شنبه, ۱۲ خرداد, ۱۴۰۳ / 1 June, 2024


قلمرو فرانسه در اقیانوس آرام شورش کرد
۱۴۰۳/۰۲/۲۹ / سایت فرهیختگان / بین‌المللی

قلمرو فرانسه در اقیانوس آرام شورش کرد

پیشنهاد تغییر در انتخابات توسط دولت امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه آخرین نقطه‌عطف تنش‌های طولانی‌مدت بر سر حاکمیت فرانسه بر جزیره کالدونیای جدید در اقیانوس آرام است. این منطقه در شرق استرالیا قرار دارد.

۲ ساعت قبل۰0 0 ضدفرانسوی بازی؛قلمرو فرانسه در اقیانوس آرام شورش کردپیشنهاد تغییر در انتخابات توسط دولت امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه آخرین نقطه‌عطف تنش‌های طولانی‌مدت بر سر حاکمیت فرانسه بر جزیره کالدونیای جدید در اقیانوس آرام است. این منطقه در شرق استرالیا قرار دارد.

به گزارش اسکای‌نیوز، نیروهای کمکی پلیس به‌عنوان بخشی از سرکوب امنیتی بزرگ پس از چند روز شورش وارد قلمرو فرانسه در اقیانوس آرام، در کالدونیای جدید شدند. پس از اعمال وضعیت اضطراری در فرانسه برای مقابله با ناآرامی‌ها، پلیس امنیتی فرانسه وارد عمل شد. به گفته لپییس لوفران، کمیسر عالی فرانسه درحالی‌که اوضاع اکنون آرام‌تر است، درگیری‌ها در نومئا پایتخت ادامه دارد. گابریل آتال، نخست‌وزیر فرانسه پس از نشستی که در کاخ الیزه در پاریس داشت، اعلام کرد اقداماتی برای بازگرداندن آرامش به کالدونیا انجام خواهد شد. مشکل اصلی کالدونیا و نگرانی رهبران آنها از قانون انتخاباتی جدید، کمرنگ شدن تاثیر نقش بومیان در این منطقه است. براساس قانون تصویب‌شده هر فرانسوی که حدود ۱۰ سال ساکن کالدونیا باشد، حق رای و شرکت در انتخابات را دارد. مردم این منطقه نیز خواهان عدم دخالت دولت فرانسه در قانون‌ اساسی‌شان هستند. این اعتراضات اولین موج مقابله با دخالت‌های فرانسه در دولت‌ها نبوده است. بسیاری از کشورهای آفریقایی که پیشتر جزء مستعمرات فرانسه حساب می‌شدند و قریب به ۶۰ سال است که به استقلال رسیده‌اند، هنوز هم از حضور نظامی نیروهای فرانسوی در کشورشان ناراضی بوده و اقداماتی در جهت اخراج هرچه سریع‌تر آنان از کشور صورت می‌دهند. یکی از این کشورها سنگال است. خبرگزاری رویترز گزارشاتی را مبنی‌بر اعتراض نخست‌وزیر سنگال از حضور نظامی فرانسوی‌ها منتشر کرده است. «عثمان سونکو» نخست‌وزیر این کشور در کنفرانس خبری مشترکی با حضور «ژان لوک ملنشون» سیاستمدار چپگرای فرانسوی نسبت به حضور نیروهای نظامی فرانسوی در کشورش ابراز نگرانی کرده و خواستار خروج آنها شده است. پیش از این کشورهایی مانند مالی، بورکینافاسو و نیجر دست به اخراج نظامیان فرانسوی زده‌اند. پاریس طی سال‌های اخیر با شورش و تضعیف توانایی‌هایش در مناطق تحت نفوذ خود روبه‌رو شده است.

بیشتر بخوانید نصب بیلبوردهای ضدفرانسوی در نوفل لوشاتو تهرانماکرون عملیات ایران را محکوم کرددولت مکرونتغییر در انتخاباتحاکمیت فرانسهکالیدونیالینک کوتاه: