سه شنبه, ۱۵ خرداد, ۱۴۰۳ / 4 June, 2024


موضوع اقتصاد پایدار و تامین مالی و سرمایه‌گذاری در همایش شهر پایدار
۱۴۰۳/۰۲/۲۴ / سایت نود اقتصادی / اقتصادی

موضوع اقتصاد پایدار و تامین مالی و سرمایه‌گذاری در همایش شهر پایدار

قادری گفت: از ۲۰ کشور جهان و شهرهای مطرح آنها از جمله سئول، دبی، وین در اتریش، شهرهای چین، عربستان، استانبول ترکیه، ارمنستان، عراق، عمان، دوحه قطر و سایر کشورها، شهرداران این شهرهای پیشرو، درهمایش و نمایشگاه حضور فعال خواهند داشت.

موضوع اقتصاد پایدار و تامین مالی و سرمایه‌گذاری در همایش شهر پایدار

قادری گفت: از ۲۰ کشور جهان و شهرهای مطرح آنها از جمله سئول، دبی، وین در اتریش، شهرهای چین، عربستان، استانبول ترکیه، ارمنستان، عراق، عمان، دوحه قطر و سایر کشورها، شهرداران این شهرهای پیشرو، درهمایش و نمایشگاه حضور فعال خواهند داشت. به گزارش «نود اقتصادی» محمدرضا قادری دبیر علمی نمایشگاه بین‌المللی شهر پایدار در نشست خبری «دومین اجلاس و نمایشگاه بین‌المللی شهرپایدار» اظهار کرد: نمایشگاه شهر پایدار با محورهای اقتصاد پایدار، حمل‌ونقل پایدار، انرژی‌های نو و تجدیدپذیر، ساختمان‌های هوشمند و پایدار، دولت هوشمند و مدیریت شهری هوشمند و پایدار برگزار می‌شود. این موضوع ابعاد اقتصادی، اجتماعی و زیست‌محیطی دارد. همچنین شهرداران و نمایندگان شهرهای سئول از کره، دبی از امارات، وین اتریش، استانبول از ترکیه، ریاض از عربستان و شهرهای مختلف چین، روسیه، ارمنستان و قطر برای شرکت در این نمایشگاه و همایش اعلام آمادگی کرده اند.

وی گفت: هدف از تشکیل کنسرسیومی از شرکت‌های فناور ایرانی و کشورهای پیشرو در حوزه شهر پایدار این است که تحت عنوان کنسرسیوم بین‌المللی، از تجارب و دستاوردهای پایداری و هوشمندسازی کشورها استفاده کنیم و تاکنون روسیه، چین، هند، امارات و ترکیه برای عضویت در کنسرسیوم اعلام آمادگی کرده‌اند.

محمدرضا قادری دبیر علمی نمایشگاه و همایش شهر پایدار در جمع خبرنگاران گفت: دومین نمایشگاه و همایش شهر پایدار از 17 تا 20 مهرماه 1403 در کیش برگزار می شود و علاوه بر شرکت های فعال در حوزه فناوری و نوآوری، صنایع و خدمات مرتبط با شهر پایدار، مسوولان اقتصادی، مدیران و کارشناسان وزارتخانه های مرتبط و نخبگان و صاحب نظران در زمینه شهرپایدار، از کشورهای مختلف عمدتا آسیایی و برخی کشورهای اروپایی نیز، شهرداران شهرهای بزرگ که در زمینه شهرپایدار پیشرو هستند حضور خواهند داشت.

مدیر هلدینگ چهارفصل که برگزار کننده نمایشگاه و همایش شهرپایدار است با اشاره به مسوولان کشورهای خارجی که در این نمایشگاه حضور دارند افزود: از ۲۰ کشور جهان و شهرهای مطرح آنها از جمله سئول، دبی، وین در اتریش، شهرهای چین، عربستان، استانبول ترکیه، ارمنستان، عراق، عمان، دوحه قطر و سایر کشورها، شهرداران این شهرهای پیشرو، درهمایش و نمایشگاه حضور فعال خواهند داشت. در تشکیل کنسرسیوم هوشمندسازی شهری در ایران نیز علاوه بر شرکت های فناوری و دانش بنیان ایران، تاکنون از کشورهای چین، روسیه، امارات، هند و ترکیه شرکت‌هایی ابراز تمایل کرده و حضور قوی دارند.

حضور شهرداران به جای سفرا و نمایندگان کشورها در نمایشگاه امسال

قادری با اشاره به تفاوت حضور مسوولان خارجی در نمایشگاه و همایش شهرپایدار 1403 با نمایشگاه قبلی گفت: در نمایشگاه 1401 اعضای شوراهای شهر و شهرداران کشورهای مختلف از نمایشگاه بازدید کردند اما در نمایشگاه امسال قرار است که به جای سفرا و نمایندگان، خود شهرداران شهرهای بزرگ و با تجربه و پیشرو در ایجاد شهر پایدار در نمایشگاه کیش حضور یابند و به انتقال تجربه و دستاوردهای خود بپردازند و در گفتگو با بازدیدکنندگان و در سخنرانی‌ها و در کارگاه‌ها به انتقال نظرات و تجربه خود مبادرت ورزند.

مدیر هلدینگ چهارفصل افزود: تاکنون شهرداران ۲۰ شهر بزرگ آسیایی و اروپایی برای حضور در نمایشگاه و همایش شهر پایدار کیش ابراز تمایل کرده اند تا دستاوردها و تجربیات خود را در این نمایشگاه و همایش مطرح کنند.

وی اظهار داشت: شرکت های حاضر در این نمایشگاه از حوزه‌های مختلف صنعت، صنعت سبز، حمل و نقل، خودروهای برقی، شرکت‌های حمل و نقل، شرکت‌های فناوری، آب و تصفیه آب، ساختمان‌های هوشمند و... هستند و این شرکت ها از ایران و کشورهای مختلف آسیایی، برای شرکت در نمایشگاه و ارائه دستاوردها، محصولات، خدمات وتجربیات خود اعلام آمادگی کرده اند تا زمینه همکاری دو جانبه بین ایران و کشورهای مختلف جهان برای پیگیری موضوعات مرتبط با شهرپایدار فراهم شود.

موضوع اقتصاد پایدار و تامین مالی و سرمایه‌گذاری در همایش شهر پایدار

وی با اشاره به موضوع محوری همایش شهر پایدار گفت: همچنین موضوع اقتصاد پایدار و تامین مالی و سرمایه‌گذاری به عنوان موضوع همایش انتخاب شده و با مشارکت بانک‌ها و بیمه‌ها، نخبگان و صاحب نظران دانشگاهی برگزار خواهد شد. موضوعاتی مانند دولت هوشمند، مدیریت شهری هوشمند و نوآوری‌های مختلف در سخنرانی ها و مقالات، کارگاه ها و کلاس های آموزشی در دستور کار خواهد بود.

وی گفت: همایش شهر پایدار که همزمان با برگزاری این نمایشگاه با حضور شرکت‌های سرمایه‌گذاری و تامین مالی پایدار و صاحب نظران و نخبگان مرتبط با موضوع سرمایه‌گذاری برگزار می شود.

موضوع همایش امسال تامین سرمایه برای شهرهای پایدار است و از این جهت سرمایه‌گذاری و تامین منابع و پول برای صنایع و خدمات مختلف که به هوشمندسازی و توسعه شهر پایدار می‌اندیشند یک ضرورت است.

مشارکت وزارتخانه ها و نهادهای مالی

وی با اشاره به مشارکت مسوولان و نهادهای دولتی و خصوصی در نمایشگاه و همایش شهر پایدار گفت: وزارتخانه‌های صمت، کشور، اقتصاد و... حضور فعال خواهند داشت. همچنین بانک ها و بیمه ها و نهادهای مالی در رابطه با موضوع تامین مالی و سرمایه گذاری در شهر پایدار در این همایش و نمایشگاه حضور خواهند داشت.

دعوت از نخبگان و صاحب نظران شهر پایدار برای حضور در همایش

قادری در پاسخ به این سوال که در بخش علمی همایش از چه افراد شاخصی در جهان برای سخنرانی و ارائه مقاله دعوت شده است گفت: تاکنون از افرادی شاخص در دنیا که در مسائل علمی و فنی صاحب نظر هستند دعوت کرده ایم که در این همایش حضور یابند. یک استاد صاحب نام از دانشگاه صنعتی وین که در حمل و نقل پایدار صاحب نظر است، افرادی از دانشگاه‌های شریف، تهران و علم و صنعت در موضوعات مختلف توسعه شهری دعوت شده اند تا در این همایش سخنرانی کنند و با صاحب نظران گفتگو داشته باشند. همچنین از اساتید داخلی و بین‌المللی دعوت کرده ایم تا تجارب و نظرات خود را در مسئله شهر پایدار اعلام کنند.

کارگاه های آموزشی

همچنین کلاس‌ها و کارگاه‌های آموزشی در ارتباط با موضوع سرمایه‌گذاری، بهسازی، توسعه و هوشمندسازی و تامین مالی صنایع و خدمات، توسعه صادرات، افزایش تولید، ساخت و سازهای پایدار، کلان پروژه‌های پایدار و... در این همایش قابل ارائه است.

 ویژگی نمایشگاه این است که به صورت بین المللی برگزار می‌شود و شهرهای مختلف آسیایی و پیشرو در ایجاد شهر پایدار در قالب پاویون‌های مختلف حضور خواهند یافت و تجربه ها و دستاوردهای خود را ارائه می‌دهند. از ۲۰ کشور جهان و شهرهای مطرح آنها از جمله سئول، دبی، وین در اتریش، شهرهای چین، عربستان، استانبول ترکیه، ارمنستان، عراق، عمان، دوحه قطر، درهمایش و نمایشگاه حضور فعال دارند. قرار است ۱۶ کارگاه در زمینه ارائه تجارب کشورهای موفق در زمینه شهر پایدار تشکیل شود.

کنسرسیوم هوشمند سازی و پروژه های پایدار شهری

قادری با اشاره به تشکیل کنسرسیومی از شرکت‌های فناوری و دانش بنیان ایران و شرکت‌های خارجی پیشرو در زمینه هوشمندسازی و پروژه‌های پایدار شهری در ایران گفت: علاوه بر شرکت های فناوری و دانش بنیان ایران، تاکنون از کشورهای چین، روسیه، امارات، هند و ترکیه شرکت‌هایی برای حضور در کنسرسیوم هوشمندسازی شهری در ایران ابراز تمایل کرده اند و حضور قوی دارند.

وی افزود: دبیرخانه کنسرسیوم در تهران ایجاد شده و هدف آن هوشمندسازی شهری در ایران است.

شرکت‌های خارجی با پاویون خدمات و محصولات هوشمندسازی بین‌المللی وحضور نمایندگان شرکت ها و کشورهای مختلف در این نمایشگاه و همایش، حضور خواهند داشت و دستاوردهای خود را ارائه خواهند کرد و در مورد تجربه شهرهای پیشرو در ایجاد شهرپایدار به بازدید کنندگان در نمایشگاه، اطلاع رسانی خواهند کرد تا در حل مسائل پایداری شهرها از دستاوردهای شهرهای پیشرو استفاده کنند.

 تاکنون ۸۰ درصد شرکت های علاقمند به حضوردر این کنسرسیوم ایرانی بوده اند و در کنار شرکت های و شهرهای پیشرو در جهان، در کنسرسیوم بررسی مسائل شهر پایدار در ایران، در هوشمندسازی، بومی‌سازی موضوعات مرتبط با شهر پایدار مشارکت خواهند داشت.

حضور سفرا و نمایندگان کشورها در نمایشگاه 1401

قادری با اشاره به برگزاری نخستین دوره نمایشگاه و همایش شهرپایدار در سال 1401 گفت: در نمایشگاه قبلی سفرا و نمایندگان کشورها و شرکت‌های مختلف حضور داشتند و در پاویون‌ها و غرفه‌های خود به انتقال تجربه پرداختند. ۱۵۰ شرکت مشارکت داشتند و یک سوم نمایشگاه را محصولات و شرکت‌های نوآور و فناور تشکیل می‌داد.

همچنین موضوع فرهنگ‌سازی و حساس کردن صنایع به موضوع فرهنگ در دستور کار بود و دستاوردهای خوبی داشت و به دنبال آن همایش‌ها و سمینارهایی در این زمینه شکل گرفته است. همچنین در وزارت علوم، شورای ساختمان‌ها و شهرهای پایدار ایجاد شده و به تعاملات تجاری نیز توجه شده است. در نمایشگاه قبلی حدود ۷۰ تفاهمنامه همکاری امضا شد.

موضوع شهرپایدار و تغییرات اقلیمی موضوع مشترک تمام کشورها و شهرهای جهان

 قادری با اشاره به اینکه مسائل مشترک کشورها تنها فوتبال و المپیک و تجارت در نمایشگاه‌ها نیست افزود: امروز تمام کشورهای جهان مسئله تغییرات اقلیمی و توسعه پایدار و شهر پایدار را درک کرده و به حفظ سیاره زمین و مسائل محیط زیست اهمیت می‌دهند.

وی با اشاره به حادثه سیل در شهری مانند دوبی اظهار داشت: وقتی شهر دبی با این همه سرمایه‌گذاری با مشکل سیل و بحران ناپایداری مواجه است به این معنی است که در هر نقطه از جهان و در همه شهرها موضوع ناپایداری مطرح است و همه انسان‌ها و شهرنشینان و شهرداران و مسئولان شهری باید به موضوع شهر پایدار، مسائل زیست محیطی و حفظ پایداری در مناطق شهری توجه کنند. بر این اساس موضوعات هوشمندسازی، سرمایه‌گذاری و مسائل مرتبط با آن برای ایجاد پایداری شهری باید مورد توجه قرار گیرد. همچنین مسئله بهداشت آب و فاضلاب، آلاینده‌ها و سایر موضوعات بهداشتی برای شهر پایدار و بهداشت شهری ضروری است. باید بر موضوعات بین‌المللی مشترک مثل محیط زیست، آموزش، سرمایه‌گذاری، فناوری، هوشمندسازی و بومی‌سازی مسائل توسعه پایدار تاکید شود.

وی افزود: دوره اول این نمایشگاه در بهمن ۱۴۰۱ برگزار شد و قرار بود دومی امسال برگزار شود. چون این موضوع جهانی است و در تعامل با سایر کشورها اهمیت دارد. بر این اساس دومین اجلاس و نمایشگاه بین‌المللی شهر پایدار ۱۷ تا ۲۰ مهر در کیش برگزار خواهد شد.

به گفته دبیر علمی نمایشگاه بین‌المللی شهر پایدار، مخاطب این نمایشگاه از بخش‌های نوسازی و بهسازی صنعت، صنعت پایدار، صنعت سبز، حمل‌ونقل، خودروهای برقی و پاک، حمل‌ونقل عمومی، شرکت‌های حمل بهینه، انرژی‌های تجذیدپذیر، مدیریت آب، ساختمان‌های هوشمند، اقتصاد و تامین مالی پایدار با حضور بانک‌ها و بیمه‌ها، دولت هوشمند و مدیریت شهری هوشمند که مجموعه عوامل را پیش‌بینی می‌کند، خواهد بود.

قادری با اشاره به برگزاری پاویون دولت هوشمند در این نمایشگاه، تصریح کرد: همزمان با این نمایشگاه، همایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری و تامین مالی پایدار هم برگزار خواهد شد و نظام مالی تامین سرمایه کشور، روش‌های تامین مالی پایدار را ارائه می‌دهند. بخش سرمایه‌پذیر که نیازمند سرمایه است، از جمله به‌سازی و نوسازی صنایع، هوشمندسازی صنایع، تامین زیرساخت توسعه صادرات، افزایش ظرفیت تولید و غیره هم مخاطب این همایش هستند.

قادری با بیان اینکه این نمایشگاه در منطقه منحصر به فرد است و شهر پایدار کیش به عنوان محور قرار خواهد گرفت، تصریح کرد: هدف این است کنسرسیومی از شرکت‌های فناور ایرانی و کشورهای پیشرو در حوزه شهر پایدار که در نمایشگاه حضور پیدا می‌کنند، برای انتقال تجارب و اجرای پروژه‌های پایداری و هوشمندسازی تشکیل شود. پاویون کنسرسیوم بین‌المللی پایداری و هوشمندسازی هم در نمایشگاه تشکیل می‌شود. در اصل شرکت‌های ایرانی که در حوزه پایداری فعال‌اند و نماینده کشورهایی که اعلام آمادگی می‌کنند، کنسرسیوم تشکیل خواهند داد تا برای حل مشکلات پایداری شهرها همکاری کنند.

وی با بیان اینکه در نمایشگاه قبلی برای اولین بار، بحث پایداری شهرها مطرح شد، گفت: صنایع کشور به صورت جزیره‌ای رشد کرده‌اند، چراکه زیرمجموعه وزارتخانه‌های مختلف هستند، اما می‌توانند در نمایشگاه در حوزه‌های هوشمندسازی و تامین انرژی انتقال تجربه کنند.

قادری همچنین با بیان اینکه از نظر تعاملات تجاری در دوره قبل بیش از ۷۰ تفاهمنامه همکاری امضا شد و بیش از ۲۰۰۰ نفر از نمایشگاه بازدید کردند، اظهار کرد: دور قبل بیشتر سفرای کشورها در نمایشگاه حضور داشتند، اما این دوره بیشتر شاهد حضور شهرداران در قالب پاویون خواهیم بود.

وی با بیان اینکه باید به دنبال جذب سرمایه در مناطق ویژه برای توسعه مناطق باشیم، گفت: برخی شهرهای ما مثل اصفهان دچار مشکلات جدی هستند و گفته می‌شود ممکن است در سال‌های آینده زیست‌پذیر نباشند. بنابراین باید خودمان را آماده کنیم.

قادری با بیان اینکه توسعه پایدار بحث مشترک کشورها است، تصریح کرد: موضوع پدافند غیرعامل و مدیریت بحران هم در نمایشگاه مورد توجه است.