یکشنبه, ۲۰ خرداد, ۱۴۰۳ / 9 June, 2024


هویت تاریخی اصفهان به زاینده‌رود وابسته است
۱۴۰۳/۰۲/۲۶ / خبرگزاری ایسنا / فرهنگی

هویت تاریخی اصفهان به زاینده‌رود وابسته است

یک پژوهشگر حوزۀ جغرافیا گفت: اگر دانش، فهم و احساس مسئولیت وجود نداشته باشد بنیاد هویت فرهنگی اصفهان که بخش عمدۀ آن به لحاظ تاریخی به زاینده‌رود وابسته است، دچار سستی می‌شود.

بازیابی هویت فرهنگی اصفهان/۵ هویت تاریخی اصفهان به زاینده‌رود وابسته است

ایسنا/اصفهان یک پژوهشگر حوزۀ جغرافیا گفت: اگر دانش، فهم و احساس مسئولیت وجود نداشته باشد بنیاد هویت فرهنگی اصفهان که بخش عمدۀ آن به لحاظ تاریخی به زاینده‌رود وابسته است، دچار سستی می‌شود. ایران غازی، در گفت‌وگو با ایسنا و با اشاره به اثرات فرهنگیِ فقدان آب در زاینده‌رود و اینکه این مسئله عمق بسیاری دارد، اظهار کرد:  من به‌صورت مداوم از آمار بارش باران و برف و ارتفاع آن در سرچشمه‌های آن و کوه‌های غرب اصفهان که منشاء تغذیه زاینده‌رود هستند، اطلاع دارم. بنابراین کمبود آب وجود ندارد و موضوع، سوء مصرف است.

او با تأکید بر اینکه به لحاظ تاریخی هویت اصفهان ارتباط تنگاتنگی با زایندرود دارد، افزود: اولین اثر خشکی زاینده‌رود این است که روحیۀ مردم اصفهان، از بین می‌رود. حتماً توجه دارید که وقتی اندکی آب به رودخانه و مادی‌ها وارد می‌شود چقدر روحیۀ مردم تغییر می‌کند! آن‌هم مردمی که بسیاری از آن‌ها در قفس‌هایی به نام آپارتمان زندگی می‌کنند و چندروز از این قفس‌ها به آب پناه خواهند برد.

غازی گفت: من حدود ۹ سال پیش از پل‌کله تا محل سد را پیاده طی کردم و فقط در همین فاصله، ۶۰۰ پمپ غول‌پیکر روی رودخانه نصب بود که آب را حدود ۳۰ متر به ارتفاعات می‌کشید. پرسیدم که این آب کجا می‌رود؟ گفتند که زمین‌های بالا را گرفته و باغ ساخته‌اند و آب را برای آبیاری می‌برند. گفتم تکلیف محیط زیست چه می‌شود؟ تکلیف مردم چه می‌شود؟ تکلیف تالاب بین‌المللی چه می‌شود که ثبت جهانی دارد؟ تکلیف ۳۰۰ هزار خانوادۀ پایین‌دست اصفهان و زارعین اصفهان چه می‌شود که یکی از مهم‌ترین و بهترین زارعین ایران هستند؟ خانواده‌های آن‌ها چه می‌شوند؟اما پاسخی نداشتند!

مدرس اسبق دانشگاه اصفهان افزود: در دوره‌ای که آب اصفهان را بررسی می‌کردم به‌خوبی با یاد دارم که عمق آب زیرزمینی در منطقه برخوار به‌عنوان یکی از مناطق خشک اصفهان است ۲۰ متر بود یعنی آب را از عمق ۲۰ متری برداشت می‌کردند و همۀ مزارع پربار بود؛ این درحالی‌است که براساس گزارش‌های یک یا دوسال پیش از همین منطقه، آب را از عمق ۳۰۰ متری بیرون می‌کشند و نتیجه این است که زیر پوستۀ زمین‌شناسیِ اصفهان خالی شد که قطعاً به آثار تاریخی اصفهان ضربه وارد خواهدکرد، تَرَک‌های پایه‌های مسجد جامع عباسی مبین این موضوع است. از من پرسیدند که دلیل این موضوع چیست و چه کسی مقصر است؟ گفتم براساس داده‌هایی که ما اطلاع داریم طبیعت ابداً مقصر نیست، بلکه آدم‌ها مقصر هستند.

غازی خطاب به همۀ افرادی که هنوز به تأثیر زاینده‌رود بر هویت خود واقف نیستند، گفت: من آنچه شرط بلاغ است با تو می‌گویم، تو خواه از سخنم پند گیر و خواه ملال.

انتهای پیام دبیر آزیتا کریمی دبیر بهنام افشاری خبرنگار شیرین مستغاثی لینک کوتاه برچسب‌ها: زاينده‌رود احیای زاینده رود هویت هویت فرهنگی هویت فرهنگی شهر اصفهان استانی-فرهنگی و هنری لینکستان خرید برنج ایرانی مستقیم از کشاورز با کف قیمت بازار آخرین قیمت انواع برنج ایرانی در سال 1403 خدمات سئو سایت دانلود آهنگ خرید بلیط هواپیما سانا‌پرس بوکینگ مبلمان اداری چوب ترمو دانلود آهنگ سویل موزیک جمینجا خرید سی پی ارزان آپ موزیک موزیکفا سایت تخصصی فیلم و سریال تماشای فیلم بلیط هواپیما فلای‌تو‌دی بلیط هواپیما تو‌ر دبی روغن هیدرولیک سرور مجازی ایران خبرگردون طراحی سایت پیوان قیمت ملیگرد امروز خرید هاست فروشگاه تخصصی تشک و تخت عطاری آنلاین در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:-لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.-«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.- ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود. نظرات شما در حال پاسخ به نظر « » هستید. × لغو پاسخ لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید ارسال