چهارشنبه, ۲۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 15 May, 2024


روایت کاربران خارجی «ایکس» (توییتر سابق) از سرسپردگی شاه اردن
۱۴۰۳/۰۲/۱۰ / خبرگزاری مهر / بین‌المللی

روایت کاربران خارجی «ایکس» (توییتر سابق) از سرسپردگی شاه اردن

کاربران انگلیسی‌زبان «ایکس» (توییتر سابق) در واکنش به نقش مخرب اردن در جریان عملیات «وعده صادق»، ملک عبدالله دوم را به خیانت علیه جهان اسلام و سرسپردگی به محور غربی-عبری متهم کردند.

https://mehrnews.com/x34N43 ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۱۰:۳۳ کد خبر 6091436 بین الملل غرب آسیا و آفریقای شمالی بین الملل غرب آسیا و آفریقای شمالی ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۱۰:۳۳ پرونده «اردن و مسئله فلسطین»/۱۱؛ روایت کاربران خارجی «ایکس» (توییتر سابق) از سرسپردگی شاه اردن

کاربران انگلیسی‌زبان «ایکس» (توییتر سابق) در واکنش به نقش مخرب اردن در جریان عملیات «وعده صادق»، ملک عبدالله دوم را به خیانت علیه جهان اسلام و سرسپردگی به محور غربی-عبری متهم کردند. ‌خبرگزاری مهر، گروه بین‌الملل: از زمانی که ایران در پاسخ به حمله نظامی رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولی سفارت جمهوری اسلامی در دمشق که به شهادت چند مستشار نظامی منجر شد، چندین نقطه نظامی در فلسطین اشغالی را هدف حمله پهپادی و موشکی موفق قرار داد، حمله‌ها در فضای مجازی به اردن تا به امروز ادامه داشته‌است.

قضیه از این قرار بود که پس از عملیات غرورآفرین «وعده صادق»، «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهوری فرانسه در مصاحبه با شبکه RMC گفت که مشارکت هواپیماهای این کشور در رهگیری پرتابه‌های شلیک‌شده از ایران علیه رژیم صهیونیستی بنا به درخواست اردن بوده‌است.

در ادامه انتقاد نهادها و افکار عمومی عربی و اسلامی از نقش اردن در حمایت از رژیم صهیونیستی، «ایمن الصفدی» وزیر امور خارجه اردن در مواضعی به مشارکت این کشور در هدف قرار دادن موشک‌های ایران اذعان کرد. وزیر امور خارجه اردن در گفت‌وگو با شبکه آمریکایی «سی ان ان» گفت: اردن از همه ابزارها برای رهگیری هرگونه پرتابه‌ای که حریم هوایی این کشور را نقض کند، استفاده خواهد کرد.

از آن زمان موجی از حمله‌ها به اردن از سوی کاربران انگلیسی‌زبان شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) به راه افتاده‌است که در ادامه مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

از «خیانت به جهان اسلام» تا «سرسپردگی»

با نگاهی به توییت‌ها برخی ویژگی‌ها و خصلت‌هایی به چشم می‌خورد که کاربران برای تشریح ماهیت شخصیتی شاه اردن به کار برده‌اند.

یک کاربر انگلیسی‌زبان در صفحه شخصی خود در ایکس (توییتر سابق) ، ضمن تاکید بر «همبستگی با فلسطین»، با اشاره به رفتار اخیر اردن، نوشته‌است که «آپارتاید در جهان ما جایی ندارد و کشورهایی که تصمیم به کمک به اسرائیل می‌گیرند، خود را در سمتی اشتباه خواهند دید.»

همین کاربر در توییت خود، «ملک عبدالله دوم» پادشاه اردن را «خائن در جهان اسلام» نامیده است.

کاربر دیگری نوشت که او نتوانست هواپیماها، پهپادها و موشک‌های اسرائیلی را هنگام حمله به عراق، سوریه و ایران (حمله به کنسولگری جمهوری اسلامی در دمشق) ساقط کند.

وی اضافه کرد که هرگز فلسطین آزاد نخواهد شد؛ وقتی شما از پشت سر به عرب‌ها خنجر می‌زنید.

همین موضوع از سوی کاربر دیگری البته به گونه‌ای دیگر مطرح می‌شود. او نوشت: اردن از اسرائیل در مقابل پهپادهای ایرانی دفاع کرد اما هرگز یک پهپاد اسرائیل را ساقط نکرد.

این کاربر نگاهی نیز به جنایت‌های رژیم صهیونیستی در غزه دارد و تاکید می‌کند که شاه اردن که می‌توانست با ایستادگی مقابل رژیم صهیونیستی، «الگو» باشد، اینک یک «بزدل» است.

دو کاربر دیگر نیز به پادشاه اردن در زمینه حمایت از رژیم صهیونیستی تاخته‌اند؛ یکی از این کاربران عمر پادشاه اردن را تمام شده می‌داند و کاربر دیگری، ملک عبدالله دوم را با لباس نظامی به تصویر کشیده که بر دوش‌ها و بازوان وی، درجه‌های نظامی ارتش رژیم صهیونیستی قرار گرفته‌است. این کاربر با تصویر خود در صدد آن است تا شاه اردن را یک نظامی صهیونیست معرفی کند.

کاربر دیگری معتقد است که اردن تصمیم گرفت که بین تعظیم در برابر رژیم صهیونیستی و آمریکا یا خدا، یکی را برگزیند.

مردم اردن، قربانی تصمیم اشتباه پادشاه

برخی از کاربران فضای مجازی بر این باور بودند که مردم اردن باید مقابل تصمیم‌های غلط شاه قد علم کنند و برخی نیز از اثرها و پیامدهای این تصمیم‌گیری بر جان مردم این کشور سخن به میان آورده‌اند.

کاربری در این زمینه نوشته‌است: اردن نباید از مردم خود به عنوان سپر انسانی برای پهپادهایی که به اسرائیل حمله می‌کنند، استفاده کند…. جان مردم اردن باید برای دولت آنها بیشتر از اسرائیل مهم باشد.

کاربر دیگری، ملک عبدالله دوم را «بی‌لیاقت» و مردم این کشور را «نادان» خطاب کرده که اجازه می‌دهند چنین فردی در مسند باقی بماند.

«اندرو ورلی» عضو حزب سبز ایرلند نیز از دریچه دموکراسی به اردن نگاه می‌اندازد و می‌نویسد: نکته جالب قضیه این است که اگر در اردن یک دموکراسی حاکم بود، مردم این کشور به خاتمه روابط با اسرائیل رأی می‌دادند اما در دموکراسی همیشه به نتیجه‌های مورد نظر دست پیدا نمی‌کنید.

تاکید کاربران بر پیروزی ایران در عملیات «وعده صادق»

کاربری با در این باره توییت زده‌است: «شکست؟ عملیات نظامی ایران به نام «عملیات صادق» (True Promise) علیه هدف‌هایی در اسرائیل در واقع یک موفقیت چشمگیر بود.»

این کاربر ادامه داد که ایران به تنهایی این عملیات را انجام داد، در حالی که رژیم صهیونیستی به کمک سه قدرت هسته‌ای به علاوه اردن احتیاج داشت. این کاربر با استفاده از عبارت «پادشاه کوچک اردن» در صدد تحقیر این کشور و عدم اثرگذاری آن بر معادله‌های منطقه‌ای برآمد.

کاربر هندی نیز هراس سران رژیم صهیونیستی از عملیات غرورآفرین موشکی و پهپادی ایران را برجسته می‌کند. این کاربر با درج یک هواپیمایی که معتقد است، نتانیاهو کابینه او را فراری داده‌اند، نوشته‌است: جنگ با تروریست‌های صهیونیست فعلاً به پایان رسیده‌است. خوبی آن، این بود که به جز اردن، دیگر کشورها با ایران بودند.

کاربر دیگری، تنها کشور مسلمان حامی جدی فلسطین را «ایران» دانست و نوشت: ایران تنها کشور مسلمانی است که به فلسطین کمک می‌کند. سعودی‌ها از اسرائیل حمایت کرده‌اند، اردن و امارات اهمیتی به فلسطین و غزه نمی‌دهد. این تمام چیزی است که باید بدانید. کد خبر 6091436

کپی شد مطالب مرتبط واکنش کاربران ایرانی به خیانت اردن؛ پادشاهی که در کنار صهیونیسم و در برابر فلسطین ایستاد خیانت «پادشاه گوجه فرنگی» به فلسطین/ سابقه سیاه اردن در حمایت از رژیم کودک‌کُش «وعده صادق» و ادراک اردن از قدرت منطقه‌ای ایران/ امان به اشتباه راهبردی خود پی برد؟ کاربران عرب‌زبان در توییتر: افسانه ارتش اسراییل نابود شد/ موشک‌های ایرانی رسیدند برچسب‌ها اردن عبدالله دوم ایران عملیات وعده صادق حمله موشکی