تابلو و آگاهی‌رسانی مردم شهر یا روستا را که متقاضی نگهداری سگ‌های بی‌پناه عقیم‌سازی شده برای نگهبانی هستند به این مراکز هدایت کنند.

شریف با بیان اینکه واکسیناسیون هاری توسط دامپزشکی به صورت رایگان انجام می‌شود، افزود: عقیم سازی، غذادهی حیوانات در مرکز و واکسیناسیون هفت‌گانه هزینه بر است و نیازمند حمایت مالی و معنوی از نهادهای مربوطه است.

وی با بیان اینکه دوستداران و حامیان سگ‌های بی‌پناه تمایلی به رهاسازی این حیوانات در طبیعت به‌دلیل خطراتی که حیات وحش را تهدید می‌کنند، ندارند و حامیان حیوانات اهلی به‌طور یقین حیوانات حیات وحش را هم دوست دارند، گفت: واگذاری سگ‌های بی‌پناه به نهادها و مردم در روستاها به صورت ساماندهی شده و شناسنامه‌دار می‌تواند به حل این مهم در سطح شهرها کمک کند.

این کارشناس محیط زیست با تاکید بر اینکه اگر هر سازمانی به وظیفه خود به درستی عمل کند شاهد کشتار سگ‌های بی‌پناه و آسیب به شهروندان نخواهیم بود، گفت: می‌توانیم با الگوگیری از کشور ترکیه و کشورهای همسایه در نگهداری از سگ‌های بی‌پناه این مهم را حل کنیم، تمام سگ‌ها پلاک گذاری شده و نهادهایی مانند محیط زیست و دامپزشکی آموزش‌های لازم را به NGO ها برای نگهداری و حمایت از این سگ‌ها ارائه می‌کنند.

شریف، آموزش توسط محیط زیست و دامپزشکی را برای مراکز حامیان سگ‌های بی‌پناه، سازمان‌های مردم نهاد، آموزش از طریق رسانه‌ها به شهروندان برای مواجهه و رفتار با این حیوانات برای جلوگیری از آسیب به شهروندان، جلوگیری از کشتار سگ، برنامه‌ریزی مشخص و همکاری تمام شهرداری‌های استان برای جمع‌آوری و ساماندهی سگ‌های بی‌پناه را از موارد مهم برای حل مشکل در شهرها بیان کرد.

وی با بیان اینکه مشاهده شده مردم در بعضی از نقاط در کنار سواحل و یا حتی شهرها به غذادهی سگ‌های بی‌پناه اقدام می‌کنند و آنها را دوست دارند اما این مهم را نمی‌توان به همه تعمیم داد، گفت: نوع رفتار با این حیوان باید با استفاده از رسانه‌های گروهی آموزش داده شود تا میزان آسیب به مردم کاهش یابد و مردم هم با مشاهده تجمع مشکل ساز سگ‌ها، مراتب را به شهرداری‌ها و سازمان‌های مردم نهاد مربوط به هر شهر و منطقه گزارش دهند.

وی در خاتمه با بیان اینکه سگ‌های بی‌پناه همه جا مشکل نیستند و همه جا هم همه چیز خوب نیست، تاکید کرد: در یک مکان مشکل وجود دارد و یک مکان همه چیز خوب است، ساماندهی سگ‌های بی‌پناه به زمان نیاز دارد و مشارکت جمعی شهرداری‌ها را در ساماندهی همزمان این حیوانات می‌طلبد.

انتهای پیام خبرنگار مریم روشندل دبیر آزیتا کریمی دبیر پونه نیکوی لینک کوتاه برچسب‌ها: استانی-اجتماعی سگهای بلاصاحب سگ های بدون صاحب دوستدار حیوانات اخبار مرتبط رئیس سازمان پسماند شهرداری رشت عنوان کرد بحران غذادهی غیراصولی به سگ‌های بلاصاحب ادامه دارد لینکستان خرید برنج ایرانی مستقیم از کشاورز با کف قیمت بازار آخرین قیمت انواع برنج ایرانی در سال 1403 خدمات سئو سایت دانلود آهنگ خرید بلیط هواپیما سانا‌پرس ماهان موزیک بوکینگ مبلمان اداری چوب ترمو دانلود آهنگ سویل موزیک جمینجا خرید سی پی ارزان آپ موزیک موزیکفا سایت تخصصی فیلم و سریال تماشای فیلم بلیط هواپیما فلای‌تو‌دی بلیط هواپیما تو‌ر دبی نهال‌ گردو روغن هیدرولیک سرور مجازی ایران خبرگردون طراحی سایت پیوان قیمت ملیگرد امروز خرید هاست فروشگاه تخصصی تشک و تخت در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:-لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.-«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.- ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود. نظرات شما در حال پاسخ به نظر « » هستید. × لغو پاسخ لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید ارسال